Bråk inom alliansen?

Idag toppar Aftonbladet sin webblöpsedel med påståendet ”Spricka i alliansen”, en historia som de säkerligen toppar papperslöpsedeln med också. Orsaken till att man tar till den sortens budskap är givetvis att svenskarna i allmänhet är tämligen trötta på alliansen. Väljarna är trötta på en massa prat men ingen verkstad, och centerpartisterna är förvånade över att man plockade upp en nyliberal thatcherist och satte henne som partiordförande, och hennes livs första arbete blev som regeringens näringsminister.

Ja det är nog inte bara centerpartisterna ute i landet som kan hålla sig för skratt, moderatväljarna håller mungiporna nedåt nu när de ser det opinionsgap som hästsvansen har åstadkommit genom att kritisera räntenivån, bonusar, chefslöner, riksbanken, svenskt näringsliv och riskkapitalisterna. Det märkliga med detta är att det just är han som finansminister som är den enda som kan göra något åt saken, men det gör han inte, istället pratar han bara.

Aftonbladet: ”Frågan om ungdomsarbetslösheten splittrar regeringen.

C och FP vill sänka ingångslönerna för ungdomarna – men statsministern tänker uppmana moderata kommunpolitiker att rösta nej.

– I Sverige sänker vi inte löner, vi höjer dem, säger Fredrik Reinfeldt (M) till Dagens Nyheter.

Centerpartiet och Annie Lööf har länge förespråkat lägre ingångslöner för ungdomar som ett vapen mot ungdomsarbetslösheten.”

I Sverige sänker vi inte löner, säger statsministern. Det är samma statsminister som har sänkt inkomsterna för pensionärer, sjuka och arbetslösa. Att sänka ungdomslönerna som C och FP förespråkar är ju ett grepp som många nyliberaler vurmar för, även hästsvansen har länge talat för den saken, men han har belagts med tystnadsplikt när han fick jobbet som finansminister, ett arbete som han för övrigt saknar kvalifikationer för. Han har, såvitt jag förstår, misslyckats med sin utbildning eftersom han saknar examen.

Ska sanningen fram, och det ska den ju på den här hemsidan, så skulle Fredrik Reinfeldt gärna sänka ungdomslönerna, men han vågar inte. Han vet att det skulle bli full fart på facken och oppositionen, och att agerandet skulle avspegla sig direkt i väljaropinionen. Inte ens rasistpartiet skulle svälja en sådan åtgärd varför vi i det läget skulle få ett – nyval.

Och det är för att Reinfeldt skulle förlora ett sådant val som han säger nej, tro inget annat.

——
För övrigt tycker jag att folk ska slå av sina annonsfilter då de besöker den här sidan..

it Andra om: , , , , , ab1234 svt sr12 svd12345 dn1234 gp

  17 comments for “Bråk inom alliansen?

Comments are closed.