Centern visar sitt rätta ansikte – igen

FRA-lagen kostar centerpartiet enormt mycket goodwill. Nu har en person som heter Lena Forsman, som är centerpartiets kommunikationschef, kackat i det blå skåpet hon också.

DN: ”Centerns kommunikationschef misstyckte om en bloggares inlägg där han bett ett antal borgerliga riksdagsledamöters dra åt helvete. I stället för att vända sig till skribenten själv mejlade hon vd:n på hans arbetsgivare, tv-bolaget Strix. Journalisten och debattören Richard Slätt bad i sin blogg Rätt & Slätt åtta namngivna borgerliga riksdagsledamöter dra åt helvete. Detta i onsdags efter att de röstat ja till den nya, hårt kritiserade FRA-propositionen.

”Till er vill jag nu säga följande: Ni kan dra åt helvete!”, lyder reaktionen från inlägget den 18 juni.”

Personligen kan jag bara instämma i Richard Slätts uppmaning till de centerpartistiska riksdagsmännen som röstat ja till FRA-lagen. Det är en lika balanserad som precis uppmaning som givetvis kommer från hjärtat. Att centerpartiet nu fått så ömma tår att de inte klarar ärliga reaktioner på sin politik är märkligt, kanske Lena Forsman också snyftar och hulkar och talar om sin gamla mamma eller om det nu är Maud hon tänker på?

Uppenbarligen saknar Lena Forsman politiskt omdöme, något som man kan tycka är förvånande med tanke på att hon är centerpartistisk funktionär. Eller kanske inte eftersom just centerpartister på ett mer generellt plan tycks sakna just – politiskt omdöme.

Lena Forsman säger till Dagens Nyheter att hon tycker att alla ska ha rätt att föra fram sina åsikter. Jaha…?

På tal om: Federley säger att han vill bli hemmafru i Aftonbladet idag. Kanske det är en syssla som passar honom bättre?

DN AB SvD12 SDS1 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Lena Forsman, Centerpartiet, Fredrick Federley, Spionlagen, Integritet, Mänskliga rättigheter, Åsiktsregistrering, Politisk förföljelse, Demokrati, Högerregeringen, Strix, Richard Slätt, Signalspaning, Politik, Hemmafru[/tags]

  12 comments for “Centern visar sitt rätta ansikte – igen

 1. Kurt
  21 juni, 2008 at 15:15

  Det blir ju tyvärr lite grovt och klumpigt innan regeringen har tillgång till bättre information. Efter att FRA-lagen kommit i kraft, kommer ju regeringen ha fullständig kontroll över ALLA som på något sätt uttrycker en åsikt på nätet. Då kommer de inte ha något som helst problem att leta reda på arbetsgivarna för alla bloggare, oavsett om de bloggar anonymt eller ej.

 2. 0v0
  21 juni, 2008 at 15:49

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 3. MJE
  21 juni, 2008 at 16:27

  Detta är ett väldigt grovt övertramp från centerpartiets sida. Att Forsman säger att hon tycker att alla har rätt att föra fram sina åsikter överskuggas av det faktum att hon uppenblarligen försökte få Slätt sparkad från sitt jobb.

 4. 21 juni, 2008 at 17:03

  Jag har mailat ett artigt mail och berättat för Lena Forsman att jag tycker hon gjort fel här. Att använda sin titel och arbetsplats i ett inlägg är ingenting fel, det visar bara vem man är.

  Att försöka tysta någon genom att kontakta dennes arbetsgivare är illa, det är svårt att förstå att någon som är övertygad demokrat ens tänker en sådan tanke.

 5. 21 juni, 2008 at 19:04

  Richard Slätt är en kille med heder och samvete, väl medveten om att Fredrick och Centerpartiet har svikit liberalismens GRUNDEN – Individens fihet.

  På Federleys blogg (där finns nu över 600 kommentarer av svikna, besvikna och upprörda människor) upprepade Richard Slätt samma sak, och bad alla dom att dra åt helvete. En del människor vill se revolution i landet och liknande röster dök upp på min blogg också.
  Man är utan ord, utan kommentar och allt är så vidrigt att man inte har någonting annat att säga utom att be dom dra åt helvete. Och jag förstår hans missnöje som ett stort majoritet av människor i det här landet.

  Om Lenas Forsmans reaktion säger han tydligt o klart att målet är att ”…Kväva en fri röst i den pågående debatten om FRA-lagen. Försöka få mig sparkad från mitt jobb…”

 6. Fredrik
  21 juni, 2008 at 20:08

  Jag tycker att de debattörer som kommer med personangrepp och t.o.m hot mot enskilda ledamöter i riksdagen, på bloggar och via mail, skall skämmas! Här pratar man om FRA som ett hot mot demokratin och sen använder man själv odemokratiska metoder.

 7. 21 juni, 2008 at 20:10

  @Fredrik:

  Richard har inte hotat någon. Inte heller förtalat. Det är du som är full av skit bara.

  Åtgärda!

 8. 21 juni, 2008 at 22:54

  Du Fredrik, yttrandefriheten löper långt. Det är ingen som har hotat någon än kanske du som inte vill att vi ska utnyttja den.

 9. 22 juni, 2008 at 12:22

  Både signaturerna ”Fredrik” och ”Stina” har uppvisat en förbluffande show i politisk korrekthet, krypande inför makten och ett allmänföraktligt beteende på diverse bloggar. Min teori är att ”Stina” i själva verket är Marie Wickberg och ”Fredrik” Johan Pettersson, båda cuf:are som hängt upp sina kommande politiska karriärer på just Federley och Johansson och därför gör allt de kan för att inte sticka tungan i fel bak just nu.

 10. 22 juni, 2008 at 19:49

  Först kom FRA-lagen som monitrerar all utrikesgående trafik.

  Sedan kom förslaget om att PKU-registret ska vara fritt att användas. (PKU-registret består av 3.3 miljoner svenskars DNA)

  Och till sist, EU kräver av medlemsländerna att de ska lagra ALL tele och internettrafik.

  all trafikdata runt internet- och telekommunikation ska lagras mellan sex månader och två år. Teletrafiken ska lagras längre än internettrafiken. De länder som vill lagra längre kan få anstånd av kommissionen, som anser att upp till fem år kan vara rimligt. Polen vill gå längst och lagra data i 15 år.

  http://www.idg.se/2.1085/1.16101

  Vad är kvar?
  Rätten till våra förstfödda?
  Tvångsanslutning till adoptionsregistret?
  Frivilligheten runt blodgivning och transplantation tas bort?

 11. Anna-Karin
  22 juni, 2008 at 23:05

  Det här är ju tydligen inget nytt inom Alliansen. Har själv varit utsatt för samma sak. Då rörde det en DN-debattartikel som var kritisk mot Folkpartiets integrationspolitik.

 12. blingbling
  23 juni, 2008 at 00:00

  Jag bedömer att Federley bör ha mer än genomsnittligt goda chanser att fucka upp även i en hemmafruroll med modesta utmaningar. Saker verkar inte riktigt gå hans väg.

Comments are closed.