Beväpnad låtsaspolis ska sättas in mot demonstranter

Nej det sägs inte rakt ut, men utbyggnaden av beredskapspolisen bör ändå ses som ett tecken på en alltmer hårdnande attityd mot den egna befolkningen från regeringens sida. En attityd som manifesteras av FRA-lagen och nu ett tillåtande av privata företag att få ut information från internetleverantörerna, den s.k. fildelningslagen.

DN: ”- Vi säljer inte ut vår yrkesroll. Det känns inte bekvämt att få beredskapspolisen som en del i den ordinarie polisens verksamhet. Det säger polisförbundets huvudskyddsombud Anna Nellberg. Hon är mycket kritisk till att den sämre utbildade beredskapspolisen får fulla polisbefogenheter. Dessutom menar hon att allmänheten inte har kunnat se skillnad på beredskapspolisen och den ordinarie polisen. I dag är uniformerna mycket lika. Endast axelklaffar och texten på bröstet skiljer.”

Alla medborgare är säkerligen fullt eniga med polisförbundet i denna sak. Om vi av någon orsak ställer till det för oss så att polisen måste ingripa på det ena eller andra sättet, ja då vill vi att det ska vara – riktiga poliser, och inte människor som fått en femveckorskurs. Beredskapspolisen är en del av civilförsvaret och även undertecknad var placerad som beredskapspolis i civilförsvaret några år i samband med att jag slapp några repövningar.

Vi kan räkna med att denna beredskapspolis kallas in nästa år då Sverige återigen är ordförandeland i EU. Missnöjet med våra politiker ökar konstant, något som kanske leder till att ett fascistiskt parti kommer in i Sveriges riksdag. Att myndigheterna i det läget vill förstärka polismakten är begripligt, men kommer dessa låtsaspoliser agera på en annan scen än sina motsvarigheter i hemvärnet så ligger säkerligen många demonstranter risigt till.

Att vissa av dessa låtsaspoliser dessutom ska tillåtas bära vapen ger frågan en utomordentligt allvarlig prägel. Vi vet att ”riktiga” poliser ibland använder sina tjänstevapen felaktigt, hur ska det då gå med dessa amatörer? En riktig polis har längre utbildning och framförallt – oftast flera års erfarenhet. Men visst är det helt i linje med en alltmer hårdnande repression.

DN1 it

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Polis, Låtsaspolis, Beredskapspolis, Civilförvaret. Hemvärnet, EU-ordförandeskap, Demonstrationer, Reservpoliser, Politik[/tags]

  36 comments for “Beväpnad låtsaspolis ska sättas in mot demonstranter

 1. lasse wilhelmson
  8 november, 2008 at 11:57

  Ja du Jinge,

  Det är en smygande fascistiering av hela västvärlden på gång, i vilken kontrollen av de egna medborgarna och deras tänkande är nödvändig för att kunna genomföra de nykoloniala krigen som för tillfället motiveras med sionistisk ideologi, där irans president utpekas som den store statan och en ny Hitler som måste förgöras så att ”vi” kan ”demokratisera” araberna och muslimerna, som hotar att förinta Israel – suck.

  Det allvarliga härvidlag är inte sd som bara är ett symptom, utan att denna utveckling genomförs i god ordning av sveriges riksdag som består av en rad ganska vanliga och oftast ansvarskännande människor som jobbar häcken av sig för att fixa till vårt samhälle så gott dom kan, utan några ”onda” avsikter.

  MVH

  Lasse W

 2. MIcke
  8 november, 2008 at 13:19

  Dessa halvpoliser har redan, i tjänst, samma befogenheter och skyldigheter som en vanlig polis.
  Beredskapspoliserna kommer inte att vara beväpnade med vapen under EU mötena såvida det inte finns allvarlig hotbild. Nej beredskapspoliserna kommer inte att upprätthålla ordning på våra gator och torg. Nej militären får inte enligt grundlagen användas mot civila.
  Ja beredskapspoliserna gjorde ett jäkla bra jobb under stormen Gudrun med tanke på att de gjorde 228 ingripande som inte skulle blivit gjorda annars.

