Bredbandsberoende tidningsläsare

För en timme sedan kom jag hem efter att ha varit ute och provianterat. Till min fasa upptäcker jag att jag inte har något bredband längre, jag testar allt inklusive att stänga av router, pese, bredbandsmodem och jag undrar om jag inte också stängde av katten av bara farten.


Under hela trettio minuter
var bredbandet borta och jag talade med dottern om behandlingshem för bredbandsberoende, kristerapi och allt möjligt i den vägen. Hon sade – ta det lugnt pappsen och starta om grejerna så fungerar det säkert. Hon gjorde väl det antagandet utifrån det faktum att jag har IP-telefoni vilken uppenbarligen var i gång trots allt. Efter diverse akut ångest, magont och annat så syntes den lilla blå pricken som indikerar kontakt med nätet, jag surfade omedelbart in på Aftonbladet för att se om det hade hänt något sedan jag gick och handlade.

Visserligen var inte alla nyheter riktiga nyheter med tidningen skrev ”FP-tanten en PR-bluff”. Så sant som det är sagt, och Aftonbladet vore inte Aftonbladet om de inte försökte köpa röster i EU-valet.

Aftonbladet: ”EU-valet är inte kul. EU-valet är inte spännande. EU-valet är viktigt, men det är svårt att exakt förstå varför. Måste man rösta? Nej, men det är en bra idé av ett tydligt skäl: Om inte du röstar gör någon annan det. Därför startar vi i dag en kampanj med ett enda syfte: Rösta! Hur? Ja, inte tänker vi låtsats som detta är kul i alla fall. Vi går rakt på plånboken. Med start i dag skickar vi ut ett team i landet med ett viktigt uppdrag: Köp så många röster ni kan till EU-valet för 500 spänn per dag. Oseriöst?”


Man behöver inte läsa längre än så för att inse att det kanske inte hade skadat att vara utan bredband några dagar, eller kanske veckor. Tidningen ifråga lär vara den enda vars nätsatsning lönar sig, möjligen beror det på en massa skruvade artiklar och rubriker, vad vet jag. Tyvärr så röstade jag redan i söndags på Centralen så jag läste aldrig färdigt artikeln, f.ö. skulle knappast tidningen haft råd att betala mig vad jag skulle ha för att rösta på (S) i EU-valet…

i Andra om: , , , , , , t AB12345

[tags]Mediekritik, Aftonbladet, FP-tanten, EU-valet, Infotainment, Tidningar, Politik[/tags]

  5 comments for “Bredbandsberoende tidningsläsare

 1. 27 maj, 2009 at 13:17

  Att göra narr av demokratin är väl kvällspressens varumärke? Att spy ut sitt sjuka vanvett (mot betalning) är tydligen journalisternas uppgift? Eller har det med Piratpartiets framgångar att göra när Aftonbladet brer ut sin narraktiga fördummning?

 2. Sniff
  27 maj, 2009 at 13:37

  Än är jag inte där att jag inte kan vara utan anslutning under en helg eller under någon vecka på semestern.
  Det är oftast rätt skönt att slippa veta allt nu.
  Har en känsla av att om tredje världskriget bryter ut så kommer det synas snart ändå.
  DOCK! Om anslutningen till nätet inte funkar så blir det panik, snudd på direkt! Man känner sig lite om man skulle få stopp på en trafikerad järnvägsövergång och trots att man inte ser något tåg komma börjar man frenetiskt söka efter problemet.
  Skulle nog kunna sälja min röst, men 500 pix är lite väl i underkant för att moralen och övertygelsen skall falla.

 3. Kurt
  27 maj, 2009 at 13:47

  Linan var nog bara upptagen medan FRA var inne och hämtade information.

 4. Daniel Scythe
  27 maj, 2009 at 21:17

  Fast kampanjen gick inte ut på att få folk att rösta på S utan på att få folk att rösta överhuvudtaget. Kan tänka mig att det skulle vara olagligt annars. Tror mest att det går ut på att väcka uppmärksamhet kring valet (och tidningen så klart) i stort och de de riktar in sig på är ju inte främst de som de betalar utan de som läser artiklarna. Som seriöst politiskt engagerad så framstår det ju dock som något smaklöst.

 5. Aniara
  28 maj, 2009 at 11:40

  Inte visste jag att Centralen ställer upp i Europaparlamentsvalet; undar om det är många som röstar?… ;)

Comments are closed.