Bashar al-Assad, massmördaren


Massmördaren Bashar al-Assad säger nu att dödandet av oppositionella har upphört, personligen så tror jag inte på uppgifterna, men det är vad media berättar.

AB/TT: ”Efter att 2 000 människor mist livet kan de militära attackerna i Syrien nu har upphört. Det hävdar Syriens president Bashar al-Assad i ett samtal till FN-chefen Ban Ki-Moon. Presidentens uttalande gjordes efter ett krav per telefon från Ban på att ”alla militära operationer och massgripanden måste upphöra omedelbart”, enligt FN:s talesman Farhan Haq. – Generalsekreteraren uttryckte sin bestörtning över de senaste rapporterna om fortsatta kränkningar av de mänskliga rättigheterna och säkerhetsstyrkornas orimliga våld mot civila över hela Syrien, sade Haq i ett uttalande. – President Assad sade att polisens och militärens operationer upphört.”

Min egen bild av Bashar al-Assad sammanfattas mycket väl av den bild jag visar, en teckning gjord av Carlos Latuff. Det tycks vara ett gemensamt drag hos diktatorer och despoter i Mellanöstern, de egna medborgarna är inget värda, och de har inte heller några mänskliga rättigheter om de vill ha demokrati. Mycket kan man kämpa sig till i länderna i regionen, men inte till demokrati, vill man ha det så måste man dödas.

Det spelar ingen roll vilket av MÖ:s länder man tittar på, demokrati och mänskliga rättigheter är satta på undantag. Det finns ett land som utger sig för att vara Mellanösterns enda demokrati, det landet har ett svårslaget rekord i att bryta mot FN:s alla resolutioner, dessutom våldför man sig på palestinierna som är utsatta för merparten av Israels alla brott mot mänskligheten.

Ser man närmare på de länder som har haft sin revolution, eller står mitt uppe i den, så är situationen fortfarande likadan som när diktatorn var som mest i farten. Det är fortfarande militären som styr och oppositionella misshandlas och åker i fängelse, om de inte bara ”försvinner”.

De pågående revolutionerna är annars ett gott tecken, det är givetvis bra att araberna sätter sig upp mot massmördarna, men det verkar som de sistnämndas framgångar är större än vad vi anar. Men det är inte många som talar högt om vad som skulle hända ifall befolkningen i ett land som Iran plötsligen skulle sätta sig upp mot sina ledare, eller Saudiarabien. Det kan vi bara fantisera om i nuläget, ingen av oss vill veta vad som händer då.

it Andra om: , , , , , , , sr ab1 dn12 svd1 ex1 svt Läs oxo: annarkia, 1, 2, 3, lasse, fredrich, humanlab, johannes, varghjärta, zaramis


5 svar till “Bashar al-Assad, massmördaren”

  1. Det är ju roligt att den stackars Carlgren ger oppositionen många glada stunder. Jag sitter här och försöker komma på något bra han gjort, men lyckas inte med det. Jo, förresten, han lämnade kommunalpolitiken i min hemkommun.

  2. Antalet är överdriven och man kan inte undgå att det finns politiska motiv för att försöka bli av med honom. Frågan är hur mycket av det vi får höra från den vinklade vänsterlänsk journalistik … eller vinklade organisationer som faktisk är sant eller endast propaganda i ssyfte med att försöka påtvinga en regeringsbyte i Syrien.
    FN har inte enas om att ens fördömma Syrien, det säger ju en hel del.

    • Att det finns politiska motiv att vilja bli av Assad är väl rätt uppenbart, han är ju en diktator som mördar sitt eget folk ;-)

      För övrigt, när kom FN överens om något senast? Hälften av medlemmarna är ju av samma skrot och korn som Assad även om alla inte fått tillfälle att visa det än. Skulle de enas mot Assad skulle de också kunna enas mot dem själva.