Dagens Bild – HUGGORM – VÅREN!


Jag gick ut för att försöka finna vårens första tussilago så här drygt två veckor försenat. Men hej vad jag bedrog mig..

Men denna krabat hittade jag på mitt vanliga ”tussilagoställe” och jag döpte honom direkt till Olmert efter Israels premiärminister. Bilden nedan är en detaljförstoring av Olmert..

Den såg så sur ut att jag inte ville växla till makroläge på objektivet och gå närmare. Jag hoppas att bli förlåten för den fegheten..

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]olmert, huggorm, vår, bild, foto[/tags]


20 svar till “Dagens Bild – HUGGORM – VÅREN!”

 1. Olmert är fin.
  Det är klart han ser sur ut när det kommer någon och viftar med en kamera mitt framför snoken (sic)på honom när han ligger och försöker bygga upp litet värme.

 2. En annan sak Micke! Jag VET inte säkert om han är en despot.

  Det är nog inte såå listigt bara att lyssna på FOX TV om man verkligen vill veta..

 3. Nja! Det gör jag inte heller;) Har för övrigt inte tillgång till den kanalen, däremot lyssnar jag på mina Persiska vänner.

 4. NEJ! NEJ! NEJ!

  Den hade lika stor rätt som jag att hållas där i backen. Om inte mer..

  Jag ser mig t.o.m. för så att jag inte trampar på myror onödigtvis sommartid..

 5. Vacker huggorm, men elakt av dig att ge den ett sådant namn. Jag slog dig dock med tussilago, jag såg ett par förskrämda exemplar på en cykeltur nu ikväll. Som vårtecken tycker jag dock att rödvingetrasten jag såg häromdagen var bättre. Mer förvånande var flocken med sidensvansar utanför dörren idag, sådana brukar jag bara se under vintern.

 6. Var såg du dessa Tussilago?

  Jo i morgon finns de kanske om det blir likadant väder. Mja, jo jag fåörstår vad du menar med ormens namn. Men vad ska man ge en orm för namn då? Kalle? Nää, Olmert är en riktig orm så han får vara nöjd med det han fått.

 7. Vid utloppet från Lillsjön i Bromma. Det har varit ett bra ställe att titta efter sjöfågel också eftersom det har varit ett av få ställen med öppet vatten.

 8. Thomas, när du studerar sjöfåglarna, kom bara ihåg att inte äta de som är självdöda utan att först tillaga dem ;)