  I Storbritannien finns det sedan mer än 140 år en civil polisstyrka som heter Special Constables. Det är en organisation som har blivit en naturlig del av det brittiska samhället. Avståndet mellan medborgare och polis har minskat och man utnyttjar det intresse och den vilja att stödja samhället som finns hos medborgarna. Utbildningen och utrustningen som Special Constables har är likvärdig med beredskapspolisens. Även om det finns en avgörande skillnad avseende ersättning och anställningsförhållande anser vi att en sådan modell skulle kunna var till gagn även för svenska förhållanden. Special Constables används med framgång som extra resurs i samband med större evenemang, trafikuppgifter och andra polisiära uppdrag. De ses inte som en ersättning för yrkespoliser utan som ett komplement. Resultatet är en större polisiär närvaro och ökad trygghet för medborgarna.

  Det brittiska rättsamhället har inte kollapsat eller urholkats som Polisförbundet varnar för skulle ske om beredskapspolisen kommer till användning.

 3. Mr Biz
  8 november, 2008 at 15:23

  MIcke #3:

  Beredskapspoliserna kommer inte att vara beväpnade med vapen under EU mötena såvida det inte finns allvarlig hotbild.

  ALLA slags protester eller demonstrationer mot rådande politik har omdefinierats till just ”allvarlig hotbild”. Även om du går ut med en skylt och protesterar mot hundskit i parken riskerar du att bli nedsablad och även gripen för ”våldsamt motstånd” om du dessutom försöker hävda demokratiska rättigheter till yttrandefrihet.
  Våra politiker är livrädda men det är nog mindre för den egna befolkningen än för att inte kunna visa lojalitet med USAs paranoida islamistfobi.

 4. MIcke
  8 november, 2008 at 16:21

  läs kommentarsreglerna! / Jinge

 5. alexander
  8 november, 2008 at 16:48

  uj uj uj.. det här bådar inte gott. när inte ens ”välutbildade” riktiga poliser kan låta bli att skjuta ungdomar vid demonstrationer så kan man ju fundera hur det går med ett gäng outbildade stridspittar..

 6. Micke
  8 november, 2008 at 19:48

  Så vitt jag vet så har EN demonstrant, om man nu inte räknar med Ådalen 1931 av skjut glada stridspittar i militäruniform, som har blivit skjuten i samband med kravaller i Sverige. Omständigheterna kring de skotten under kravallerna i Göteborg kommer för evigt debatteras. Att automatiskt kallt räkna med eller spekulera att beredskapspoliserna skulle med kallt blod börja skjuta mot demonstranter tar jag som en personlig skymf. Men att beredskapspolisen skall användas vid evakueringar eller utrymning, sökande av försvunna personer, se till så att eran bostäder, som ni var tvungna att lämna på grund av en kemolycka eller av vädrets makter, inte blir plundrade. Se till så att jordbruksverkets regler för upprätthållande av ett område som har försatts i karantän p.g.a. ex. galna kosjukan eller fågelvirus efterlevs. Att beredskapspolisen som skall hjälpa till med evakueringen blir hotad av en desperat människa med hagelbössan och som har fått sitt liv spolierad av en storm, inte skall kunna skydda sig eller sina kolleger… Polisen har inte de resurserna idag och frågan är när samhället kan kallas för en polisstat? Då är det bättre att ha beredskapspolisen i situationer där polisbristen blir för stor. Ge beredskapspoliserna kompletterande utbildning om det behövs i stället för att döma ut styrkan i förväg.

