Bloggbävning om Gaza


Nu kan vi se en bloggbävning som inte rör vare sig IPRED-lagen eller FRA. Tittar man på Intressant.se så ser man att en absolut majoritet av inläggen som är ”mest intressanta” rör Israels urskillningslösa bombande av befolkningen i Gaza. Överraskande är också att ett stort antal bloggar som aldrig skrivit om Mellanösternkonflikten har tagit ställning till det som händer.

Till och med Anna Veeder har återgått till bloggosfären, hon gör det inte för att försvara sitt nya hemland, hon gör det uppenbarligen enbart för att ge sig på andra bloggare som, enligt henne, har fel åsikter om sakernas tillstånd. Annars kan man faktiskt få se lustiga inlägg från ett stort antal israelvänliga bloggar som slingrar sig så att en metmask i jämförelse ter sig som en stelopererad femtumsspik.

De ständigt återkommande personangreppen lyser ännu så länge med sin frånvaro, själv läser jag rätt sällan dessa bloggar, framförallt för att många av dem länkar till rent nazistiska sidor som t.ex. den ökända bloggen i Malmö. Jag har personligen svårt att förstå varför sionistbloggar måste länka till rashetsande sidor där muslimer och islam utgör måltavlan, den sortens bottennapp hade vi nog helst varit utan.

Polariseringen av åsikterna kring konflikten blir väldigt tydlig. Igår satt jag i ett pendeltåg fullt med skollediga gymnasieelever, de som satt närmast pratade om Gaza och det var uppenbarligen en gemensam uppfattning att 1) Det var hemskt 2) Att Israel tar i för hårt. En avvikande uppfattning hävdades av en flicka som såg ut att vara omkring 17 år, hon hävdade envist att man måste förstå Israel som utsätts för en ständig raketbeskjutning.

Jag hade givetvis problem med att inte lägga mig i diskussionen, men det kändes givetvis bra att dessa ungdomar diskuterade MÖ-konflikten i stället för den senaste videon, läppstift eller Blondinbella.

Media har annars haft en tämligen omfattande bevakning av det som nu händer, något som givetvis


Bloggaren Anna Veeder i Haifa, Israel

bidrar till att alltfler diskuterar situationen. Själv funderar jag på om jag ska publicera FN:s regler gällande mänskliga rättigheter, de är lika intressanta som eftersatta i dagsläget. Inte ens lilla Sverige klarar sig utan anmärkning, men sämst i klassen, landet som bryter mot flest punkter är….

Andra om: , , , , , , , , , Dn Sds it

[tags]Bloggbävning, Mellanösternkonflikten, Israel, Palestina, Bloggosfären, Anna Veeder, Sionistbloggar, Polarisering, Konflikt, Politik[/tags]


17 svar till “Bloggbävning om Gaza”

 1. Tack för gratisreklam! Men kortet på Newsmill är snyggare, tycker jag. Det här är gammalt.

  • Det är det enda jag har tyvärr. De andra ”reklambilderna” du sände till mig har jag tyvärr slängt bort. De hade definitivt varit mer intressanta… :P Men skicka dem gärna igen. Den på cykeln där du visar rumpan, gärna bilden med ”Anna mot Vinden” oxo med rufs i håret…

 2. Cykelkortet finns faktiskt på nätet, men jag tror att de som förväntar sig något upphetsande kommer att bli besvikna :)

  Svenskarna är ett härdat folk med Big Brother och allt. En 40-årig tant iklädd jeans och T-shirt på en cykel, fotograferad bakifrån, väcker nog högst marginell uppmärksamhet.

  • Cykelkortet finns faktiskt på nätet, men jag tror att de som förväntar sig något upphetsande kommer att bli besvikna :)

   Jag tycker att det är rätt så intressant. Men orsaken till att jag tycker det har jag dragit i mail en gång, och jag tycker nog att det räcker med det. Att jag nämnde det kanske var lite mer som ett privat budskap..

 3. Anna Veeder, eller Väder-Anna som vissa kallar henne, är väl en grymt överreklamerad individ? Jag har läst en del av vad hon skrivit och tycker att hon är duktig på att skriva ingenting. Jag menar, välformulerat och ofta hygglig svenska, men innehållsmässigt är det ofta slätstruket. Det verkar som om hon är rädd för sig själv då hon skriver. Att hon kommenterar här förvånar mig ändå, jag trodde att hon hade drabbats av allergi sedan du avslöjade hennes texters brist på konsekvens och analys? Men den dagen hon verkligen tar ställning så kommer hon att bli intressant, oavsett vilken ställning hon än tar. Men den dagen får vi nog vänta på, och det du gör är mycket riktigt reklam. Obegripligt enligt min mening, dessutom är det helt obefogat.

  • Hasse: Anna Veeder, eller Väder-Anna som vissa kallar henne, är väl en grymt överreklamerad individ? Jag har läst en del av vad hon skrivit och tycker att hon är duktig på att skriva ingenting.

