Dagen och dagens sanning?

Ibland undrar jag om inte bloggar borde börja med särskilda Palestinadagar, dagar där man visar en video förställande palestiniernas situation på Västbanken eller i Gaza.

Denna film visar hur ett antal judiska bosättarbarn kastar stenbumlingar ner på taket på ett palestinskt hus. En bosättarkvinna tittar på men ingriper inte, lika lite gör den israeliska soldat som har någon slags polisiär uppgift på platsen.

Tidningen Dagen talar aldrig om detta, i stället berättar man hur olika grupper, finansierade med petrodollar, agerar för att skapa maximal splittring i ett flyktingläger i Libanon. Man andas inte med en stavelse att dessa aktioner med stor sannolikhet kommer utav USA och Israels underrättelsetjänsters agerande. Det passar inte in i journalisternas världsbild.

Kanske Dagen borde försöka lista ut om antisemitismen ökar i världen, och i så fall varför?

Andra om , , , , , , , , , , , , , , ,

Tidningen Dagen Rawia Morras syn på saken

[tags]Analys, Antisemitism, Bosättare, Dagen, Desinformation, Israel, Judar, Leif Cyrillus, Mediekritik, Muslimer, Palestina, Pingstkyrkan, Politik, Propaganda, Religion, Sionism[/tags]

  32 comments for “Dagen och dagens sanning?

 1. Matte
  23 mars, 2008 at 11:14

  Tidningen Dagen sätter de eventuella journalistiska ambitionerna åt sidan när det gäller ”Det Heliga Landet”. Guds bud om att man inte får bära falskt vittnesbörd gäller inte palestiniernas situation.

 2. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 13:14

  Tank dig att uppfostra sådana fina exemplar. Deras föräldrar måste vara väldigt stolta. Sova gott om natten… Fy Satan!

 3. 23 mars, 2008 at 13:31

  Ja alldeles oavsett vad man tycker om MÖ-konflikten så skulle jag som förälder bli vansinnig om mina ungar betedde sig så.

  Det handlar om hat, inget annat än hat.

 4. Palestinier
  23 mars, 2008 at 13:38

  Tidningen Dagen har aldrig belyst det palestinska problemet och kommer aldrig att göra det
  Vad kan man förvänta sig av en tidning som har anammat den sionistiska ideologin och medverkar till palestiniernas död
  De som äger tidningen är fundamantalister och de är vana att underkasta sig herren i Israel
  Om Jesus har levt då skulle han aldrig acceptera de som kristna
  Jag är säker på att de flesta av dessa fundamantalister önskar livet av mitt folk

 5. Tommy T
  23 mars, 2008 at 13:39

  Jo, det finns ganska mycket hat pa bada sidor. De har ar ju for sig ungar som inte fattar vad de gor, men de har val fatt hora fran sina paron att palestinier e daliga sa tycker val att de gor ar bra. Ungefar som palestinska barn som gar ut och kastar sten pa israeliska soldater. Hur kan Palestinska barn vara sa passionerade om de inte har fatt allt det hatet och ilskan fran sina foraldrar ocksa? Det finns alldeles for mycket hat pa bada sidor, och det ar darfor som det hela tiden bara drar ut och aldrig tycks bli fred.

  Thomas

 6. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 13:46

  ”om mina ungar betedde sig så…”

  Jag skulle aldrig kunna se mig i spegeln… Jag skulle gå och hänga mig… Vem vill uppfostra sådana monster? Krama dem? Natta dem? Usch…

  När slår de ihjäl första människan? När de fyllt sexton? I filmen ”Välkommen till Hebron” fick en tjej en sådan sten på armen som bröts. Tänk att få en sådan i huvudet?? Och de skickas ut att göra det därför att polisen inte tar dem då. Men polisen har inte ens fänsgslat bosättare som har dödat palestinier, så hag tycker att man gott kan bespara barnen detta helvete…

  Vad kommer de att minnas av sin barndom? Hur många människor de plågat? Drivit från hus och hem? Åter igen.. Fy Satan! Dessa föräldrar bör ifråntas sina barn. Varenda jävla en av dem! FN:s barnkonvention gäller väl bosättarbarn också?

