Buranovskiye Babushki får min röst ikväll!

De senaste dagarna har jag läst massor av kommentarer från alla möjliga människor, kommentarer som sågar Buranovskiye Babushki (babusjkorna) jäms med fotknölarna. Själv blir jag irriterad, ingen kan komma ifrån att det är en medryckande melodi samt att gummorna är så söta att man tappar andan. Dessutom är det en originalitet som är mycket sällsynt i European Song Contest, men somliga som anser sig själva vara något slags förståsig-
påare rynkar föraktfullt på näsan.

I den ryska tävlingen så visade man bilder på delar av juryn, somliga tappade fullkomligt hakan, och när man läser kommentarer på Twitter och i tidningar så är stora delar av journalistkåren – avståndstagande. Det är nog inte fint nog för dem som bor i SoFo eller i Hammarby Sjöstad..

Själv är jag väl både korkad och smaklös, men jag kommer att rösta på Buranovskiye Babushki ikväll, det är då ett som är säkert. Vi får ju ändå inte rösta på Loreen så…

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , dn1234 ab123 gp1 sr1 svd1234

  12 comments for “Buranovskiye Babushki får min röst ikväll!

 1. Helena
  25 maj, 2012 at 13:42

  Jag gillar också babushkorna med sitt minoritetspråk, som bara ca 0.5 miljoner av Rysslands ca 142 miljoner invånare talar. Så heja på minoriteter, heja på gummor! Om man vill komma på headbanging-humöret, och lyssna på vinnaren av Eurovision 2004, Ukraina så kan man lyssna på Ruslana :Wild Dances Eurovision 2004 från Istanbul:

 2. Malin E
  25 maj, 2012 at 13:53

  Man ska ju inte rösta på de som är favorittippade, de är ju de värsta konkurrenterna! Snälla… Det är ju som att heja på ryssarna i en match mellan Sverige och Ryssland! Man röstar på de som är ok, men som inte är med i toppstriden. Annars sabbar man ju för det egna landet.

  • 25 maj, 2012 at 14:12

   Taktikrösta får andra göra, jag skiiter i sånt!

  • Emiru
   25 maj, 2012 at 20:59

   Ditt inlägg väcker en önskan i mig att, fast jag alls inte bryr mig om detta debacle, sabotera för ”det egna landet”. Bara för att göra er nationalister ledsna.

 3. Annarkia
  25 maj, 2012 at 14:21

  Svikare där! ;)
  Du får nog sällskap.

 4. Linda
  25 maj, 2012 at 15:11

  De är fantastiskt söta. Jag tror de vinner; man tröttnar liksom på alla dessa halvnakna toppmodeller som sjunger dussindisco. De blir en frisk fläkt.

 5. 25 maj, 2012 at 17:59

  Jag kommer också att rösta på ”Babushkona”. Av flera skäl. Bland annat så har hela tävlingen avlägsnat sig så långt från en ordentlig schlagertävling som det är möjligt. Och detta är trots allt en klassisk schlager utan en mängd med kostbara och märkliga effekter.

  Men samtidigt hoppas jag verkligen inte att Sverige vinner. Inte därför att jag inte tycker om den Svenska låten utan därför att en vinst skulle innebära att SVT måste finansiera och genomföra en ”Eurovisionsschlagerfestivalfinal” (häftigt ord va …). Något som kommer att finansieras genom att SVT:s övriga verksamhet kommer att krympas i motsvarande grad.

 6. Kjell Johansson
  26 maj, 2012 at 02:22

  Om vi skickat Kalle Moraeus och Orsa spelmän hade vi haft segern som i en liten ask. Gummorna hade varit chanslösa.

 7. Helena
  26 maj, 2012 at 13:09

  Tack för CNN-artikeln, den var ju väldigt Sverigekoncept-positiv!? Och rätt informativ mot hela världen om inte säljande, heja Sverige!Litet är de väl avundsjuka i USA över Europas årliga spektakel,kanske?
  Såg en artikel om Frihetsteatern och konstens konfliktlösande förmåga med frågetecken:
  http://hbl.fi/impuls/2012-05-24/isabella-rothberg-vem-hor-dig-om-du-ar-dod
  från någon paneldiskussion, men rätt väl skrivet om den långa konflikten, och om kulturens roll: alltid aktuellt, alltid intressant!

 8. Pelle
  26 maj, 2012 at 21:36

  Babuschka Damerna kommer antagligen vinna för att de är coola nog att inte ta sig själva på för stort allvar och har en svängig låt som kommer remixas söner på danshaken..
  Seriösast bidrag vinner inte alltid en spextävling!
  //Lordi & the BabuszchkaZ

  • 26 maj, 2012 at 22:38

   Nej Loreen vinner! Kolla Twitter #Sweden det kommer hundra inlägg i minuten… ”Vote Sweden!”

Comments are closed.