Bra att Zlatan inte är med!


Egentligen skulle Erik Hamrén engagera den gamle Lars ”håll tätt bakåt” Lagerbäck som assisterande coach. Att satsa helt på att försvara den egna planhalvan var han duktig på, offensiv fotboll var inget för honom.

Men visst, nu har man uttalat sig och sagt att man ska spela grisfotboll med några enstaka kontringar. Det bästa vore väl att köra med både Hysén och Toivonen på topp. Fast de får antagligen få chanser att lämna den egna planhalvan miss-
tänker jag, för Holland har själva sagt att de vill avsluta kval-
spelet så bra som möjligt. Vill man spela på oddset så är de mest troliga resultaten 1-3 eller 1-4. Samtidigt så finns det vissa möjligheter att Zlatans frånvaro piggar upp spelarna, ett tidigt svenskt mål kan leda till att det går grus i det holländska maskineriet, men det tror jag knappast själv på.

Det blir med andra ord en förlust, och antagligen med klara siffror. Att journalister försöker skriva upp Sveriges chanser tillhör tydligen deras arbetsuppgifter, jag har läst många artiklar som näst intill negligerar Hollands möjligheter i matchen, märkligt med tanke på att det är ett av världens allra bästa landslag.

Tyvärr så går matchen på TV4, kanalen blir bara omöjligare för varje dag som går. De är tvingade att peta in så mycket reklam som möjligt, därför lurar de medvetet sina tittare. De säger att det ska bli kommentarer ”strax” när det i själva verket tar över fem minuter innan de kommer. Meningen är väl att folk ska avstå från att sätta på en ny kanna kaffe eller gå på hemlighuset, allt för att de ska sitta och glo på TV-reklam. Det är vår smala lycka att de inte bryter spelet för reklam i alla fall.

Jag nämnde Zlatan, han är en spelare i världsklass när han är i form och är på gott humör. Men föreligger inte dessa två parametrar så tycker jag att han uppvisar en mängd fula miner när inte medspelarna lyckas slå bollen direkt till hans fötter. De flesta har väl sett hans sura uppsyn när medspelare misslyckas, sådant stör jag mig på, och jag är säker på att medspelarna gör det också. (Forts nedan..)

För egen del skulle jag inte tycka att det var helt fel att tacka Zlatan för det han gett svensk fotboll och samtidigt förklara att han måste satsa 100 procent för att bli kvar i landslaget. Så himla märkvärdig är han inte tycker jag. Gudabenådad var tionde match, men det räcker inte med tanke på de andra spelarna i truppen. Och kaptensbindel ska han definitivt inte ha, den passar bättre på Anders Svensson.

Skriver jag vad jag tycker så riskerar jag att få kommentarer som lyder ”- vad har du mot Zlatan?” och liknande, men jag tycker att han är en uppblåst diva som sänker sina lagkamrater. Låt honom hållas i Milan, det är vad jag tycker.

it Andra om: , , , , , , , ab12 svt ex1dn svd


6 svar till “Bra att Zlatan inte är med!”

  1. Ja TV4 är jobbiga, dels reklamen förstås men dessutom så har de värdelösa kommentatorer. De är rena plågan. Tur att vinterstudion börjar snart i SVT,

  2. Jag håller med, jag tror att Zlatan inte är så populär i laget, för mycket diva,

  3. Jo, det visar sig att Sverige VINNER alla matcher då Zlatan inte är med.

    Pensionera herr Ibrahimovic!

    Det här är TIONDE matchen i rad som Sverige vinner UTAN Zlatan. Det är definitivt dags att tacka honom för hans insatser!!

  4. Sverige vann för att Hamrén var duktig på att tillämpa Lagerbäcks vinstgivande taktik. Och spelarna gjorde en toppenmatch, vilka mål !! Stort grattis till alla ! Kul att det gick så bra för Danmark också