 7. 23 mars, 2008 at 13:48

  Jag förstår att du vet det Tommy, men det förtjänar i alla fall att påpekas att situationen inte är jämförbar. Israelerna och bosättarna är ockupanter. Jfr svensk militär intruktion där svenskar uppmanas att skjuta mot huvudet på soldaterna som ockuperar landet.

  En sten är per definition en lindrig fara.

 8. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 14:18

  Kul att du är så förstående Tommy!

  Palestinska barn kastar inte sten på israeliska soldater från hustak till vardags. De gör det när israeliska soldater kommer in, skjuter sönder deras hus eller river det med bulldozer och lämnar lik efter sig. De gör det när israeliska soldater förnedrar deras föräldrar, rånar dem, eller när de skjuter barnens skolkamrater.

  De palestinska barnens stenkastande är en naturlig reaktion på en onaturlig situation. Den är fullkomligt begriplig.

  Bosättarnas barns uppförande är däremot skjukt. För det finns just den här morgonen, när barnen står och kastar sten, ingen direkt anledning! Det finns en långsiktig mål med det, att göra livet så outhärdligt för de palestiniera som lever där, och som har ägt sina hus i flera hundra år, att flytta därifrån, så att man kan ta över deras hus. Så som man tagit det hus som de står på taket av!

  Jag känner till barn som flippat och kastat sten i Libanon när israeliska armén invaderade.
  Men de gjorde det när bulldozrarna rev det som stod kvar efter arméns bombningar, och efter det att man tagit deras fäder och äldre brödet till fångläger! De gjorde inte det på order av några vuxna. Det kan jag garantera. Tvärtom. Deras föräldrar var förskräckta, skräckslagna att de ska bli skjutna, och överraskade över barnens handlingskraft!

 9. Marcus R
  23 mars, 2008 at 14:46

  Ungarna på skolan där jag jobbade kastade sten från en bro ner på bussar. Var nära att hända en riktigt rejäl olycka en gång.
  Föräldrarna gör ingenting heller… det är tragiskt.
  Det har inte nödvändigtvis med hat att göra heller för där ute där jag jobbade (i Malmö) så var det många olika kulturer och stenkastande på bussar kan drabba vem som helst.

 10. 23 mars, 2008 at 14:49

  För att inte tala om här i Farsta då Marcus. Här var det tre idioter som kastade sten på ett pendeltåg som höll 140 km/t. tre s¨öta små blonda tonårsgossar..

 11. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 15:07

  Jag vill slå fast en sak: En unge som kastar sten mot en ockupationssoldat som går fram som mördarmaskin, är en hjälte av samma status som David som kastade sten mot Goliat.

  En bosättarunge som kastar sten mot grannar, är ett monster!

 12. Marcus R
  23 mars, 2008 at 15:11

  #10 Jinge – Ja, sedan är det ett jäkla daltande med dem. Även om socialstyrelsen blir inkopplade så blir där inte mycket mer än en klapp på huvudet. :/
  Föräldrarna borde få böta hårt för vad deras barn gör.

 13. Palestinier
  23 mars, 2008 at 15:14

  Tommy
  Din kritik måste riktas mot inkräktarna och i det här fallet är Judarna och inte palestinierna
  Vad skull du själv göra om du var en palestinier
  Det är alltid så lätt för de utomstående att fördöma palestinierna och legitimera Israels ockupation
  Du borde uppmana israelerna att upphöra med sin terror och ockupation för att ge de palestinska barnen en möjlighet att leva som alla andra barn i trygghet och fred

 14. Tommy T
  23 mars, 2008 at 15:58

  Jag haller med om att Palestinier som kastar sten var ett daligt exempel (en ganska lat jamforelse kanske). Men det jag ville saga var att den har sortens hat och forakt finns pa bada sidor i konflikten.

