Dagens snaskigheter, Aftonbladet & Littorin
Idag presenterar Aftonbladet nya uppgifter i den s.k. ”Littorinaffären”. Enligt dessa så har han involverat sig i verksamhet som givetvis innebar en fara för rikets säkerhet, en centralt placerad minister och regerings-
medlem gjorde sig själv till måltavla för utpressare.

AB: ”Littorin-affären är inte längre en fråga om Sven Otto Littorin. Han har avgått och nu slutligen bekräftat de bakomliggande skälen. Hans del i denna historia är nu över. Frågan nu är: Vad visste regeringen?

För exakt ett år sedan avgick Sveriges arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin. Orsaken var att Aftonbladet ställt frågor om sexköp. Uppgifterna var inte publicerade. Ändå avgick han.

Senare skulle han via mejl till Dagens Nyheter säga att det inte var sant. Han hade aldrig köpt sex. Med Aftonbladet pratade han aldrig.

Således: Ministern hade avgått på grund av ett avslöjande som inte var publicerat och som han påstod inte var sant. Detta under spektakulära former två månader före ett val. Under en känslosam presskonferens angav han sin familj som skäl.”

Att omdöme inte tycks vara ett krav för ministrar har vi sett förr. För att slippa att dra paralleller till den nuvarande regeringen så kan jag ju skriva Lennart Geijer, men faktum kvarstår – i Reinfeldts regering tycks de gå i stim. Men frågan är om Sven Otto Littorin är så pass viktig idag så att det är motiverat att skriva ytterligare spaltmeter om honom, det är väl snarare så att Aftonbladets heder är ifrågasatt, många har trott att tidningens anklagelser var konstruerade.

Men det var de inte, nu kan de lägga fler kort på bordet och det är på ett sätt bra, och på ett annat sätt mindre bra. Det som är bra är förstås att tidningen bevisar att deras uppgifter fanns och att det var substans i de påståenden som tidningen gjorde. Det tråkiga är givetvis att Littorin redan är en f.d. minister, man kan på det sättet ifrågasätta tidningens moral, inte bara Littorins.

Men det mest anmärkningsvärda i mina ögon är att jag själv visste om denna publicering flera dagar i förväg. Ett par personer har skrivit om det i kommentarer och e-post till mig, man ville informera om att Aftonbladet hade ett antal artiklar färdiga som skulle publiceras nu i helgen. Jag kan konstatera att det inte är speciellt vanligt att jag får veta vad som ska stå i tidningen flera dagar i förväg. Det gör mig ingenting förstås, men det finns kanske anledning för Aftonbladet att se över hur man internt hanterar sådant som ska presenteras som stora nyheter inom några dagar.

it Andra om: , , , , , , , ab1234567 svd sr


16 svar till “Dagens snaskigheter, Aftonbladet & Littorin”

 1. Det är säkert så att statsministern var medveten om vad Littorin,
  den sexige Mister feel good,
  rörde sig i för kretsar
  när han i ilfart sändes hem från Almedalen.
  ”Totto” hade ju lagt ut en illa maskerad bild av sig själv på nätet,
  där vem som helst kunde se att en medlem i ”Trio med Bumba, de
  ansvarig för ”arbetslinjen”, ”Totto” Littorin fanns med.

  Och ett är helt visst, Reinfeld saknar både omdöme och fingertoppskänsla när det gäller
  att välja ut medarbetare.

 2. Vi får väl se vad som kommer fram nu när historien fortsätter. Den mest intressanta frågan för min del är huruvida han porrsurfade på jobbet? Inte bra om man skall representera arbetslinjen och ett grovt svek mot arbetsgivaren!

 3. Jag tycker nog inte sökandet av sexuella kontakter i sig utgör risk för utpressning, men det är akademiskt när det visade sig att han inte ville ”äga sin livsstil” och då han gick till prostituerade begick han ett brott vilket självklart utgör en utpressningsrisk.

  Jag antar att de nya moderaterna är konservativa när det gäller annat än moral och uppförande.

  • Det är inte ”Totto” Littorins porrsurfandet det numera handlar om,
   utan den risk för landets säkerhet han utgjorde när han, nåväl kanske ovetande,
   chattade med utpressare och pedofiler på nätet.
   Hans profil var inte alls en svår nöt att knäcka, eftersom
   han själv la ut ett foto – som vem som helst kunde se att det var Littorin, så
   usel var maskeringen.

   Det bör tilläggas att som minister ansvarade Littorin för
   60 miljarder kronor.

   Det här är andra gången som Reinfeldts medarbetare utgjort ett hot mot Sverige.
   Många minns nog Reinfelds vännina Schenström som söp sig full när hon hade jour för landets säkerhet.

   Istället söp hon sig full till allmän beskådan.

   • Tja, utpressaren i det här fallet tjänade sina pengar på folk som var rädda för att deras avvikande sexualmoral skulle bli allmänt känd. Det jag menar med att äga livsstilen är att man är immun emot den typen av utpressning då man helt enkelt inte omfattas av majoritetsmoralen i frågan. Den dåligt maskerade bilden kunde ha tytt på det. Utpressningssituation anser jag han försatte sig i när han begick ett brott, eller när han gjorde något emot sin egen sexualmoral. Han gjorde båda, därför ansåg jag att frågan var rent akademisk, för totto så uppstod utpressningssituationen med en gång han postade anonsen, men detta utgör ingen självklar utpressningssituation.

