Carl Bildt är galen enligt Expressen

Det är medarbetare i statsrådsberedningen som uppger att Carl Bildt är galen, det är således inte en vanlig kvällstidningsanka, medarbetare inom SB som säger detta, möjligen nära medarbetare på UD?

Expressen: ”I eftermiddag fattar riksdagen beslut om Sverigedemo-
kraternas och den rödgröna oppositionens uppgörelse. Förslaget om att spara 300 miljoner kronor på regeringskansliet har skapat oro i Rosenbad. Fredrik Reinfeldt kan nu tvingas välja mellan att sparka folk i Sverige och dra ned på ambassader och Carl Bildt uppges vara ”galen”.”

Det handlar om möjligheten att regeringen, som byggt ut regerings-
kansliet enormt sedan den borgerliga regeringens tillträde, nu skulle få banta budgeten med 300 miljoner. Att det är upprörande är märkligt med tanke på att alla andra fått banta sina utgifter under högerregeringen. Fråga de arbetslösa, de sjukskrivna, eller de som har sjukpension eller vanlig pension. De har alla fått dra ner på mat- och klädinköp, dessutom har tusentals placerats i det nya ”utanförskap” som regeringen skapat.

Vi är sannolikt rätt många som anser att det är fler som är galna inom regeringen, inte bara Carl Bildt. Ta bara sådana som Tolgfors och Carlgren, uppräkningen skulle kunna göras hur lång som helst och de flesta som läser dessa rader har säkerligen egna tips till galenlistan. En gissning är att Reinfeldt kommer oja sig i kvällens TV-nyheter på grund av att de rödgröna och rasisterna gör gemensam sak, men de har mera gemensamt med folkpartiet så sådant är lätt att vifta bort.

it , , , , , , ex dn1 svd ab svt

  5 comments for “Carl Bildt är galen enligt Expressen

 1. Martin Forsman
  9 december, 2010 at 18:00

  Förslaget som röstades igenom kom från (S), (V) och (Mp). SD hade ett eget förslag som aldrig skulle röstats igenom och då valde de att rösta på de övriga oppositionspartiernas förslag enligt tanken ”Även en mindre besparing är bättre än skenande kostnader”.

  Vill du ta ifrån SD deras demokratiska rätt att själva bestämma vilka förslag de vill rösta på. Hade (S), (V), (Mp) OCH (Sd) tagit fram ett gemensamt förslag genom förhandlingar så hade din kritik blivit begriplig, nu är den bara fånig.

  För övrigt har Sd fram tills nu lydigt röstat för alla Allianzens förslag men då har det minsann inte handlat om något sammarbete. Således blir Allianzarnas indignation över att ’Den Store Ledaren’ Landsfader Reinfeldt äntligen fått på tasken i Riksdagen pinsam.

  • 10 december, 2010 at 09:12

   Samma människor (Socialdemokratiska politiker) som hävdade efter valet (för att motivera att socialdemokraterna skulle bilda regering istället för aliansen) att även ett passivt deltagande av SD på alliansens sida var helt moraliskt förkastligt och samma sak som att aktivt söka stöd hos SD, har inga problem med att ”utnyttja” SDs röster själva.

   Kan du inte hitta på något eget? Det där var ju samma sak som Reinfeldt rapade upp flera gånger. Vad menar du att S skulle göra då?

   Rösta med högerpartierna för att inte razzarna skulle rösta på samma sak?

   Är DET demokrati enligt din modell?

   :-)

 2. 9 december, 2010 at 18:13

  Han är den typen som glassar på ytan av saker och ting, som klassiska politiska wannab opportunister alltid har gjort. Han kallar sig för ”globaliseringens banérförare” i ansiktet på en värld som faller i hans ideologiska bristfälligheter. En korruptionens banérforare mer än något annat. Mest baserat på inkompetens och wannabe faktorn.

 3. Linda
  9 december, 2010 at 18:56

  Jag tycker nog att hinten om hybris hos vår rysshatande minister passar bra ihop med epitetet galenpanna. Jag har aldrig förstått hans popularitet.

  • Christer
   9 december, 2010 at 22:40

   Vilken popularitet?

Comments are closed.