Blodiga Butiker


Rickard, en av Palestinagruppernas medlemmar, har startat en ny hemsida. Den heter Blodigabutiker.se och är just vad det låter som. Den listar livsmedelsbutiker landet runt som säljer Israelisk frukt och grönt, och andra livsmedel som kommer från Israel som t.ex Hälsans Kök.

Rickard, som gjort sidan, tyckte att han borde göra något vettigt av sin frustration över att en nation kan ägna sig åt etnisk rensning, bomba ihjäl tusentals oskyldiga och dessutom hålla dessa i ett stort friluftsfängelse, nu sönderbombat. I går låg det israeliska patrullbåtar utanför Gazas kust och sköt granateld mot stranden, något som de säkerligen gjorde för att de palestinska fiskebåtarna inte skulle gå ut. Motivet är förstås att de vill att befolkningen i Gaza ska vara fortsatt blockerade och – utan mat.

Går du till sidan Blodigabutiker.se så kan du se vilka butiker i din kommun som säljer livsmedel från Israel. Det kan vara bra att känna till att många av dessa produkter är odlade på ockuperad mark. Listan kommer att uppdateras kontinuerligt och vartefter det dyker upp oblodiga butiker så kommer de att listas. Det är redan idag ett par affärer i Helsingborg, och på något ställe till, som har upphört helt med att sälja israeliska produkter berättade Rickard för en stund sedan.

Har du en hemsida eller blogg så tycker jag att du ska lägga upp en länk till Blodigabutiker.se Vill du ha logotypen så maila mig och berätta i vilken storlek..På http://bilderblogg.se/a/9blod690px.jpg hittar du bilden om du själv vill anpassa storleken.

Sidan är nystartad, så listan över butiker upp-
dateras hela tiden. Rickard tror att det ska vara färdigt om en vecka, det kommer också att bli ett samarbete med bojkotta-israel.nu inom kort.

Blodigabutiker.se it Bojkotta-israel.nu AB1

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Blodiga butiker, Blodigabutiker, Israel, Bojkott, Livsmedel, Matvaror, Frukt, Grönt, Hälsans kök, Ochupation, Palestina, Gaza, Politik[/tags]


10 svar till “Blodiga Butiker”

  1. Du har råkat skriva bilder istället för butiker på ett ställe.

    ”Går du till sidan Blodigabilder.se så kan du se vilka butiker i din kommun som säljer livsmedel från Israel.”

  2. Jag vill tacka alla er som försöker hjälpa det Palestinska folket. Ett stort tack till Rickard och jinge. En stor bamse kram till er.

  3. Såg att den lokala willy affären har problem sälja sina jaffa citrus frukter. Så jag ror att folk är ganska medvetna i att inte köpa saker som är direkt märkta med Isreal.

  4. Hej
    jag uttäckte idag att konfekthörnan i Kungsbacka säljer frukt från Israel. Är det här jag anmäler det? Eller var skriver jag in det i listan?

    • Gå till Blodigabutiker.se och kolla om den finns med på listan. Där finns oxo de olika kriterier som gäller.