CNN:s valbevakning på nätet – Utmärkt!


Jag har ingen TV, men det gör ingenting en natt som inatt eftersom CNN strömmar video live på nätet, dessutom är det tekniknördarnas julafton. CNN visar en ny teknik där en del reportrar förekommer som hologram i studion.


I praktiken så är en reporter
i den vanliga studion, den reporter han talar med befinner sig i en annan delstat men finns med i studion i form av ett hologram. Det är en märklig teknikutveckling. Snart kommer det se ut så i TV:s morgonsoffor kanske, fem personer sitter och pratar med varandra med tre eller fyra av dem är hologram.

Just nu har CNN tre parallella sändningar, dels studiovalvakan och sedan två från vardera McCains och Obamas valvakor.

DN berättar att 72 procent av förstagångsväljarna röstar på Obama, och att valdeltagandet slår alla rekord. En av reportrarna på CNN hävdade att det kommer att bli ett rekordval. Det vore intressant att få höra vad mannen som inte blev vald till USA:s president år 2000 tycker. Valdeltagandet bör rimligen understryka hans totala misslyckande som president.

Media här hemma satsar hårt på valbevakning, men tittar man ut genom fönstret så kan man undra vilka som följer den. I huset mittöver är det helsläckt, och det jag ser på gårdssidan är lika mörkt. Så man kan undra för vilka de svenska medierna jobbar.

CNN:s valbevakning DN1 AB SvD1 Dbl VG Pol it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]USA, Presidentvalet, Obama, McCain, Valvakor, Mediekritik, CNN, Hologram, Video, Politik[/tags]


5 svar till “CNN:s valbevakning på nätet – Utmärkt!”

  1. En politiker sa nyss i en av NY:s lokala TV-vakor att en massa soldater har dött i Irak för att USA skulle få behålla rätten att rösta i allmänna val. Gissa vilket parti han tillhör.

  2. Oh, well … Det där med media trodde jag att du hade räknat ut redan. Idag (eller om det var igår) så hade SvD en utläggning om McCains förträfflighet på ledarplats där han framställdes som en garant för stabilitet och återhållsamhet.

    Nå, det ser ut som om du blir bönhörd iallafall. For what it’s worth.

  3. Det tvivlar jag på Erik! Det är nog relativt få vänsterpartister som får uttala sig i TV i NY. Möjligen om de är högerpartister som du… :]

  4. Även om det är helsläckt så kan man ha följt valbevakningen ändå. Så mycket ljus krävs det inte att sitta med laptopen i soffan :) och följa ALLT.