Clintons stiftelse och terrorfinansiärer?


Barack Obama var tvungen att syna Bill Clintons stiftelse innan han kunde utse Hillary Clinton till utrikesminister, han fick göra det och godkände sedan hans hustru.

AB: ”Topposten kom med ett ultimatum: – Vi måste få syna din make i sömmarna. Orsaken till det hårda kravet var rädslan för ett politiskt bakslag. Obamas team fruktade att det kunde finnas inslag i Bill Clintons verksamhet som stred mot Obamas ställnings-
taganden. Extra känslig ansågs listan vara över bidragsgivare till Bill Clintons internationella stiftelse… …Kuwaits och Qatars regeringar. 4 medlemmar av den saudi-arabiska kungafamiljen. Marockos kung. En stiftelse med band till Förenade Arabemiraten samt Kuwaits och Qatars regeringar.”

Att ett antal kungliga despoter från arabvärlden finns med i listan kanske inte är så märkligt. Det är antagligen en rätt så vanlig form av ”affärer” mellan de oljeproducerande länderna och en av deras största kunder. Det remarkabla är att det saudiska kungahuset finns med, eller som det står i Aftonbladet, fyra medlemmar av kungafamiljen. Det är anmärkningsvärt eftersom de saudiska prinsarna finansierar al Qaida, och de var också med och betalade för attacken mot World Trade Center år 2001.

Nu är det inte säkert att det är samma individer, det saudiska kungahuset består som bekant av mängder av människor. Men nog tycker jag att det känns magstarkt att dessa både ställer upp för en f.d. president och hans stiftelse, samtidigt som andra i familjen finansierar Wahhabisterna och Talibanerna i Afghanistan. Det är uppenbart att de oljeproducerande länderna även fortsättningsvis kommer att ha direkta kanaler in i Vita Huset, att George W Bush försvinner betyder uppenbarligen ingenting.

Det kan också tjäna som riktmärke för dem som sagt att valet av Obama som president inte kommer att betyda annat än att USA får en yngre president utan manifesta missbruksproblem och med en annan hudfärg.

Det tycks dessutom som om minnet är utomordentligt kort hos både f.d. presidenter och de nya. Av terroristerna som dödade 3000 personer i New York så var de allra flesta just från – Saudi-

arabien. Om landets prinsar hade finansierat ett liknande angrepp mot Sverige så hade åtminstone jag haft en mycket skeptisk inställning den dagen andra prinsar från landet kom med feta dollarbuntar.

AB VG SvD Sds Pol it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Clinton, Saudiarabien, 9/11, WTC, Kungahuset, Usama bin Laden, Obama, Oljeaffärer, Terrorism, USA, Politik[/tags]


6 svar till “Clintons stiftelse och terrorfinansiärer?”

 1. Jaha, nu vet vi varför världsbanken drog tumskruvarna åt kungen av Marocko och tvingade honom att spara på sjukvården så till den milda graden att inte ens cancersjuka barn kan räkna med statlig vård i Marocko!

  Det är för att killen ska ha råd att bidra till olika västerländska stiftelser, Clintons inklusive…

  Jag kommer på att jag kan svära på minst fem språk… Perkele

 2. Egentligen borde man göra en ordlista över de fulaste orden som finns. Så man kan kopiera in dem i kommentarer etc.. :)

  (Jag kan fulare än – Perkele!)

 3. Fulare än arabiska svordomar kan jag bara inte föreställa mig, men ingen av er förstår dem tyvärr :-)

  Jag förstår verkligen inte. Hur sjutton kan Clinton ta emot pengar av Marocko? Det är ju som om en bankdirektör som bor i en villa som kostar 20 miljoner tar emot hjälp av en uteliggare.. Marocko är ju ett enormt fattigt land…

 4. Usch, svär ni era blekfisade krabbtaskade amöbor. Lite finare språk skulle inte skada, porco dio.

 5. Vissa arabländer betalar enorma summor till stiftelsen som kontrolleras av förre presidenten Clinton medan deras folk svälter , det vore bättre om dessa pengar delas ut till de behövande i respektive land , Arab ledarna är alltid generösa gentemot sina fiender pga de är beroende av de

  Relationerna mellan Saudiarabien och USA är mycket komplicerad och den började 1938 när oljan upptäcktes i riket , år 1945 har den dåvarande amerikanska president Roosvelt och kungen Saud undertecknat ett ömsesidigt försvars avtal olja för säkerhet och detta gav USA en permanent amerikansk närvaro i riket , Det är också privata olje företag i USA som förhindrar politikerna att fördöma eller konfrontera sig med Saudiarabien och detta är orsaken om varför USA blundar när det gäller den korrumperade kungafamiljen