Condoleezza Rice och Kejsarens Nya Kläder

Dagen efter spektaklet har jag skummat tidningarna på nätet för att se vilka eventuella nyheter som kommit ut utav den konferens som varit ute i Upplands Väsby.


Börjar man med att konstatera
att alla uttalanden var skrivna i förväg så kan man givetvis ställa sig frågan – var denna konferens inget annat är ett fototillfälle som kostat skattebetalarna minst tjugofem miljoner kronor? Det mesta tyder på just detta och det faktum att Fredrik Reinfeldt pekade på att USA lovat att ta emot 12 000 Irakflyktingar var desinformation, för att uttrycka det milt. Det var inget nytt löfte som Reinfeldt ville få det till, det var gammal skåpmat.

DN: ”Trots den positiva andan under Irakkonferensen är inte alla nöjda. Södertäljes kommunalråd, Anders Lago, har haft strålkastarljuset på sig och hans lilla stad under dagarna då världspressen besökt Stockholm.

– Jag är besviken över resultatet av konferensen. Att USA lovar att ta emot 12.000 flyktingar är inget nytt, vilket statsminister Fredrik Reinfeldt vill påskina, säger Lago till DN.se.

Dokument från ”US Citizenship and Immigration Services” visar att USA redan i april lovade att ta emot 12.000 irakiska flyktingar.”

I stället så har USA nu inbjudit andra länder att delta i plundringen av Irak. Man erbjuder utländska intressenter att ”köpa” olika irakiska företag och man säger sig vara för en irakisk återuppbyggnad, något som ska ske med hjälp av att man släpper marknadskrafterna fria i landet. Förhoppningsvis är företagarna inte lika entusiastiska med tanke på att det dagligen sker terrordåd i Irak samt att Irakfrågan på intet sätt är löst.

Att Condoleezza Rice har varit här i tjugofyra timmar betyder ingenting, i vart fall om man bortser från den skandal det innebär att vi ger fri lejd åt en av de värsta krigsförbrytarna i modern tid. Givetvis borde damen arresterats i samma ögonblick hon satte foten utanför regeringsflygplanet på Arlanda. Men så skedde

inte, istället fick vi bevittna hur den svenska högerregeringen försökte sola sig i någon slags glans som de antog strålade kring mötet.

Jag törs gissa att det svenska folket insåg att vi har en lika kraftlös som färglös regering som helt saknar förmågan att sätta ner foten och säga – nu är det nog. Krigsförbrytare borde inte släppas över Sveriges gräns, när så ändå sker så är det ingenting som på sikt gynnar sittande regering. Framförallt inte då enskilda medlemmar i denna regering öppet agerat för kriget som betalda lobbyister medan resten av högeralliansens partier stod och applåderade i bakgrunden. DN123 SvD123 AB

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Condoleezza Rice, Kriget mot Terrorismen, Irak, George W Bush, Cheney, Blair, Rumsfeld, Krigsförbrytare, FN, Politik[/tags]

  16 comments for “Condoleezza Rice och Kejsarens Nya Kläder

 1. ulf
  30 maj, 2008 at 07:04

  Hej Jinge. Bra skrivet. Jag är så förbannat trött på hycklandet. tack.

 2. nature
  30 maj, 2008 at 07:05

  Du börja blir riktigt bra i dina analyser. Inget av det du skriver är falskt och maktens innersta mekanism ser ju ut på detta sätt – annars vore det inte makt. Kalla det en sorts marknadsföring om ni vill. Man skapar en illusion utåt med möten som skapar fred och lösningar på problem. Faktum är att många människor vill tro på detta; på samma sätt som de blir rädda, glada och upprörda av att se en spelfilm, som inte är något annat en manipulation som tittaren vill tro på, så till den milda grad att du tycker filmen var bra. Vad de tycker var bra att illusionen var så pass skickligt gjort att de trodde på den. Det är vad som skiljer en bra mot en dålig film.

  Varför tror ni USA är världsbäst på marknadsföring av illusioner (Hollywood)?
  Människor vill tro att USA är en god och demokratisk kraft här i världen – vad ska man annars tro på? Orsaken att de överhuvudtaget bemödar sig om att spela upp detta spel öppet, är att i en demokrati finns en opinion som måste manipuleras – för där finns maktbasen. I själv verket så är det så att den brutalaste vinner.