 7. 8 november, 2008 at 19:50

  Eller satsa på hemvärnet…

 8. Patrik
  8 november, 2008 at 19:59

  Jag har tillhört beredskapspolisen sedan starten 1998. För att bli uttagen till beredskapspolis tittar man noga på vilken bakgrund man har. Vi blev då utvalda genom pliktverket på grundval av vilka betyg man har från värnplikten. Det är samma krav för oss för att få behörighet att använda batong, oc-spray eller pistol som det är för yrkespolisen. Grundutbildningen är första steget sedan följer repetitionsutbildningar och lokala övningar inom det län som man tillhör. Se oss beredskapspolisen som en resurs i samhället, men inte som yrkespoliser.

 9. Micke
  8 november, 2008 at 20:07

  Hemvärnet har inte de lagliga förutsättningarna, se Ådalen 1931, får inte försättas i situationer där de riskera skada sig själva eller andra civila i fredstid. Varför skall man ”tumma” på den principen?
  Det ligger på polisens ansvar att evakuera, utrymma, söka efter försvunna personer, beredskapspolisen har utbildning i alla dessa moment. Problemet har varit att beredskapspolisen endast har fått öva två gånger sedan 1999 i Norge och i Sverige, rycka in fem dagar vart annat år för repetitionsutbildning, har använts en gång skarpt under stormen Gudrun. Det är detta som kommer att ändras till årsskiftet, RPS kan kalla in beredskapspolisen för söka efter försvunna personer, samöva med räddningstjänsten i moment som ex evakuering, utrymning.

 10. 8 november, 2008 at 20:24

  Hemvärnet skulle kunna få de lagliga förutsättningarna och utbildningen. Idag siktar man tydligen på att ha en hemvärnskåroch en beredskapspoliskår.

  F.ö. Patrik. Jag krigsplacerades, eller vad det heter, i slutet av 70- början 80 som ngn slags beredskapspolis. Jag minns inte titualturen men det var ngt snarlikt.

  ”Det är samma krav för oss för att få behörighet att använda batong, oc-spray eller pistol som det är för yrkespolisen.”

  Tillåt mig småle… :-)

  Poliser är POLISER och inte några gubbar som isf repövningar hamnar i en slags hemvärnskår med nytt namn…

 11. Magnus A
  8 november, 2008 at 20:35

  Att få licens för skjutvapen är relativt enkelt. Att få rätt att bära ett i tjänsten krävs det utbildning för. Att kunna skjuta med ett vapen är inte svårt, problemet är att inte ställa till med någon olycka. Och beredskapspoliser ger olyckan ett ansikte.

  Sådana ska vi inte ha, håller med jinge om att hemvärnet duger.

 12. Micke
  8 november, 2008 at 20:40

  Jinge, om du har ett bättre förslag på hur polisen skall få extra resurser inom dagens lagrum, att under vissa situationer när samhället behöver det, så kläm fram med förslaget. Allmänna beredskapspolisen med tre dagars utbildning… Jag förstår att du försöker förtränga det Jinge :-)
  Och det är som Patrik skriver, klarar den civilpliktiga dessa delmoment, åker han eller hon ut. Det finns nyexaminerade poliser som inte klarade av kompetensskjutningen!
  Nu finns en färdig och utbildad styrka med all laglig rättigheter, skulle man då ändra på grundlagen och ge hemvärnet polisiära befogenheter?
  Hur vill du ändra på detta Jinge?

 13. Mr.T
  8 november, 2008 at 20:45

  MIcke, MIcke, det kanske stämmer som du påstod att : ”Det brittiska rättsamhället har inte kollapsat eller urholkats som Polisförbundet varnar för skulle ske om beredskapspolisen kommer till användning.”

  MEN våra medborgliga fri- och rättigheter urholkas av detta..
  Nedan en artikel om så kallade ”community support officers” i England, kan det bli nåt liknande i Sverige?

  ”McKeever warned that because the vast majority of the 16,000 police community support officers performing routine street patrols lacked the power to stop and search, young people suspected of carrying weapons were no longer worried about being caught.”