    Jag tror Reinfeldts val av hopplösa losers är del av en medveten och ganska smart strategi. Alla utom Reinfeldt själv är offerlamm vars enda verkliga uppgifter i regeringen är att klä skott för regeringens politik och avpolletteras för att blidka pöbeln. Så att Reinfeldt själv alltid skall förbli vit som snö. Även om de två som tas upp här är idioter som klantade till det helt på egen hand, men lite sånt får man väl räkna med i ett marionett-kabinett.

    • Du menar att Totto Littorin satt på så höga hästar att han inte längre brydde sig om att han föll eller inte. Låter lite freudianskt…
     Men jag tycker inte att det är så viktigt att utreda en skitstövels
     inre i det här fallet.
     Det som skedde för precis ett år sedan är helt och hållet
     teflonminister Reinfeldt bord.

     Det var han som tog Littorin under sina vingar
     och jag hoppas att han den här gången får ordenligt på halsen av KU.
     Littorin var avgjort ett hot mot säkerheten
     och de lagar vi alla måste leva efter.

     • Nej, det sa jag inte. Jag vet inte varför folk agerar emot sin egen moral, det gör en mottaglig för påtryckningar och tvingar en leva ett dubbelliv.

      Jag har heller inte ifrågasatt de faktiska omständigheterna, att han utgjorde ett hot, inte heller har jag sagt annat än att Reinfelt är ansvarig, det var precis det jag sa. Men man utgör inte ett hot bara genom att ha en avvikande sexualmoral ifrån majoritetsmoralen, det är inte självklart att en politiker skall avpolletteras för att de avviker sexuellt. Frågan är alltså, kände Reinfeldt till att han hade begått brott? Att ha avvikande sexualmoral är inte nog skäl och kännedom om denna avvikande sexualmoral är inte skäl nog det heller. Men givetvis kräver jag reinfeldts avgång, för det har man tungare skäl för än detta drama.

 4. Många politiska hemligheter avslöjas oftast i sänghalmen, det kan läcka ifrån Kulbo också eller hur?

 5. Jag ger inte mycket för Littorin men här vill jag försvara honom. Vad jag förstår har inte Littorin blivit utpressad eller dömd och då tycker jag att det är fel att starta mediedrev mot honom genom att moralisera över hans sexliv och familjeliv.

  Aftonblaskan använder utpressningshotet som skäl – har inte SÄPO koll på sådant å ministrarnas vägar när de väl tillträtt? Känns faktiskt som att AB skyller på det bara för att sälja lösnummer..

  Däremot skulle jag gärna se en granskning om varför arbetslinjens skapare har kunnat sitta på beachen i Kalifornien i ett år på skattebetalarnas bekostnad under täcknamnet ”forskning”? Gäller inte arbetslinjen politiker? Vilka incitament ska Littorin ha att söka jobb?

 6. Lite intressant att av dagspressen tycks det bara vara AB som ser littorinaffären som en stor nyhet. Jag har inte lusläst tidningarna (kan ha missat någon liten notis) men kunde faktiskt inte hitta ett ord om detta varken i Expressen, DN eller SvD (nätupplagorna). Möjligen kan det bristande intresset till en del förklaras av att det inte var deras scoop utan huvudkonkurrentens, men borde inte en så stor fråga ändå åtminstone ha kommenterats ??

  • Högern har alltid haft en förkärlek för härskartekniker.

   Osynliggörande

  • Jag tänkte detsamma nu på morgonen.
   Kan vara att de regeringsvänliga medierna tror att det går att tiga ihjäl
   arbetslinjens tre skapare – Borgs, Reinfeldts och Littorins
   tillkortakommanden –
   och den senast nämndas uppenbara riskbeteende,
   som i värsta fall hade kunnat hota svensk säkerhet?

   KU får bli den instans som handhar regeringens uppenbara blottor
   och luska ut vad vad
   Reinfeldt EGENTLIGEN visste.
   Har vi någonsin haft en regering som har producerat så många skandaler
   som Reinfeldts egenhändigt hopsnickrade ensamble?
   Är det inte dags att börja bekymra sig över alliansens regeringsduglighet?

   • Ganska märkligt att DN verkar helt ointresserad av Moderaters angelägenheter, rimligen borde förehavanden i det partiet vara av högsta intresse för dom och deras läsare.

    Bonnier – bäst på att vara foglig.

    • Men man fattar plötsligt hur högern kan ha degenererat så som den gjort.

     • Det är inte tal om någon degenerering, det är bara högerns rätta ansikte vi nu ser – och hur de handgripligen visar
      vad de verkligen tycker –
      Det är raka vägen till en nattväktarstat, det nya arbetarpartiet.
      ”Välfärdens kärna” kallar statsmannen Reinfeldt, det minsta man kan omfatta-