Björn Ranelid som statsminister?

Jag funderade en stund på om jag skulle använda rubriken ”Våga Vägra Partiledardebatten” men insåg motvilligt att min ovilja kan vara beroende på yttre orsaker som t.ex. ryggont. Men visst känner jag skepsis inför företeelsen, en partiledardebatt är alltför förutsägbar och jag tycker faktiskt att såpan Stjärnorna på Slottet var mer intressant, tänk dig Björn Ranelid som statsminister t.ex. Tugga på den du!

Tänk om SVT kunde flytta partiledarna till ett slott och göra en dokusåpa av spektaklet? Eller kanske en Robinson?
I stället för örådet så fick väljarna ringa och rösta ut en efter en sju veckor i rad? Eller som någon slags Big Brother, man låser in partiledarna i ett fullständigt TV-bevakat hus och sänder därifrån tjugofyra timmar om dygnet, från vartenda rum.

Jag är som bekant mycket politiskt intresserad men mitt intresse av TV-debatter är inte överdrivet stort, har man sett eller hört dem som inlett valrörelsen så har man ett klart hum om hur tongångarna kommer gå ett tag framöver. Sedan tycker jag att tidningarnas olika referat bekräftar min bild. Inte heller denna debatt orsakade någon jordbävning. Inga arga med-
borgare har samlats på Sergels Torg med enklare jordbruks-
redskap som beväpning, inte ens bönderna blir förbannade över Stureplanscentern längre.

Jag nöjer mig för tillfället med Aftonbladets läsarunder-
sökningar om vilka som var bäst och sämst i debatten, för i skrivande stund säger 57.6 procent av tidningens nätläsare att de rödgröna var sämst samtidigt som 60.6 procent av samma läsare säger att högeralliansen var bäst. Dessa siffror bevisar

wikibild

inte att tidningens läsare lider av ischias, det bevisar helt enkelt – ingenting. Är det verkligen ingen som frågat Björn Ranelid?

intressant Tags : , , , , , , , , , ab12 svd1 dn1 t

  16 comments for “Björn Ranelid som statsminister?

 1. Matte
  1 februari, 2010 at 04:24

  :-)

  • 1 februari, 2010 at 04:28

   Ja, vaffa…

   Kan det bli sämre än nu?

 2. Mia
  1 februari, 2010 at 06:21

  Onekligen en intressant tanke! Tänk vilka valtal det kunde bli med Ranelid vid rodret… ;-)

 3. Pingback: Björn
  • Torsten (orginalet)
   1 februari, 2010 at 22:41

   Mängder, gosse. Mängder!
   Och han är i högsta grad läsvärd.

 4. Pingback: Kalle
 5. Malin
  1 februari, 2010 at 08:48

  Har du något emot Ranelid Jinge?

 6. 1 februari, 2010 at 09:07

  Det är ett positivt och mätbart hälsotecken så länge du orkar avleda ischiasvärken genom att projicera den på något ännu jävligare än den för stunden upplevda smärtan.

  Skönt att Ranelid går att använda till nåt i.a.f… :-)

 7. Stina
  1 februari, 2010 at 10:06

  Ja vilken bra grej! Ranelid skulle få något annat att tänka på. Jag gillar Björn när han glömmer sig själv.

  Sen tänker jag på Maud och hur hon skriker (varför skriker hon så, säger rumpenissarna till Ronja). Skulle Ranelid klara av detta?

 8. Sara G
  1 februari, 2010 at 14:04

  Ranelid är väl inte mera självcentrerad än Maud Olofsson? Jag tycker att man kan skönja ett självbelåtet drag i de trånga mungiporna hos bägge två. Fastän Björn R. är mera humanistiskt lagd, åtminstone verbalt.
  Jag kan inte hålla med om att regeringspartierna vann, hur kan man få till det?
  Det var i stort sett bara snack skattesänkningar, ”mera i plånbokrn”, ett populistiskt snack om burkor (finna dom? och i så fall var?) samt en hopplöst syn på den svenska skolan som århundradets sämsta och minst bildade skolminister, kapten med majors avsked, mr Björklund kom med.
  Reinfeldt tycktes stundom växla mellan apati och hysteri…
  Vi verkar, om man ska tro folkomröstningar, vara ett lättlurat folk!
  Verdandi ger ut små häften som beskriver vad de olika politiska riktningarna står för. Någonting utöver sagor om förintelsen och urusel matematikpedagogik för svenska skolbarn att bita i?

 9. Sara G
  1 februari, 2010 at 14:07

  Rättelse: …snack om skattesänkningar, ”mera i plånboken”, samt ett populistiskt prat om burkor….

 10. Malin
  1 februari, 2010 at 17:54

  Ranelid kan inte vara sämre än Reinfeldt i alla fall.

 11. Sara G
  1 februari, 2010 at 18:26

  Enligt ny uppgifter från text-TV så vilseförde Reinfeld tittarna genom att påstå att över 100 000 människor hade fått arbete efter 1006. Medan siffran i själva verket det står på samma punkt, för det blev aldrig en ökning av anställda, trots ”arbetslinjen.”
  Det är skamligt att inte se till att vara ordentligt uppdaterad när det är en partiledardebatt, utan att Reinfeldt i stället framför helt oriktiga siffror i ett sådant viktigt ämne som arbetslöshet!

 12. Sara G
  1 februari, 2010 at 18:27

  Rättelse: 2006, naturligtvis.
  Jag får skaffa mig en korrekturläsare!

 13. Jag Me
  1 februari, 2010 at 19:38

  Igår var det något som kallades för partiledardebatt på TV:n.
  7 talande huvuden från storbolagen diskuterade hur man skulle dela upp folket mellan sig.
  I fråga om övervakningen av pöbeln så lämnade FRAcistledaren klart besked. Den ska fortsätta med samma intensitet. Socialistledaren svävade lite på målet. Men som jag tydde det så tänker man starta någon slags utredning om hur hårt man ska gå fram.
  Allting är som vanligt med andra ord.
  Business as usual.

  • Sara G
   1 februari, 2010 at 22:25

   Det var faktiskt fler saker som diskuterades och uppfattningen om att socialistledarna svävade på målet angående FRA stämmer inte. Det var klara besked om att lagen skulle rivas upp om oppositionen åter kom i regeringsställning.
   Däremot är det är det oerhört väsentligt att ta reda på om Reinfeldt verkligen visste att de åldersgrupper han talade om INTE stämde överens med de han jämförde med. Det kan vara ett försök att vilseleda. ”Arbetslinjen” är ju inget annat än en katastrof.

Comments are closed.