  Men till skillnad mot Jinge så hyllar jag börsen! För människans rovdrift kan där få sitt utlopp. Är det något som första och andra världskriget har bevisat, så var det att bättre att de skrupelfria härförarna sitter i bolagsstyrelserna och vinner marknader (och roffar åt sig vinster) än gör det på slagfältet – det minskar plågan för oss andra.

 3. Morfar Lasse
  30 maj, 2008 at 08:17

  Personligen finner jag ett klart samband mellan Irakkonferrensen och USA´s republikanska presidentvals arbete. En konferrens utan egna löften eller åtaganden, bara ett ”rent lir för galleriet” i USA.
  – Vilka påverkar deras medverkan i första hand? Jo, den tveksamma väljarkåren, som via fredssamtal kan få en lätt knuff åt höger.

 4. Kommisarie Maigret
  30 maj, 2008 at 09:07

  Adolf Hitlers angrepp på Polen, föregicks av ett falskt attentat (utfört av Hitlers hejdukar) mot en Tysk radiostation vid Polska gränsen. Detta gav legitimitet för anfallet som sedan drog igång WW2.

  Det som legitimerade Hitl.., förlåt Bush anfall mot Afghanistan var angreppen mot skyskraporna i september 2001. Dessa påstods ha letts från en grotta i Afghanistans bergstrakter av en fd. praktikant på Svenska AVB och ha utförts av hans ”vältränade” ”topguns”-piloter. Endast en minoritet av amerikanska folket tror nu på den officiella amsagan om 9/11.

  Vad gäller Adolf Hitl.., förlåt Bush angrepp och ockupation av Irak, så legitimerades detta (med FN:s benägna bistånd) av Saddams innehav av massförstörelsevapen, något som sedan aldrig kunde uppvisas.

  Fuhren i Vita Huset står alltså idag lika naken som Nazitysklands Fuhrer stod 1939. Den här FN-konferensen är därför bara ägnad att legitimera vår tids Fuhrers övergrepp mot Mellersta Österns befolkningar, samtidigt som den naturligtvis också legitimerar det kommande angreppet mot Iran (enl. uppgift beräknat att inträffa senast i Augusti).

  Enligt en mängd uppgifter på Internet har Israel tagit över USA:s utrikespolitik och ligger bakom USAS:s nya aggressiva och imperialistiska politik. Landet är inte bara rasistiskt (apartheid enl. fd. President Carter) utan dessutom innehavare av massförstörelsevapen. Kanske är det därför läge för Bush att byta anfallsmål i augusti? I vart fall som helst är det en stor skam att Sverige, dels genom stridande trupp (officiellt fredsbevarande) och dels genom sådana här FN-konferenser, som nation samverkar i att legitimera våra dagars Fuhrers övergrepp mot oskyldiga befolkningar. Som Jinge så rätt påpekar så är därför de länder som medverkar i USA:s krigföring och ockupation i Mellersta Östern, inkl. Sverige, krigsförbrytare.

 5. Sara G
  30 maj, 2008 at 12:29

  ”Krigsförbrytare borde inte släppas över Sveriges gräns”
  skriver Jinge – men världssamfundet anser inte att irakkriget var olagligt. Det var helt berättigat, tycker man, eftersom Sadamm var en så otroligt ond människa och med all rätt skulle bort från makten och elimineras.
  Vi som redan från början såg vad det egentliga syftet med invasionen i Irak handlade om skulle mer än gärna ha velat diskuterat begreppet ondska i vidare termer – och inte nöjt oss med att alla som var och är emot USA/UK/israel faller under det begreppet.
  Men det är som sagt Bush och hans hantlangare runt om i världen, sådana som Carl Bildt, som sätter agendan.
  Vi andra kan bara sätta oss ner på åskådarbänken och lyssna till surret av alla lögner och halvsanningar som presenteras oss.
  Situationen är minst sagt horribel.

 6. Marie Ericsson
  30 maj, 2008 at 12:41

  Jag har letat efter presskommentarer i amerikanska, engelska och franska tidningar på nätet, men inte hittat en enda rad om konferensen. Kanske en värdemätare på den vikt den anses ha internationellt…

 7. 30 maj, 2008 at 12:43

  @Sara G:

  Världssamfundet, FN, har inte godkänt USA och Englands folkrättsvidriga agerande. Inte Sverige heller även om högeralliansen tycker att det var bra gjort..

