Bråk i Idol om – Antisemitism

Katrin Zytomierska, eller Schulman som hon hette tills alldeles nyligen, är uppenbarligen inblandad i något slags bråk med Marcus Birro. Jag skulle inte ha läst artikeln om det inte var för att hon hade använt beskyllningar om antisemitism mot Birro. Själv har jag inte ens någon TV, inte heller är jag intresserad av några dokusåpor. Men jag har givetvis lagt märke till paret Schulmans agerande i bloggosfären, ett agerande som inte bara är smickrande, om man säger så.

AB: ”I torsdags krävde Marcus Birro, som jobbar i TV4:s ”Kvällsöppet”, Katrin Zytomierskas avgång. Programledaren, av judisk härkomst, gav i går sin respons: ”Han har uttryckt sitt missnöje mot judar. Så mycket har jag förstått, ”skriver hon på sin blogg och fortsätter sedan: ”Han uttrycker sitt missnöje mot att judar styr för mycket”.

Marcus Birro själv är sårad när Aftonbladet når honom: – Man blir ju väldigt, väldigt ledsen såklart. Och arg. Jag har släktingar som har suttit i koncentrationsläger och min familj har ringt mig och är jätteledsna. ”Fyllo” kunde jag ta, men det här … Nu överväger jag att polisanmäla henne för förtal, säger han.”

Det framgår inte vad Birro eventuellt skulle ha sagt för elakheter om judar, om inte bisatsen att judar styr för mycket är ett citat av Birro. Annars kan jag konstatera att ordet – antisemitism troligen måste vara det mest missbrukade ordet i det svenska språket. Som bekant så används det så fort någon människa kritiserar Israel, och även om det rör sig om en fullt berättigad och adekvat kritik.

Jag har skrivit om detta språkliga missbruk ett antal gånger, och min personliga uppfattning är att den som använder ordet för att avfärda kritik är

patetisk. De framstår i alla händelser inte som intellektuella, om man uttrycker sig försiktigt. Dessutom hävdar Birro att han har släktingar som suttit i koncentrationsläger vilket ger en extra dimension åt bloggerskans anklagelse. AB123 SvD i DN

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Antisemitism, Katrin Zytomierska, Schulman, Marcus Birro, Idol, TV4, Dokusåpa, Underhållning, Musik, Tävling, Programledare, Politik[/tags]

  11 comments for “Bråk i Idol om – Antisemitism

 1. bäng
  18 oktober, 2008 at 11:41

  Jag läste också saken i Aftontramset och häpnade. Inte nog med att denna människan anser sig vara skitviktig, men vad har hennes tribala tillhörighet med saken att göra?

  Ingenting vad jag förstår och Birro borde inte ens ha svarat på beskyllningarna om ”antisemitism”, att han drog upp konsentrationsläger gjorde bara att han gick på finten och grävde ner sig i smörjan.

  Är det något man blir hjärtligt trött på efter sådana här dumheter så är det narcissistiska tribala typer, tyvärr….

 2. Pingback: Mange
 3. Mira
  18 oktober, 2008 at 13:05

  Nej, det var mycket bra gjort av Birro. Att dra henne inför rätta vore väl toppen. Det är precis vad man ska göra mot dessa typer som utdelar sina förfärliga, uträknade och urjävliga anklagelser i tid och otid.

  Förresten får man jobba på TV när man har svinkoppor? Är Katrin inte smittsam längre?

 4. Pelle
  18 oktober, 2008 at 13:40

  Ha ha ha … hittade hennes blogg via en sökning på hundvalpar på Google på en sidolänk och måste bara säga att hon verkar mer eller mindre helknäpp … !?.Är hon en människa eller en förklädd kopia för damen verkar totalt ha förlora perspektivet om verkligheten.Stureplan och IDOL och så skriver hon att folk är knäppa som läser bloggar när hon själv skriver en sådan.Snurrigt så det förslår och behöver definitivt hjälp omgående.Lycka till och stäng munnen liter mer är ett råd till denna dam som verkar ha förlorat en del av verklighetstillvaron så går det säkert bra.

 5. Maggan
  18 oktober, 2008 at 13:55

  Det blir bara pinsamt att dra in judendom i detta. Antisemit är standard skällsord no 1.

  Vilka idioter!

 6. Christer W
  18 oktober, 2008 at 14:58

  Jag vet inte om det är pinsamt eller otroligt lågt att hon använder sig av kalla allt som går henne emot för antisemitism. Det är ju värre än så, det är ju något som har satts i system så fort det går dem emot av både enskilda människor och regimer oavsett om de är judar eller inte.
  Snarare visar det på förakt för andra än dem själva och att de är de enda som räknas.

 7. Gripen
  18 oktober, 2008 at 15:07

  Det som stör mig i det hela är att TV4 anställt henne till att mobba idol deltagarna. Som att försöka göra mobbning legetimt.

  Vi har en svår uppgift att försöka lära våra ungdomar att det är fel att mobbas, men hur fel kan det vara om våra media gör det legtimt.

  Att nu TV4 tog till sig av kritiken och sparkade henne tycker jag är bra, men min största fråga är varför anställa henne till att börja med.

  Att hon tar upp antisemetism som en orsak till att man kriserade hennes beteende visar hur långt från verkligheten hon är. Man ska bli kritiserad om mobbar och förnedrar folk.

 8. Tityaka
  18 oktober, 2008 at 15:11

  ”Antisemitism” och “Judehatare” är visst ord som blivit så urvattnade att de kan användas om viken skitsak som helst… DET är patetiskt … och renderar vår tids största folkmord till någon slags ordbajsande för krokodiltårdrypande proffsmobbare

 9. Mira
  18 oktober, 2008 at 15:26

  Mange,

  Att vara totalt urblåste är den främsta kvalifikationen för att få jobb på vissa TV-kanaler. Det är åtminstone så enligt min uppfattning.

 10. 18 oktober, 2008 at 18:26

  jag är inte förvånad. Jag har ställt in mitt besök till Israel för att vissa personer har så svårt med att man är frispråkig om Israel som nation och deras proselyter.

 11. fofo
  19 oktober, 2008 at 20:06

  allt och alla som inte passar in i den sionistiska världsbilden är antisemiter.
  och än en gång avslöjar en sionist sig genom att använda den antisemitiska kortet.

Comments are closed.