Bosättarnas etniska rensning

Världen låtsas som det regnar och ockupationen av palestinsk mark fortsätter som vanligt. Israeliska bosättare ägnar sig nu åt att bränna ner palestinsk jordbruksmark, och skälet är uppenbart. Kan inte palestinierna odla sin egen mat på Västbanken så kommer de att få svälta, svälter de så kommer de förr eller senare att tvingas ge upp och flytta därifrån. För någon hjälp får de inte, vår egen utrikesminister sade i radio för ett par veckor sedan att han var motståndare till en bojkott av israeliska varor. Palestinierna får betala Europas skuld, och EU håller passande nog tyst, allt annat vore att erkänna sitt ansvar.

Ingen förvånas, och nu visar det sig dessutom att Barack Obama tillåter israelerna att fortsätta utbyggnaden av bosättningarna, så gick det med mannen som nyligen sade i Kairo att de israeliska bosättningarna måste stoppas.

Etnisk rensning kan genomföras på många sätt, fosforbomber mot civila är en metod, klusterbomber en annan. Den brända jordens taktik har använts i många tusen år och den används än idag, nu på Västbanken.

Att det är ett brott mot vanliga civila lagar och dessutom mot Genèvekonventionen struntar dessa bosättare i.

i Andra om: , , , , , , , , Dagen t

[tags]Israel, Bosättare, Mellanöstern, Västbanken, Palestina, Etnisk rensning, Krigsförbrytelser, Genevekonventionen, Politik[/tags]

  12 comments for “Bosättarnas etniska rensning

 1. Sara G
  12 juli, 2009 at 19:28

  Ja, det verkar som om Obama böjer sig för den israeliska maffians påtryckningar…

  http://www.palestinechronicle.com/view_article_detai
  ”US Agrees to Settlement Building: Maariv

  The Obama administration has reportedly back-down on its earlier demand for a full freeze of Jewish settlement activities, allowing Israel to continue building 2500 settlement units in the occupied Palestinian territories and linking the freeze to a pan-Arab normalization with Tel Aviv.

  Israel’s mass-circulation daily Maariv reported on Wednesday, July 8, that the understanding was reached during a meeting between Israeli Defense Minister Ehud Barak and US Mideast peace envoy George Michel in London…”

 2. Mandolini
  12 juli, 2009 at 19:58

  såg för en liten stund sen på Rapport att Judiska bosättare har börjat med guidade turer på ockuperad mark för att få mer förståelse för sin situation.
  många i Israel vill inte ha Judiska bosättningar på ockuperad mark och därför har Judiska bosättare valt guidade turer för att bryta den negativa oppinionen både i Israel och utanför.
  ibland undrar jag om inte Gud trots allt står på Judarnas sida?

 3. huga
  12 juli, 2009 at 22:46

  Informationskriget trappas upp. Nu mobiliserar rasstaten sina psykopatiska cyber-spammare:
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3744516,00.html

 4. alandalus
  12 juli, 2009 at 22:58

  Mandolini,

  Jag tror inte Gud står på Israels sida. De guidade bosättarturerna är snarare del av kallt rationella ansträngingar som görs av Israel och sionister i diasporan för att försvara Israels brott. Läste idag att Israels utrikesministerium ska bekosta ett sorts ”internetkrig” för att sprida hasbara på bloggar mm:

  The Foreign Ministry unveiled a new plan this week: Paying talkbackers to post pro-Israel responses on websites worldwide. A total of NIS 600,000 (roughly $150,000) will be earmarked to the establishment of an “Internet warfare” squad.

  • 13 juli, 2009 at 06:18

   alandalus: The Foreign Ministry unveiled a new plan this week: Paying talkbackers to post pro-Israel responses on websites worldwide. A total of NIS 600,000 (roughly $150,000) will be earmarked to the establishment of an “Internet warfare” squad.

   Man har uppenbarligen anammat vissa staters propagandaministerier…

 5. Kalleballe
  12 juli, 2009 at 23:01

  Det är jäklikt svårt att hitta Israeliska varor att bojkotta.
  Allt går ju via bulvaner.

  Obama är en gudabenådad talare men tyvärr en kejsare utan kläder.

 6. Palestinier
  13 juli, 2009 at 06:43

  När den tyska utrikesminister Steinmeier besökte Israel förra veckan krävde han att Israel ska upphöra med byggandet av bosättningar för att ge fredens en chans men Israel premiärminister Netanyahu svarade genom att säga det tyska ordet ( Judenrein) ett ord som användes under de nazistiska ras lagarna

  Netanyahu säger att de palestinska kraven att avlägsna de Israeliska bosättningarna i ett framtida avtal för att skapa en palestinsk stat liknar de nazistiska metoder som användes mot judar och som syftade till att göra Tyskland rent av judar
  Netanyahu försöker göra allt för att spela på västvärldens dåliga samvete och tror att han kommer att lyckas att behålla bosättningar i evigheten

  • 13 juli, 2009 at 07:16

   Netanyahu säger att de palestinska kraven att avlägsna de Israeliska bosättningarna i ett framtida avtal för att skapa en palestinsk stat liknar de nazistiska metoder som användes mot judar och som syftade till att göra Tyskland rent av judar

   :-) Israels argument börjar tryta…

 7. tina
  13 juli, 2009 at 08:59

  Sorry Tina! Skriv om! / Jinge

 8. tina
  13 juli, 2009 at 11:39

  Menar du på arabiska?

  / Nej men du var så kategorisk så att JAG skulle få skit för kommentaren… :-) // Jinge

 9. Sara G
  13 juli, 2009 at 14:12

  Mandolini, det finns ingen gud som är god eller ond! Den gud vi talar om är redan från början en mänsklig konstruktion som stammar från Mellanösterns patriarkala herdefolk för mer än fleratusen år tillbaka. Hela gudskonstruktionen är en förenkling, så att den lilla människa bl.a ska tror sig kunna greppa de svåra frågorna såsom: Hur uppstod liv? Varifrån kommer vi? Finns det någon mening med livet? osv.

  Att man sedan använder denne gud till både det ena och det andra – och i det här fallet för att få sin mycket egoistiska vilja igenom – det slår tillbaka på israelerna själva – och det är alls inte särskilt smickrande för dem, kan man tycka, om man är riktigt ärlig.

  Jag anser att den etniska rensning som israelerna bedriver mot palestinierna utan något som helst tvivel mycket väl kan gå under beteckningen folkmord för:
  Begreppet folkmord definierades som ”mord, utrotande, förslavande, deportation och andra omänskliga handlingar, begångna mot någon civilbefolkning eller förföljelser av politiska, rasistiska eller religiösa skäl”. fritt ur Wikkipedia

  För det är precis det som guds utvalda folk sedan mer än sextio år hålllit på med mot ett annat, mindre värt, i deras guds ögon, folk…

 10. Charlie
  13 juli, 2009 at 15:05

  Definitionen är klockren.

Comments are closed.