  ”Community support officers can stop suspected terrorists..”

  ”Last night, both the Liberal Democrats and the Conservatives called for greater use of stop and search. ’Communities blighted by knife crime will be happy to see stop and search used extensively in hotspots..”

  http://www.guardian.co.uk/uk/2008/jul/20/knifecrime.ukcrime

  Detta påminner om brunskjortorna i Nazi-Tyskland..

 14. blingbling
  8 november, 2008 at 20:58

  Jag känner en av dom här s.k. beredskapspoliserna, ett vapenfreak med ett intellektuellt siktdjup som får mina gråsuggor att framstå som förhållandevis smarta. Att ställa ut den här f-n till att övervaka någonting mer avancerat än en hög ved är nog dessvärre rätt utsiktslöst.

 15. 8 november, 2008 at 21:34

  Micke! Det finns ett demokratiskt problem med att engagera låtsaspoliser utan erfarenhet annat än ett par korta utbildningsveckor. Inser du inte det så finns det ingenting jag kan skriva som får dig att ändra uppfattning.

  Jag tycker att det är LÄSKIGT att outbildad personal ska kallas in som reservpoliser och att en del av dessa är beväpnade.

  Skitläskigt!

  Sedan spelar det ingen roll om det blåser aldrig så många Gudrun eller vad det är. Själva ordet ”samhälle” implicerar oxo att vi ska skapa sådana resurser att de räcker även för extrema situationer.

  Öka polisutbildnngarna och anställ ytterligare några tusen poliser bara det blir RIKTIGA poliser och inga John Wayne från Furulund eller Boden.

  En polis som har gått polisskolan och har ett antal års erfarenhet i yrket är tusenfalt mer lämpad att klara av knepiga situationer än några amatörsheriffer.

  ”Att de är beväpnade beror på att de riskerar att hamna i situationer där de måste försvara sig.”

  Ja försvunna människor brukar anfalla den som hittar dem, eller är det galna kosjukan man är rädd för och låtsaspoliserna ska kunna värja sig mot kossorna? Vi ska ha ett samhälle som har råd att utbilda och anställa den personal som behövs. Basta!

 16. Petter
  8 november, 2008 at 21:41

  Varför vrider ni på all information? Beredskapspolisen består av vanliga människor, läkare, fastighetskötare, ambulanssköterskor, jurister, ja till och med präster. Det är inte några ”ufon” som har detta uppdrag (okej, något ufo finns alltid i alla grupper)

  Beredskapspolisen ska sättas in där det inte finns någonting som tyder på att de möts av våld, eller behöver använda våld. Det är alltså inte aktuellt att de ska ingå vid kravaller eller dyl. Deras uppdrag kommer i stort att t.ex. bevakar jordbruksanläggningar om det finns smitta, att dirigera trafik, att bevaka utrymda områden och att söka efter försvunna människor.
  Att de är beväpnade beror på att de riskerar att hamna i situationer där de måste försvara sig. Jag tror att risken är större att de inte försvar sig när det behövs än att de skjuter när de inte ska. Det är män och kvinnor med en snittålder på 30 år, som vill stötta samhället, inga s.k. ”stridspittar”.

 17. 9 november, 2008 at 07:15

  Märkligt beteende. En av de låtsaspoliser som iklädd polisuniform ska vara ute på gator och torg i händelse av att något dramatiskt har hänt satte i en kommentar igång med olika grava personangrepp. Ett beteende som verkar minst sagt instabilt. Vederbörande hamnade direkt i spamfiltret, utan att passera gå. Det är sorgligt att konstatera att uttagningen till den sortens tjänstgöring uppenbarligen släpper igenom påtagligt labila personer, personer som givetvis inte bör vara beväpnade. Klarar man inte ens att få mothugg i en debatt, hur reagerar man då i en stressituation där folk vägrar att efterkomma en uppmaning från vederbörande?

