Bloggare det nya innefolket på Stureplan?


Ibland när jag läser kvällstidningarna så blir jag full i skratt. Senaste skrattkramperna kom över Aftonbladets påstående att bloggarna har blivit centralfigurer bland bratsen på Stureplan.

AB: ”Epoken då det räckte med Carola och prinsessan Madeleine är över. Nu är bloggare de mest åtråvärda gästerna på kändisfesterna. – Vi har jättestor makt, säger Linda Rosing. Gästlistorna till de hetaste nattklubbarna och festerna ser inte ut som för ett år sedan. Skådespelare, artister och societet har fått konkurrens av den nya kändiseliten – bloggarna. Isabella Löwengrip, 18, även känd som ”Blondinbella”, skriver Sveriges största.”

Vi har jättestor makt, säger – Linda Rosing. Jag undrar i mitt stilla sinne vad tidningens läsare tycker om det uttalandet. Jag kan förstås tänka mig att Isabella Löwengrip kommer att kunna gå förbi ett antal köer, men om bloggandet hjälper Linda Rosing är dock mer tveksamt för att uttrycka saken lite diplomatiskt.

Egentligen borde jag sätta på mig kepsen och sticka in till Stureplan för att se om jag blir insläppt någonstans. En 62+ gubbe med keps. Nå, nu är det inget jag sörjer faktiskt, plastfolket får ha kvar sin plaskdamm för sig själva utan att några lindrigt sagt överåriga bloggare ska störa dem. I och för sig vore det kul att surra lite med Isabella och höra med henne om den dolda textreklamen, samtidigt skulle jag passa på att fråga om hon skriver någonting själv på bloggen. Envisa rykten gör gällande att det finns anställda som sköter sådant.

Men jag ska inte vara tyken. Själv misstänker jag att Timbro ligger och lurar i vassen, och att ju närmare valet vi kommer, desto mer kommer hennes blogg att bli en politikblogg som förklarar för den unga publiken varför de ska rösta borgerligt, helst moderat då förstås. Men så är jag ju bara en avundsjuk gammal konspirationsteoretiker också.

AB1 it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Linda Rosing, Isabella Löwengrip, Blondinbella, Bloggosfären, Stureplan, Ennefolk, Brats, Plast, Pseudonyhet, Mediekritik, Politik[/tags]


7 svar till “Bloggare det nya innefolket på Stureplan?”

 1. ”Vi har jättestor makt, säger – Linda Rosing”

  arrgh vilken idiot!

  :-)

  Jag vet inte vad man skall tro om linslusens IQ men nog verkar hon vara ett rejält stolpskott i alla avseenden…

 2. Ja hon är helt sanslös den donnan. Nu försöker hon återigen kravla sig in i rampljuset.

 3. Och, vet ni vad! Jag skiter i de de där fjollorna. Om hundra kanske de i bästa fall har gått till historien som madrasser(mätress), om de nu skulle bli historiska personer

 4. Jinge, angående Timbro i vassen:

  Jag tror att den bilden är alldeles för snäll. Vad som sker nu är snarare en massa snabba förändringar samtidigt. Syftet verkar vara att överbelasta kommunikationen snarare. Den är vår tids mest sårbara resurs, som jag ser det.

  Jag tror att det som sker på bloggarna bör mätas i termer av koherens med de viktiga beslut som tas. Är den koherensen svag så bör det finnas en anledning till det. Det behöver inte vara så att någon aktivt motarbetar att viktiga saker tas upp. Det kan i stället vara så att man arbetar för att mindre viktiga saker tas upp, att fokus tas bort från viktiga frågor.

  Visst kan en sådan ståndpunkt synas paranoid, men vad är egentligen avsikten med korta remisstider, snabba förändringar, om inte att försöka undvika opinion mot dessa förändringar? Skitprat på bloggarna verkar i samma riktning – antingen bloggaren är medveten om det eller inte.

 5. ”– Vi har jättestor makt, säger Linda Rosing”

  Åh jag ryser…. låter allvarligt illa i mina öron om fröken Rosing och Blondinbella har något att säga till om i vårt avlånga land.

 6. ”Men så är jag ju bara en avundsjuk gammal konspirationsteoretiker också”

  Japp så är det Jinge.

  Ett av dina allra värsta brott är att du inte gör det som förväntas av dig, nämligen drar dig tillbaka och tystnar, för så skall du bete dig enligt senaste vetenskapliga rön.

  Pensionärer och sjukpensionärer förväntas hålla sig undan och vara tysta återstoden av sin livslängd.

  Sätta på kepsen och se om du blir insläppt?
  Jag läste i går att på ett av Kinas riktiga innepopställen så hade dom en 82-åring som rockade loss med unga lättklädda kvinnor varje kväll och eftersom vi i Sverige är mer frigjorda än dom förtryckta kineserna så blir det säkert inga problem. Ser fram emot ett reportage i skvallerpressen där Jinge och Blondinbella rockar loss, får jag se det lovar jag att fälla skog och timra en stuga vid vattnet åt dig Jinge, att jag skulle bli avundsjuk erkänner jag aldrig.

  Vänligen KAS

 7. Ska vi starta en insamling till jinge så att han också kan hänga på stureplan och spruta champagne? Jag hade i.o.f.s. hellre skänkt pengarna till skatteverket (för där hamnar dom ändå), men om man drar in på en fika i månaden så kan man ju sponsra sånt här också.
  Vad lever Linda Rosing på egentligen? Om man bortser från låtsasyrkena dokusåpadeltagare, fotomodell, sångerska, författare och partiledare.