Blir Riksdagshuset blir en Urinoar nu?

Idag ska regeringspartierna, tillsammans med socialdemokraterna, rösta igenom tillämpningsreglerna när det gäller myndigheterna och datalagringsdirektivet. Nu kommer det räcka med ett åklagarbeslut för att polisen ska få reda på vart du surfat, ringt eller sms:at. Vänsterpartiet och Miljöpartiet reserverar sig mot beslutet.

AB: ”Enligt lagförslaget är det domstolarna som ska ta beslut om polisen ska få tillgång till lagrad information. Men lagen kommer att medge undantag, om det är bråttom räcker det med ett vanligt åklagarbeslut. Kravet på domstolsbeslut luckras alltså upp redan i första lagtexten.

Än värre är det att det räcker med misstanke om bötesbrott för att polisen ska få ut alla uppgifter. Det innebär att polisen kan begära ut trafikuppgifter om vanliga fildelare.

Nu är vi där Fredrik Reinfeldt sa att vi aldrig skulle hamna. Polisen kan börja jakten på fildelare.”

Vi kan givetvis gratulera oss själva till att vi har en regering som helt struntar i sina egna vallöften, den borgerliga regeringen kommer trumma igenom lagen, och man gör det med benäget bistånd från Stefan Löfven och hans parti. Själv så undrar jag hur detta kommer att tas emot ute i landet, förhoppningsvis så kommer det leda till en fördjupning av kritiken mot högerregeringen, jag hoppas bara att alla förstår att Socialdemokraterna är med på dessa beslut.

Igår skrev jag och undrade vart Piratpartiet har tagit vägen, det har blivit helt tyst från deras sida, något som jag tycker är tråkigt. Samtidigt så kan alla se att det endast är vänster- och miljöpartiet som står upp för det berättigade kravet på att få behålla det lilla vi har kvar av vår integritet. Rimligen så borde beslutet leda till en hel rad av utomparlamentariska reaktioner, tänk om alla män, som med lätthet kan låta sitt vatten mot Riksdagshuset, skulle göra det till världens största urinoar?

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , ab123 dn12345678 svsvt svd123456http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lattare-lamna-ut-info-om-surfare_7186357.svd 7

  10 comments for “Blir Riksdagshuset blir en Urinoar nu?

 1. Piss Öar
  10 maj, 2012 at 06:57

  Den har varit det för länge, med piss-kalas, pinka lek, piss-pass och gud vet vad som ränner där.
  Hur kunde du undvika all stink från Urinoaret? Bär du på en mask, eller?

  • 10 maj, 2012 at 07:34

   Jag brukar inte vara där. F.ö. ska du använda en fungerande mejladress nästa gång..

 2. 10 maj, 2012 at 07:24

  Redan förra årtusendet ansåg Jan Myrdal att man kunde pinka i valurnorna eftersom alla partier är i stort sett likadana (parasiter på statsbidrag ungefär, minns inte detaljerna). Tycker det låter ohygieniskt och ett arbetsmiljöproblem i och för sig, men att flertalet i Riksdagen är en ganska ömklig och feg samling människor verkar tydligt.

  • Per
   10 maj, 2012 at 19:37

   Tja, politikerna och de ekonomiska makter som ligger bakom beslutet pissar ju på oss. Om vi pissar tillbaka är det ju inte mer än självförsvar.

 3. 10 maj, 2012 at 09:03

  Det ÄR ju redan det !?

 4. joakim
  10 maj, 2012 at 12:04

  Nya (s) säger sig ju vara en frihets-rörelse, de går ju därmed aldrig med på detta..?

 5. Smen
  11 maj, 2012 at 00:13

  Fan, jag gillar hur du tänker. Om man skulle försöka ta sig in i Guiness rekordbok samtidigt, så att det garanterat kom i tryck för eftervärlden.

  • 11 maj, 2012 at 04:50

   Du riktigt ser framför dig hur det kommer tiotusen män som alla har druckit ett par tre Stöhl utan att ännu har besökt toaletten?

   Ja, det vore nåt för Guinness rekordbok. EN smal lycka att Helgeandsholmen är omgiven av strömmande vatten redan.. :-/

 6. 13 maj, 2012 at 14:11

  Angående Piratpartiet kan jag säga att de kämpar på, men av någon anledning ges de väldigt lite utrymme i debatten, vilket ju inte är så svårt att förstå.

  • 13 maj, 2012 at 14:16

   Nej det är begripligt. Men PP skulle försöka minnas hur de bar sig åt för att få publicitet förr, men de har helt inordnat sig i ”hur man ska vara”. Om några hundra piratpartister satte igång att agera så skulle de genast bli ett debattämne, det finns massor av sätt att få uppmärksamhet utan att bryta mot några lagar.

Comments are closed.