  Rawia: Barn som kastar stenar pa grannar ar inte monster, de ar bar just det: BARN. Barn gor som de far lara sig, och tanker det som andra sager at dem och som de far hora. De ar bara och forstar inte battre. Jag thycker det ar lite otackt hur du demoniserar dem och kallar dem for monster. Det ar inte barnen det ar fel pa utan dem vuxna som har uppfostrat dem till den har sortens beteende.

 15. 23 mars, 2008 at 16:18

  Att palestinierna hatar israelerna är tämligen självklart Tommy. De har goda grunder till det hatet. Det har inte israelerna, de har stulit landet och gör vad de kan för att etniskt rensa både Israel och Västbanken och Gaza.

 16. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 16:22

  Tommy!

  De uppfostras till monster och blir det! Det är inte ett jävla dugg otäckt! Läs mina andra kommentarer! Jag tycker att de ska tas ifrån sina föräldrar. Först då har de en chans. Förresten, det finns små monster i den svenska skolan också! Såna som kräver pengar av sina kamrater för att inte misshandla dem. Barn i åtta års åldern. Så du ska inte vara så omhjärtad. Barnen är nästan alltid en spegelbild av sina föräldrar! Bosättarbarn är bosättarungar.

  Om jag tycker att de ska straffas? Nej, däremot ska de uppfostras, av hyggliga människor, vilka bosättarna inte räknas till!

  Dessa små söta barn som inte förstår, det är en tidsfråga tills de slår ihjäl andra!

 17. Mona
  23 mars, 2008 at 16:33

  Tommy!

  Staten Israel anser att palestinska barn slutar vara barn vid 12 årsåldern.

  Ömmar du så in i helvete för barn så tycker jag att du ska kräva att staten israel släpper alla som är mellan 1-18 år gamla. Ja, det finns faktiskt barn som är månader gamla i israeliska fängelser, tilsammans med sina mödrar som inte är dömda för något utan är fängslade utan rättegång!

 18. Erik H
  23 mars, 2008 at 17:16

  Dagen är ju pingstkyrkans tidning, det betyder automatiskt att de älskar israel och hatar muslimer. Fattar inte ni orkar bry er för journalistik är inget de sysslar med.

 19. 23 mars, 2008 at 17:29

  De skulle givetvis inte anställas om de hade ofärgade glasögon Erik!

 20. Tommy T
  23 mars, 2008 at 17:30

  Jag blir sa trott nu nar jag plotsligen blir tillsagd hur jag skall tycka och kanna. Haller ni inte med mig, eller kanner ni att ni vill bevisa era asikter for mig, fine. Men, Rawia att saga att jag skall inte ”vara sa omhjartad” kliver du over en grans. Och da far jag nog.

  Samma sak sager jag till Mona som tydligen har asikter om vem jag skall krava vad av.

  Jag sager sahar: Tack, men nej tack.

 21. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 17:59

  Visst Tommy :-)

  Ni är rätt många som hemskt gärna jämställer offret med dess bödel och så fort ni blir emotsagda så blir ni ”trött” O, ja, visst känner jag ingen det!

 22. Mona
  23 mars, 2008 at 18:02

  Tommy,

  Du jämställer palestinska barn som kastar sten på ockupationssoldater med bosättarbarn som inget annat vill än fördriva husens rättmätiga ägare. Du jämställer israeliska soldater med fredliga obeväpnade familjer som blir attackerade i sina hem.

  Gissa vem det är som är trött egentligen ??

 23. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 18:04

  Förresten Tommy, är man ockupant och bosättare så kan man inte uppfostra barn till hyggliga människor. Det finns en motsättning här som inga ömmanden i världen rår på.

  För övrigt anser jag att varken ungarna eller deras föräldrar har där att göra och borde köras bort från ockuperat mark omgående!!!!

