Carl Bildt och flickorna

De senaste dagarna så har många uppmärksammat det faktum att Carl Bildt aldrig skriver om kvinnor, aldrig talar om kvinnor, man får intrycket att kvinnor är osynliga i Carl Bildts liv.

Eva Franchell/AB: ”Ständigt omgiven av män reser Carl Bildt runt i världen. In i helikoptrar, ur flygplan, på tre månader klarar han av 50 resor och 20 länder. Peace is my profession, har han sagt. Man kan nästan höra filmmusiken tona upp. Han lever den manliga drömmen och i den finns ingen plats för kvinnor. Carl Bildt pratar inte om kvinnor, han skriver inte om dem och han träffar dem nästan aldrig.”

Men det finns mängder av kvinnor runt Carl Bildt, allt från markservicen i hemmet, den österrikiske (?) barnflickan, flygvärdinnor, sekreterare, servitriser, hotellpersonal, städerskor och alla andra servicemänniskor som han träffar på dagligen. Jag hörde ett inslag i radio där en kvinna berättade att hon tittat igenom utrikesministerns blogg, den sida som av outgrundlig anledning blivit Sveriges röst i världen. Där nämndes ingen kvinna alls, hur sant det är vet jag inte eftersom jag inte läser den. En tidningsartikel visste att berätta att Bildt numera är bästa kompis med Silvio Berlusconi, något som man antagligen inte ska dra några slutsatser av, i alla fall inte mer än att det visar på en viss brist på omdöme.

För övrigt så konstaterar jag att Sverigedemokraternas ledarskribent fortsätter agera i Svenska Dagbladet. Det är länge sedan jag första gången uppmärksammade att SD fått en röst på svenskans ledarsida. F.ö. konstaterar jag att ledarsidans bildbylines numera är beskurna så att det inte syns att skribenterna är skalliga. Avdelning fånig fåfänga.

intressant Andra om: , , , , , , , , , dn ex svd ab t

  6 comments for “Carl Bildt och flickorna

 1. Kerstin
  17 oktober, 2009 at 08:57

  Carl Bildt har ju nu också blivit invald i kyrkofullmäktige i Hedvig Eleonora församling på Östermalm i Stockholm. Och det ryktas att övriga invalda i fullmältige jublade när man fick höra att Carl Bildt blivit invald. Man hoppas nämligen att sammanträdena i kyrkofullmäktige kommer att hållas på flyget under Carl Bildts oändligt antal affärsresor.

  Även Justitieminister Beatrice Ask blev ju invald i kyrkofullmäktige, men media undrar ju endast hur Thomas Bodström skall hinna med kyrkofullmäktige. Har man valt att ställa upp sitt namn på listorna till valet så ställer man givetvis upp om man blir invald. Det är ju bara i Berlusconis Italilien som Silvio Berlusconi själv kan stå högst upp på listorna i ALLA val för sitt parti i Italien, nu senast i valet till EU-parlamentet, och använda vallistan som en reklamaffisch.

 2. nature
  17 oktober, 2009 at 10:27

  Det ska väl kvinnorna bara vara tacksamma för, att Carl Bildt aldrig skriver om kvinnor och aldrig talar om kvinnor, menar jag. Kan tystnaden möjligen beror på att han ser kvinnor som en handelsvara? Det gör i vart fall ungmoderaterna:

  För nu hoppar de borgerliga ungdomsförbunden MUF, CUF och LUF av en manifestation mot trafficking i Kalmar, rapporterar Barometern. De tycker nämligen att den politiserats, eftersom att prostitution ses som en del av traffickingproblemet. Axel Werin (MUF) tycker att prostitution är en ”mänsklig rättighet” och att det är stört galet att blanda ihop trafficking och ”vanlig” prostitution.
  – Jag ser ingen skillnad på snickare som använder sina muskler till att slå in spik och människor som säljer sin kropp för sex. Prostitution är ett yrke som alla andra.

  http://stockholm.etc.se/23979/spika-och-ligga-ingen-skillnad/

  • nature
   17 oktober, 2009 at 10:51

   Vad säger unga kvinnor om ungdomsförbunden och dess kvinnosyn?
   Jag säger *URK*

 3. mr Biz
  17 oktober, 2009 at 11:23

  CB behöver inga flickor.

  Han ersätter och tillfredsställer helt och fullt sina mest primitiva behov genom att underblåsa och hetsa upp all världens pågående konflikter.

  När hans avvikande drifter manifesterar i utrop som ”Peace is my profession” förutsätts ju att krig är status quo eller utvecklas för att han ska kunna leva ut sina extatiska perversioner eller för att uppnå ständigt utökad tillfredsställelse genom att befrukta och fortplanta nya och flera oroshärdar.

  Det skulle ha varit intressant att läsa om vilka råd Inge & Sten skulle ha gett denne man. Knappast Viagra väl?

 4. Sara G
  17 oktober, 2009 at 12:34

  Tjejer gillar i allmänhet inte u-båtar och modellflygplan, det är därför Calle Bild ignorerar dem.

 5. Rogge
  17 oktober, 2009 at 13:18

  Din slutkommentar om Gudmundson tycker jag är bra. Han torde väl vara den mest mörkblåa man kan hitta på en dagstidning idag. Jag har också länge misstänkt att han är Sverigedemokrat. Det underliga är ju att han får hållas, men det är kanske Svenskans officiella politik idag?!

Comments are closed.