Börsras pågår, var god och sköljJust nu befinner vi oss i en situation där det finns all anledning att se upp, det media skriver idag behöver inte ha speciellt mycket med verkligheten att göra. Det tros och det tycks i en omfattning som antagligen inte kommer att kunna tolkas av folk i allmänhet.

Oavsett om man läser tidningar, lyssnar på radio eller ser på TV-nyheter så kommer det som händer med ekonomin vara praktiskt taget obegripligt. Det jag själv frågar mig är förstås om det verkligen är någon idé att ens lyssna på nyheter det närmaste dygnet.

För oss till åren komna så handlar det rent konkret om frågan om våra pensioner, kommer vi få någon sådan egentligen? Vi borde ha köpt ett torp, en gammal traktor, och samlat ihop en lada full av ved. Vi får se, kanske ska jag trots allt ägna mig åt klassisk litteratur idag, det är väl dags att läsa om Mobergs utvandrarepos, eller varför inte Fogelströms böcker?

Journalisterna förstår nämligen inte heller det de ska rapportera om idag, att det är kapitalismens avarter det handlar om vet många av oss, att samhället behöver genomgå en omvandling likaså. Men är det så media kommer att redovisa det som händer? Knappast. Det bästa vore nog att strunta i nyheter och avvakta tills det att media ska försöka sammanfatta eländet om några dagar.

it Andra om: , , , , ab1234 e24 dn svd ex ekot svt


3 svar till “Börsras pågår, var god och skölj”

  1. Så illa som jag, du och många till trodde blev det inte, men Obama är ordentligt tilltufsad, nu ser alla att han inte duger något till så extremhögern i USA jublar säkert!

  2. Ignorera nyheterna – ha lite tid – man mår bättre då. Själv var jag på semester utan tillgång till nyheter när psykot Brevik drog igång sin mordorgie. Det var tydligt att man mådde mycket bättre av att få nyheterna serverade med lite avstånd och tid.
    I vanliga fall är det nyhetstorka vid denna tid men inte i år. Löpsedlarna skapar bara onödig stress.
    Ekonomin samt rapporteringen om den är helt ställd på huvudet. Det ser lite ut som vädret. Alla verkar kunna säga hur det varit men ingen hur det kommer vara! Fram med kristallkulan!

    • Ja, och så blir det för mycket ”snuttifiering”. Bättre än att köpa tidningar är att läsa böcker om börskraschen 1929, och Kreuger-kraschen några år senare. Vårt ekonomiska kaos kommer bli förvillande likt den tidens. Förhoppningsvis kommer politiken inte bli lika hemsk. I min kristallkula har vi ett betydligt mer överstatligt EU inom några år, med bl.a. enhetlig skattelagstiftning, ett jättelikt konglomerat à la Österrike – Ungern (1867 – 1918).