  Det stärker mig givetvis i min uppfattning, dessa uppgifter bör skötas av hemvärnsgubbar och ordet ”Polis” bör definitivt inte få användas i samband med gruppens tjänstgöring. Det leder helt fel eftersom man i det ordet lägger in myndighetsutövning, något som vederbörande (Skåning) uppenbarligen är klart olämplig för.

 18. Arebir
  9 november, 2008 at 08:42

  Är det så konstigt att sådana här saker möts av misstänksamhet?
  Har hoten mot det Svenska samhället ökat om vi nu är i behov av beredskapspoliser?
  Vilken nytta utgör dessa amatörpoliser mot reella hot. Dvs organiserad brottslighet, terrorister, Nazister etc?
  Ska de använda sina vapen mot fåglar som drabbats av fågelinfluensa?

  Vi lever i en tid då övervakningssamhället är under full utbyggnad. De liberala stridspittarna är inte nöjda med att kunna läsa all vår mailtrafik, nu ska de också beväpna den del av samhället som vill stödja deras vision om ett samhälle med ordning o reda!

  Jag tror säkert att de flesta som blir beredskapspoliser vill bidra till ett bättre samhälle! Men tyvärr är det här ett påhitt av samma beslutsfattare som gav oss FRA! Och därför finns all anledning att misstro deras intentioner!

 19. 9 november, 2008 at 08:48

  Det här verkar faktiskt helt vansinnigt!

  Ok om de samarbetar civila som ideellt arbetar med lugna gatan, publikvärdar på fotboll och liknande men som extra kravallstyrka på EU-toppmöte. Om t.o.m. polisen hade svårt att hantera de pressade situationerna sist det begav sig – hur ska då svensson klara av det nu?

 20. Petter
  9 november, 2008 at 11:09

  @ Jinge, Hur vet du att denne person är beredskapspolis?

  Hur som helst, beredskapspoliser har funnits i Sverige sedan 40-talet, men 1996 ansåg man att det blev för dyrt med 40.000 allmäna beredskapspoliser som var dåligt utbildade och dåligt utrustade. De gjorde en ny grupp, den särskilda beredskapspolisen, det var år 1996.

  Den särskilda beredskapspolisen fick färre mannar, men bättre utbildning och bättre utrustning.

  Under utbildningarna genomför man skarpa övningar, t.ex. trafikkontroller där man som beredskapspolis får öva på att möta allmänheten och annat som är nödvändigt i polisarbete. Vid dessa trafikontroller har de gripit/rapporterat svenska terrorister, bandidos-tomtar, personer som vistas illegalt i landet, vanliga rattfyllerister, drograttfyllor m.m. Ingripandena har skötts exemplariskt och inte ens då en bandidos-tomte hade både batong och kniv med sig hände något konstigt, allt sköttes mycket proffsigt.

  Om man tittar på utbildningen på fem intensiva veckor och jämför den med polishögskolans ca 40 (ganska slappa, ofta tre dagar ledigt m.m.) veckor kan man se att beredskapspoliserna lär sig mer om praktiskt polisarbete än de som går på polishögskolan.

  Beredskapspoliserna lär sig bl.a. ingripande mot folkmassa, eftersök av farlig/försvunnen person m.m. Det är saker som de inte lär sig på PHS. Men å andra sidan lär sig inte beredskapspoliserna hur man slår i register, hur man kör polisbil, hur man tar fingeravtryck eller hur man öppnar en utredning. Detta eftersom de inte förväntas arbeta med sådant. kort sagt kan man lugnt säga att en beredskapspolis är väl utbildad för sin uppgift.

  Och återigen, Beredskapspoliserna ska inte användas vid kravaller eller vid tillslag mot nazister eller andra grovt kriminella. Det är en extra resurs som gör att vanliga poliser kan arbeta med utredning av brott istället för att stå ute i skogen med 100 meters lucka och övervaka en flygplats.