 24. Tommy T
  23 mars, 2008 at 18:55

  Om ni bada tog er tid och lasa andras medelanden sa skulle ni ha sett att jag redan tagit avstand fran jamforelsen och sagt att den var dalig. Men att prata med er ar som att prata med fanatiker. Det varsta ar ju att nar man inte orkar prata med er langre sa tror ni att det ar for att ni har ratt.

 25. 23 mars, 2008 at 19:09

  Men Tommy! Jag tror att det beror på att man misstror dina avsikter, var tydlig med vad du tycker så får vi skälla på dig av RÄTT orsak och inte utifrån vad vi tror.

  Jag har själv reagerat på att du jämför palestiniers hat med israelers. Det kan man inte göra samma dag, inte ens på samma år.

  Sammanfatta gärna din inställning på 7-8 rader så får du se om du riskerar halshuggning eller dödsstraff… :-)

 26. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 19:58

  Men Jinge då :-)

  Tommy! Det finns saker som inte går att kompromissa om! Det finns tillfällen där man inte kan hålla med dig för att vara bussig!

  Det är ohyggligt svåra frågor! Antigen är du beredd på det eller så borde du ta och fundera ett varv till! Ta och föreställ dig att du är bosättare med barn som kastar sten, och gengäld en palestinie som bor där och måste skicka dina barn till skolan förbi bosättare och deras barn!

  Sen är du välkommen att diskutera igen!

 27. Tommy T
  23 mars, 2008 at 20:46

  Jo, jag forstar att Palestina fragan ar viktig for dig. Men du kan inte utkampa slaget for Palestinas frihet pa Jinges blogg.

 28. Rawia Morra
  23 mars, 2008 at 21:46

  Det kan jag visst, Tommy! På Jinges blog och annorstädes! Tänk att zionisterna får mothugg nuförtiden, Tommy. På min farmors tid kom man undan därför att det inte fanns internet, palestinier som talade europeiska språk var väldigt få… etc…

  Slaget har alltid gått i media först! Men det är slut med Israels lögner Tommy! För det finns såna som jag som blottlägger myterna och lögnerna!

 29. Tommy T
  24 mars, 2008 at 03:03

  Det e klart du kanner att du maste gora en insats, men fragan ar om du verkligen gor din sak en tjanst eller gentjanst genom att skalla pa folk.

 30. Rawia Morra
  24 mars, 2008 at 11:44

  Tommy!

  Lägg av nu! Det handlar inte om mig här! Det handlar om dig som jämställer israeliska ockupationssoldater med civila palestinier, och det handlar om att du jämställer bosättarbarn som plågar grannar, med palestinska barn som kastar sten för att rädda livet!!!

  Så,om jag gör en isats eller inte, återstår att se! Men jag är inte ute för att övertyga folk som du. Jag bara blottlägger missförstånd, myter och lögner, och det är ett skitgöra! Det är inte snyggt att göra det, men jag göra det gärna ändå! :-)

 31. Egon
  24 mars, 2008 at 17:36

  Det är en illustrerarnde video, det visar hur jävliga bosättarna är, de inte bara stjäl palestiniernas mark :-(

 32. 24 mars, 2008 at 18:14

  Olaga bosättare borde terrorstämplas:
  – Det är en kollektiv, välorganiserad brottslighet;
  – I en del område, såg jag många hus som är liksom klonade kopior. Alltså, det måste byggas genom projekt där ingår pengar från olika extrema organisationer; Allt ser obehagligt ut, liksom en sekt som kör sina planer genom att ta lagen i egna händer;
  – Olaga bosättare är välbeväpnade civila som saknar uniform;
  – De använder barnsoldater och själva attackerar folk på gator, palestinier liksom hjälporganisationer;
  – Deras ideologin, i stora majoriteten är grundad på religiösa grunder ”Gud gav oss landet”,

  Det är extrema religiösa välbeväpnade sekter med sjuka värderingar som fick medvetet strida mot internationella lagar.
  PS! Jag är fascinerad över den palestinska tjejen/kvinna som visade så mycket tålomod, samt beteende full av stölthet..! Vilket tufft och starkt folk!

Comments are closed.