Bush och Cheney hoppar av partikonventet

De skyller på orkanen Gustav, egentligen handlar det nog om att det är stor risk för att de skulle bli utbuade på sitt eget parti-
konvent.

CNN/Breaking News: ”President Bush, Vice President Cheney to skip Republican convention because of Hurricane Gustav, White House says.”

George W Bush har förstört USA:s anseende i världen, något som alla amerikaner är mycket medvetna om. Det har dessutom varit en period där lögnerna har satts i system för att driva igenom de kristna fundamentalisternas och de neokonservativas linje i amerikansk politik. I veckan har det talats en hel del om att republikanerna själva inte varit så förtjusta i att deras utskämda ledare skulle delta, det kanske skulle få till resultat att McCain förlorade i popularitet.

Ur den aspekten kommer monsterorkanen Gustav som ett brev på posten. Man har talat om att flytta konventet på grund av stormen, resultatet blev istället att Bush stannar hemma. Det är inte långsökt att tänka sig att presidenten nu klarat sig ur den knipa det hade inneburit om ett antal republikaner hade buat ut honom på konventet.

president B

Vi kommer inte att få någon bekräftelse på att Bush tar chansen nu, McCain talar om att ställa in hela konventet f.n. AB DN it SvD

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Bush, Cheney, Partikonventet, Orkan, Gustav, USA, Presidentvalet, McCain, Politik[/tags]

  7 comments for “Bush och Cheney hoppar av partikonventet

 1. Mathias Hellsten
  31 augusti, 2008 at 18:42

  Att Bush skulle ändra sina planer för något så ynkligt som en naturkatastrof är inget annat än en tunn ursäkt. Senast New Orleans sänktes i havet verkade han inte bry sig så mycket. Jag har svårt att tro att han lärt sig något av den gången – det verkar inte vara hans stil, riktigt.

  Någon som brydde sig var däremot hans mamma, Barbara (Borat hävdade att hon – eller han enligt Borat – var familjens patriark). Hon oroade sig över att de som flydde från New Orleans skulle trivas i Texas, och stanna.

  Humanismens försvarare, sa Bill. Medmänskliga, sa Bull.

 2. Mr Bizter
  31 augusti, 2008 at 19:11

  Michael Moore säger, hos Olberman, att orkanen Gustav är ett bevis på att det finns en Gud i himlen, eftersom stormen som närmar gulfkusten kunde störa nästa veckas republikanska nationalkonventet…

  youtube.com/watch?v=6iAhI-cWS64&feature=user

 3. Mr Bizter
  31 augusti, 2008 at 19:37

  Ett öppet brev till Gud, från Michael Moore.
  Missa inte detta när MM i sina bästa stunder kan få de tröga jänkarna att tänka till.

  http://michaelmoore.com/words/message/index.php

 4. Arebir
  31 augusti, 2008 at 21:08

  Det är en mardröm som återkommer, både för invånarna i New Orleans och för republikanerna. För vid denna katastrof fick alla se vad som avses med de neokonservativas tal om medkännande konservatism. När katastrofen var ett faktum så enades alla om att man skulle känna medlidande med offren, så även Bush! Säkert bad han till gud och bad honom förbarma sig över dessa arma satar! Med detta nöjde han sig tills han väldigt sent insåg att Katrina också var en katastrof för hans opinionssiffror! Ett par orkaner till och katastrofen kommer också vara ett faktum för klimatförnekarna!

 5. 31 augusti, 2008 at 22:25

  Jag hoppas Obama åker ner till ”katastrofområdet” så fort Gustav dragit förbi, tar med sig media och sätter focus på att Bush inte gör ett skit åt dom drabbade även denna andra gång samt att han tar av sina kampanjpengar och ger till dom nödställda(om det nu blir en katastrof igen)

 6. Gripen
  1 september, 2008 at 06:55

  Jag har upptäckt att NeoCons och konservativa är inte samma sak. Många konservativa är kritiska till NeoCons. Så det finns stora sprickor inom republicanska partiet. Mende gör som många svenskar vane röstar utan att tänka.

  Stormen kan ge mycket publicitet till Mccain/Palin men om den är god eller dålig deror på hur de hanskar den.

 7. Sara G
  1 september, 2008 at 08:25

  Det blir väl som förra gången, dr Phil reser dit när stormen bedarrat och fixar ett par bostäder under stor TV-bevakning.
  Resten får klara sig själva…

Comments are closed.