 21. 9 november, 2008 at 11:20

  De sade sig vara det. Jo jag vet att det funnits länge, men jag har FULL FÖRSTÅELSE för polisfacket som inte anser att de ska ha polisuniformer och beväpning.

  Det är inga som helst fel på hemvärnets kläder, behöver dessa styrka sin myndighet så kan de få en guldbricka på bröstet som förkunnar deras rättighet att gripa bråkstakar ute i de storfällda skogarna, eller vart de nu skickas.

  När jag ser en person i polisuniform så vill jag att denna uniform ska innehålla ett stycke polis med utbildning som polis.

  Jag vill inte möta en Deputy Sheriff beväpnad med en ZigZauer med nio millimeters jaktammunition.

  Och ordet ”POLIS” bör definitivt inte ingå i benämningen av dessa människor.

 22. Petter
  9 november, 2008 at 11:31

  Polisfacket är negativa bara för att.. Känns det som. De saknar reella argument och skapar några som inte stämmer med verkligehten, så skickar de ut dem till tidingar så att det ska bli negativa skriverier om SBP.

  Som sagt, beredskapspoliser är att anse som polismän. Utbildningen håller god kvalitet och en beredskapspolisman kan i många fall vara tryggare och bättre än en nyskolad polisapirant (som ju är en rättvis jämförelse då båda saknar erfarnhet från fältet). Dels är beredskapspolisen oftast äldre och han/hon har arbetat i många år, ofta med människor på olika sätt.

  Beredskapspolisen har mycket riktigt samma ammunition som den ordninarie polisen. Dock är denna inte någon jaktammunition, inte i en Sig Sauer i alla fall. Utgångshastigheten är alldeles för låg för att du ska få jaga med den ammunitionen i en Sig Sauer. Det där är en vanlig missuppfattning och den saknar helt belägg. Det var väl Aschberg som lyfte frågan en gång i tiden, tyvärr lever myten kvar.

 23. Petter
  9 november, 2008 at 11:39

  De gånger beredskapspolisen använts skarpt har de fått mycket beröm både från andra poliser, från allmänheten och från drabbade.

  När vi hade trafikkontroll för tre veckor sedan stoppade vi en bil med två medelålders män i. När kontrollen var klar visade de upp sin tjänstelegatimation och det visade sig att det var två länspolismästare som varit på möte i STHLM. De sa att han som genomförde kontrollen var den trevligaste polisen de någonsin mött och att han gjorde en mycket proffesionell kontroll av både personer/förare och fordon. De var mycket imponerade av hur väl han gick in i polisrollen.

 24. 9 november, 2008 at 11:45

  ”Som sagt, beredskapspoliser är att anse som polismän. Utbildningen håller god kvalitet och en beredskapspolisman kan i många fall vara tryggare och bättre än en nyskolad polisapirant (som ju är en rättvis jämförelse då båda saknar erfarnhet från fältet).”

  Du med mig behagar skämta Aprillo?? :-)

  Du, jag har haft ett antal polispraktikanter då jag arbetat inom socialtjänstens uppsökande verksamhet bland narkotikamissbrukare. Deras praktik, bara på soc, har varit längre än beredskapspolisernas sammanlagda utbildning.

  Dessutom så är ammunitionen till dessa nio millimeters pistoler av dumdum-karaktär. Detta för att de ska STOPPA den beskjutne och inte gå rakt igenom. Det för oxo med sig vissa andra effekter, t.ex. så trasas vävnaden sönder helt och ett skott i låret kan snabbt leda till döden.

  Att då förse folk som ska bevaka gårdar som drabbats av fågelinfluensa, eller stormfälld skog med den sortens vapen – som dessutom bärs av nödtorftigt utbildade, är direkt förkastligt.

  De ska givetvis vare sig ha skjutvapen eller polisuniformer. Medborgarna i landet ska veta att när de möter en människa klädd i polisuniform så är det – en polis.

