Blondinbella uttalar sig som representant för seriösa bloggare


Nu i eftermiddag lyssnade jag på gårdagens upplaga av medierna i radions P1. Jag visste inte vad programmet skulle handla om, jag visste bara att jag missade det igår.

Medierna: ”Det handlar mycket om utmaningen mot de traditionella medierna, om trovärdighet och etik och nya gränser för vad som får publiceras. Vad betyder snabbheten hos de nya medierna, som mikrobloggarna i samband med terrorattentaten i Bombay? … … Ni får höra PM Nilsson, ansvarig utgivare för debattsajten Newsmill, Yrsa Stenius, pressombudsman och Isabella Löwengrip, Sveriges största bloggare mer känd som Blondinbella.”

Till min stora överraskning fick jag höra Isabella Löwengrip som representerade bloggarna. Visserligen har flickan den mest lästa bloggen i landet, men den har verkligen inte något av traditionella medier över sig, i vart fall om man bortser från Veckorevyn och liknande produkter. Yrsa Stenius och PM Nilsson talar utifrån en helt annan plattform när de diskuterar nya medier, men Isabella är knappast representativ för andra än ett antal modebloggar, om än välbesökta.

Jag tyckte att det var ett rätt intressant program ändå, ytligt visserligen men man tog upp ett antal frågor som är av intresse för flera bloggare. Personligen irriterade jag mig lite på att Isabella fick säga att hon absolut inte tar betalt för textreklam i bloggen. Tidningen Resumé har visat hur hennes offerter ser ut och det måste man ha vetat om på Mediernas redaktion. Möjligen valde man bort

konfrontation eftersom tjejen bara är 18 år, vilket i så fall troligen var ett vettigt beslut. Men lyssna gärna på programmet, det var intressant om än lite flackt. -> Medierna i P1 DN it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Blondinbella, Isabella Löwengrip, Medierna, Newsmill, Yrsa Stenius, PM Nilsson, Bloggar, Bloggosfären, Pressetik, Politik[/tags]


9 svar till “Blondinbella uttalar sig som representant för seriösa bloggare”

 1. Ser rätt så bra ut på den bilden. Tidigare målade hon sig så förbannat att man nästan blev sjösjuk. Nu har hon tydligen proffshjälp!

 2. jag blir alltid lika facinerad, genre, kategorier..det ger man blanka fan i..svensk media i ett nötskal..här pratas det blogg (punkt) att ”blogg” är ett verktyg det struntar man också i..jag hävdar att om man struntar i att dela upp ”infon” i olika områden aka genre..så är man inte speciellt seriös

 3. Jag ifrågasätter inte att Muf-bella är en blogg-kändis, men att låta henne uttala sig i detta forum är likvärdigt med att bjuda in redaktören för Hänt Extra som representant för journalister i en debatt om tidningsmediet. Mest pinsamt att Medierna i P1 inte förstår detta. Ica Kuriren är inte samma sak som Svenska Dagbladet och produktplacerande skvallerbloggaren Blondinbella är ingen respekterad ledare för seriös politisk bevakning hos bloggare.

  Gissar att Henrik Alexandersson och Emma Opassande inte är fotogeniska nog ens för radio…

 4. ”Blondinbella uttalar sig som representant för seriösa bloggare ”

  Haha. Bara rubriken får mig att skratta.

  Tack Jinge! =)

 5. Skulle vara roligt att se en marknadsundersökning om vilka som egentligen läser hennes ”blogg”.
  Själv känner jag ingen som läser den och tror det till 95% är flickor i ålder 12-20 år. Resterande 5% är nog andra mediabevakare, enbart för bloggen har många visningar och inte för dess innehåll.

 6. Nä det kan jag inte påstå att jag har.

  Ville göra kommenterarna uppmärksamma på hur lätt det är att kritisera en bimbo och hur svårt det kan vara att göra detsamma med någon som omger sig med en air av intellektualitet.

  Jag är uppriktigt ledsen om jag stört.