 8. Sara G
  30 maj, 2008 at 13:18

  Jovisst, det var väl lite slarvigt uttryckt, men jag menar eftersom världssamfundet i stort sett struntat i att agera mot Bush:s, Blairs och Olmerts olagligheter så blir resultatet till syvende och sist ett slags godkännande. Samma sak har hänt när det gäller israels ständiga brott mot människorätten. israel kan mörda flera palestinier i veckan men inte många bryr sig – och tillslut normaliseras brotten
  Jag tror inte att varken Bush, Blai eller Olmert kommer att ställas inför en krigstribunal eller hamna bakom skranket i krigsdomstolen till Haag.

 9. Sara G
  30 maj, 2008 at 13:21

  Några ljuspunkter:

  Nyheter från http://www.PALMECENTER.se

  Innehåll 30 maj 2008 – TEMA: AFRIKA
  – Afrika BEHÖVER DITT STÖD!
  – Ett NYTT Afrika
  – ”Historien” – en DEMOKRATISK RÄTTIGHET
  – HOPPET för en kontinent
  – GRÄSROTSDEMOKRATI i Kenya
  – NY FAS i solidaritetsarbetet för Södra Afrika
  – FÖRSONINGSKONFERENS på Gaza
  – VITTNESMÅL från Palestina
  – 1968 – avstamp för ÖKAT INTERNATIONELLT ENGAGEMANG
  – VAR TYDLIG om folkrätten!
  – Kalendarium

 10. Erik
  30 maj, 2008 at 13:33

  Det är för jävligt att vi tar emot sådana som Rice. Att hon tillåts sitta på presskonferenser i Stockholm och säga att de lyckats rädda irakierna från Saddam när det var deras massförstörelsevapen som de skulle förstöra. Fy faan!

 11. Kurt
  30 maj, 2008 at 17:12

  Nu visar det sig att orsaken till Condoleezza Rice besök i Sverige inte alls var den s.k. irakkonferences, i själva verket var irakkonferencen bara ordnad som ett svepskäl, för att Condoleezza Rice skulle få komma till Sverige och kunna möta hårdrocksgruppen Kiss inkognito.

  Det framgår dock inte om även Carl Bild deltog i sin råttkavaj.

 12. 30 maj, 2008 at 19:14

  ”Condoleezza Rice och Kejsarens Nya Kläder”

  Ha ha.. Precis vad jag också tänkte.
  du sätter ord på mina tankar i detta blogginlägg.

 13. 30 maj, 2008 at 22:17

  Varför reagerar ingen på Condis ord:

  ”Well vi är ju där på irakiernas inbjudan.”

  Måste vara bland det mest häpnadsväckande jag hört. Just för att så få reagerar på det. Det godtas tydligen.

 14. Alex
  30 maj, 2008 at 23:20

  Myrdals tal utanför InfraCity som var den skarpaste vidräkningen med Condolezza Rice kan avlyssnas på
  http://www.tusenpennor.se/Fred_Torsander/TexterFT5/MyrdalInfracity.hm
  Mer info om själva mötet där finns på http://www.fib.se

 15. 31 maj, 2008 at 04:56

  @Uffe:

  Jodå, jag gjorde det. Jag läste dessutom din bloggning om eländet.

  Henne han vi välja ut som frivillig för en resa till Mars…

 16. Petter
  31 maj, 2008 at 11:43

  Efter att ha läst artikeln om Rice och Kiss samt bloggkomentarerna här fick jag denna bild för mitt inre öga.

  Condoleezza, Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt (för dagen iklädd sin råttkostym) sitter i hotellobbyn och frotterar sig med Kiss; det metal-band som är och för all framtid kommer att förbli de största selloutsen i rockens historia.

  In i lobbyn stormar stockholmspolisen, ledd av ingen mindre än Martin Melin, fortfarande vackert solbränd efter expedition Robinson. Bryskt slår konstaplarna winecoolern ur Reinfeldts hand, Bildt tvingas ner på golvet med händerna över huvudet, samtidigt som han, en aning bryskt, kroppsvisiteras. Gene Simmons drar in tungan i förskräckelse över den svenska polisens brutala effektivitet medan Paul Stanley fegt kryper in bakom hotellbaren. Efter ett kort men intensivt handgemäng under vilket snutarna medelst välriktade ninjasparkar pacificerar Secret Serviceagenterna arresteras Condoleezza Rice och skickas direkt till krigsförbrytartribunalen i Haag utan att passera gå.

  Rättvisa kommer att skipas!

Comments are closed.