  Behöver vi folk i beredskap så bör de sorteras in under hemvärnet, gröna militäruniformer. Vill man så kan man märka ut dessa ytterligare med en armbindel eller något i den vägen.

  Här väljer istället regeringen att tillskapa en reservpolis, det var det som hände under trettiotalet i Tyskland. Det är ett gäng amatörpoliser som endast står över medborgargarden i ett avseende, – beväpningen.

  Här behöver polisfacket ett brett folkligt stöd, vi ska inte ha några privata Deputy Sheriffs rännande runt i polisuniformer, det är en viktig fråga för samhället och demokratin. Hemvärnsgubbarna kan utrustad med en speciell armbindel eller nåt i den vägen, annat behövs inte.

  Nu drar styrkan till sin ett antal fascistoida element som aldrig skulle godtas för vanlig polisutbildning. Nej tack!

 25. Petter
  9 november, 2008 at 11:48

  Jag är ledsen, men jag kan inte fortsätta diskutera det här. Nu börjar det spåra ut och jag finner det meningslöst att diskutera ämnet om det ska ske på antaganden och med smutskastning.

  För övrigt har alla länder en reservpolis som du säger, många länder använder den ofta, andra använder den sällan. Det är ingen nyhet om man säger så. De fungerar överallt annars, så varför skulle det inte fungera i Sverige?

 26. 9 november, 2008 at 11:49

  Hahahaha… En historia som antagligen cirkulerar fritt och i mycket snabb takt. Om ni vill bli poliser, ansök då till polisutbildningen så kan ni bli RIKTIGA poliser.

 27. Petter
  9 november, 2008 at 11:50

  Ang. inlägg 27. Jag stod bredvid, så det är nog första gången den historien ”cirkulerar” i så fall.

 28. Charlie
  9 november, 2008 at 12:10

  Jag håller med dig till 100% Jinge. Vi ska inte ha några leksakspoliser som ränner runt i samhället. Det blir väl som det amerikanska Nationalgardet om de får hållas. Erfarenhetsmässigt vet man att denna sorts uppgifter attraherar en viss sorts människor, något som jag tycker har belysts här också. Men samhället utvecklas åt fascistiskt håll, det är helt klart. FRA-lagen, fildelningslagen, och Säpos alla nya regler som medgör kameraövervakning i sovrummet. Och nu ett antal snabbutbildade människor som ska ha rätt att använda polisuniform och polisens vapen. Vart fan är vi på väg?

 29. Nadia
  9 november, 2008 at 16:30

  Håller med dig Arebir #19

  ”Vi lever i en tid då övervakningssamhället är under full utbyggnad. De liberala stridspittarna är inte nöjda med att kunna läsa all vår mailtrafik, nu ska de också beväpna den del av samhället som vill stödja deras vision om ett samhälle med ordning o reda!”

  För mig blir det här ännu mera påminnelser om Irak under Saddam där regimen aktivt jobbade på att dela upp samhället i vi och dom. En var de som jobbade för de samhälle och de versioner styrande regimen ansåg var den rätta och de andra ansågs som hot och som några som måste bevakas ifall att de skulle få för sig att kanske tänka fel tanke eller agera fel.

  Kan någon påminna mig vad var det väst hade för problem med Saddam för?

 30. Lima
  10 november, 2008 at 10:06

  Det är nog klokt med skyddsväst om det kommer stridspittar från hemvärnet ;-) med en bricka på bröstet där det står ” Var snäll och lydd mig”

 31. Urban
  10 november, 2008 at 17:56

  Klarar man inte att läsa och förstå kommentarsreglerna så har man ingenting här att göra! / Jinge

 32. Urban
  10 november, 2008 at 19:12

  Vilka regler??? dina egna??

