Blågula hjältinnor !

Första halvled dominerade de svenska tjejerna, själv andades jag ut och allt verkade gå landslagets väg, men i andra halvlek så ändrades bilden, en svensk utvisning och ett franskt mål gjorde att allt plötsligt var upp och nervänt.

Frankrike förde matchen efter det, och i åttioandra minuten så fick Marie Hammarström en chans med sin vänsterfot strax innanför det franska straffområdet och satte bollen stenhårt till höger om målvakten, rakt upp i nättaket. Hennes första mål i landslaget, en gissning är att hon knappt kommer att kunna sova i natt.

Själv höll jag på att skrämma livet ur min lilla kattsambo, och vi var fler som hurrade. Folk var ute på balkongerna och vrålade och det var en härlig känsla att se tjejerna dansa efter andra målet. Det hör ju till saken att kritiken varit hård, mest från TV-kommentatorerna, efter att bronsmedaljen var klar så var de oerhört positiva till laget, det svänger fort hos TV4…

Kvar står det faktum att jag hoppas att TV4 inte kommer att sända fotboll fortsättningsvis, kvar står också tjejernas prestation. Trea i VM 2011 och det var – välförtjänt.

AB: ”Det såg mörkt ut. Sverige hade tappat ledningen. Sverige hade tappat mycket av spelet. Och Sverige hade fått Josefine Öqvist utvisad. Men sedan, från ingenstans, blixtrade hon till.

Marie Hammarström, Örebros 29-årige mittfältare som hade spelat tolv landskamper utan att göra ett enda mål, fick bollen efter att en hörna nickats ut från straffområdet efter en hörna från Therese Sjögran.

Hammarström tog emot bollen på halvvolley med vänsterfoten, lyfte den förbi fransyskan Eugenie Le Sommer och tog sedan med sig bollen med högerfoten efter en studs. Hon lät bollen gå någon decimeter och slog sedan till, någon meter in i straffområdet, något till vänster. Och snacka om att hon fick en drömträff. Bollen gick rakt upp i det första krysset – och ställningen var helt plötsligt 2–1 till Sverige.”

Tänk att fotboll kan vara så kul!

it Andra om: , , , , , ab12 ex1234 svd12 dn12 sr svt gp


6 svar till “Blågula hjältinnor !”

  1. TV4 hade tydligen reklamavbrott under större delen av firandet efter matchen – tysk tv sände allt och tog reklamavbrott först efter att hela prisceremonin var avslutad. Dåligt av TV4 – när de säljer ut rättigheter i fortsättningen borde de skriva in i upphandlingen att de inte får sända reklam under vissa tider i samband med match och prisutdelning. Fantastiskt spännande match och helt fantastiska tjejer!

    • Jag härsknade till oxo, tänkte kolla på webben under tiden, men där gjorde de likadant. Fy faan..

  2. jag var säker på att ”vi” skulle ta brons ,men efter dom fyra första verka vi vara oslagbara så jag trodde stenhårt på att vi skulle gå hela vägen . vilken bedrift att ändå gå hela vägen och ta ett brons. GRATTIS !! Jag har sett er förut o vet va ni kan Nästa gång då dj– . hälsn fan

  3. Kanske taktiken är att förmå folk att betala för att se fotbollen på en annan kanal? Blir det TV4 nästa stora mästerskap så ska jag fundera på det.