   Hasse! Jag blev genast beskylld för att själv ha skrivit den kommentaren… :P Det händer relativt ofta när folk ogillar kommentarer, man bortser då från att det redan skrivits 60 000 kommentarer på den här bloggen. Somliga skriver att jag sitter dygnet runt och skriver alla kommentarerna själv. Nu formulerade du dig så olyckligt att ”Väder-Anna” själv ”såg” att det var undertecknad som var i farten. Jag undrar förstås om hon anser att du skriver bra eller dålig svenska, att du skriver ovettigt förstår jag att hon tycker… :D

 4. Som läget är nu verkar bombförespråkarna – de sk ”Israelvännerna” – mest vara ute o cykla!

  De som vill se ett tryggt och välmående Israel i framtiden bör ta sitt förnuft till fånga, lyfta blicken och göra vad kloka människor gjort i alla tider – inte låta känslorna förblinda förnuftet och vara redo att kompromissa med sina motståndare!

 5. Hasse S,

  Jag kan inte uttrycka det bättre. Snömos är det enda receptet väder-anna klarar av att vispa ihop. Att hon är överreklamerad har jag personligen uttryckt för Jinge. Men han har talat med människan och anser att hon, därför att hon inte super och hoppar på folk i fyllebloggen, utgör ett exempellös exemplar av hövlig sionist :-)

  Anna har hoppat på Jinge och kallat honom för en massa saker ändå är han faschinerad av att hon kanske inte kommit hem och slitit i hans dörr?Och skrikit; du ska döööö din jävel?

 6. Väder-Anna är väl den minst aktuella personen just nu, så fullständigt ovidkommande! Jag förstår inte varför hon med jämna mellanrum ska dyka upp på den här bloggen, när det för länge sedan blivit uppenbart om hur hon ställer sig till israels brutala agerande genom att vara överslätande och låtsas ha en till synes en humanistisk och ”svensk”
  grundinställning till konflikten.

  På den här länken kan alla som vill protestera mot israels senaste brott mot mänskligheten göra det:
  http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace/?cl=161638504&v=2605

 7. Jo, det är en många som skriver just nu. På exempelvis BBC:s Have Your Say kan man läsa lite statistik och ser då att en iofs viktig fråga som:

  Unemployment: Are you affected?
  .. drog på sig 496 kommentarer, varemot:

  Are the Israeli strikes on Gaza justified?
  .. hittils har kommit upp i 14122 (och ökar ständigt…)

  Var glada att ni slipper moderera den sajten :-D

 8. Leila! Det finns inga ”hövliga sionister”! Om de inte är riktigt sinnessjuka! För mänsklighet och hövlighet(äkta)går mot deras natur!

 9. Väder-Anna blev ju en superkändis när hon tyckte att de svenska ungdomarna som misshandlades av ockupationsarmén skulle skylla sig själva därför att de deltog i en POLITISK DEMONSTRATION :-D :-D

  Jag och många med mig trodde att alla demonstrationer var poltitiska, liksom :-D

  Ja, herre min skapare… vad säger man?

 10. Hahhaa! Nu vet Jinge och andra hur sionisterna får kommentarer till sina ynkliga alster :-D

  Men det finns faktiskt bloggare som inte behöver kommentera sina bloggar själva :-D

 11. Varför kallas hon för ”Väder-Anna”?

  Jag tycker att Anna är jätte gullig på fotot!

 12. Jonathan, denna Anna visade en karta över det ”drömda” stor-israel på sin blog. För att påvisa hur varmt det var i regionen för ett par somrar sedan?
  Ofrivilligt? Kan diskuteras…

 13. Återigen så märker man i DN att de inte är särskillt skärpa med vad de tycks vilja skriva om.

  “Men den personliga integriteten tog hem ett par viktiga poängsegrar. Varje framtida regering, oavsett färg, får skärpa argumentationen på området i fortsättningen.”

  Knappast DN!.

  Det blir ett nog granska makabert våldtäckt på det svenska folket successivt. Eftersom de vet vad de planerat ett tag nu, det här är ingenting de kom på just i sommar, utan planerat strategiskt för att lägga upp. Lagom lämpligt kom det i samband med fotbolls VM, då de tyckte att ingen skulle ha märkt det. Hade vi vunnit så hade det nog varit förmodligen lättare att ta det då, vilket förmodligen låter ganska kontroversiellt spekulerat, men det är vad den obehagliga känslan i magen och logiken säger.

  Kan bara varmt säga välkommen till diktaturen nu, och hälsa dess broder IPREDs ankomst i april, sedan kommer det ta 1-2 år, innan vi börjar se våra första offer, för det är än så länge känsligt, men ju mer folk vänjer sig och ser att “inget” händer så går det på lögnen, sedan smäller det till.

  Lycka till folk som väljer mellan M och S till nästa val, för både Mona och käre Fredrik har visat sin ståndpunkt till detta.