  Givetvis. Det är min blogg och här skriver jag reglerna. Klarar man inte att följa dem så hamnar man i spamfiltret. / Jinge

 33. Mr Biz
  10 november, 2008 at 20:26

  Nadia #30:

  Saddam blev ett problem för Väst (USA) när han bestämde sig för att lämna dollarn och ta betalt för oljan i Euro, 3 månader senare small det.

 34. Christer W
  10 november, 2008 at 21:35

  Mr Biz #34. Det var för us (och vasallen GB) han blev ett problem, i västeuropa använder vi Euro.

 35. Mr.T
  11 november, 2008 at 09:38

  Jag misstänker att dessa beredskapspoliser blir Sveriges svar på brunskjortor..
  n
  För var finns behovet för 1500 man som har polisens befogenheter men inte har utbildningen för det, vad får beredskapspoliserna lära sig om juridik/straffrätt och lagar?

  För i en av artiklarna skriver dom:

  ”Deras insats var över förväntan. Totalt blev det 228 ingripanden. I flera fall bidrog de till att lösa helt andra brott än vad som var tanken från början, bland annat rattfylleri och mindre narkotikabrott.”

  Vad mer får dessa plastpoliser ingripa mot?

  Läser lite på plastpolisernas hemsida:

  http://xxxxxxxxxxxxx

  Grund- och repetitionsutbildning

  ”Utbildningen till SBP omfattar idag fem veckors intensiv grundutbildning i specifika polisiära uppgifter. Därefter genomförs regelbundna utbildningstillfällen om en vecka vartannat år. Vid sidan av detta förekommer övningar.”

  ”Från början var styrkans utbildning inriktad mot antisabotageverksamhet.”

  Klicka på utbildningslänken på vänster sida så står det var dessa poliser får lära sig..
  Det är märkligt att dessa snabbutbildade poliser har mer eller mindre fulla polisiära befogenheter? Dom får alltså skjuta medborgare?

  Känns tryggt att riskera att bli skjuten på gatan av en snabbutbildad polis som annars jobbar t.e.x. inom verkstadsindustrin..?

  I USA så tar dom hem riktiga stridsförband för att ”hjälpa” det civila samhället vid kriser.. Anledningen är nog för att dom amerikanska medborgarna faktiskt kan skydda sig själv med skjutvapen mot en korrupt/totalitär regering, men det behövs ju inte för oss avbeväpnade och civiliserade slavar här i Sverige.

  Elite combat brigade for homeland security missions raises ire of ACLU
  http://xxxxxxxxxxxxxxxxxx

 36. Mr.T
  11 november, 2008 at 10:05

  Läste på lite mer om dessaplastpoliser och hittade följande:

  I artikeln nedan står det:

  ”I dag är uniformerna mycket lika. Endast axelklaffar och texten på bröstet skiljer.

  Beatrice Ask säger att skillnaden ska bli tydligare i framtiden.”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=849261

  Hittade sen en motion, skriven den 2:a Oktober om detta:

  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=410&dokid=GW02Ju302

  Krigsplanläggning av beredskapspolisen

  ”Vid höjd beredskap inför ett befarat väpnat angrepp mot Sverige ska polisen förstärkas av sin beredskapspolis. Grundutbildningen av beredskapspoliser har i år förlängts från 19 till 33 dagar. Därtill genomförs en veckas repetitionsutbildning vartannat år.

  Beredskapspolisen bär likadana uniformer som den ordinarie polisen och har egen modern och ändamålsenlig kommunikations- och skyddsutrustning. För att kunna utgöra ett tillskott av kapacitet, så måste givetvis beredskapspolisens insatsgrupper ha egna hjälmar och tunga skyddsvästar. De ska ju kunna insättas även i situationer där skjutvapen och sprängmedel förekommer.”

  Visst att dessa plastpoliser bara är ett ”komplement” till ordinarie poliser..??
  Samma utrustning, samma befogenheter, samma arbetsuppgifter..!!

Comments are closed.