Att folk lät sig luras av det ”nya” arbetarpartiet?


Idag berättar SVT att Reinfeldt tappar i förtroende bland väljarna, samtidigt som Löfvens förtroende ökar stadigt. Det är inte en konstig utveckling, snarare en väntad. Personligen så tror jag att Löfvens förtroende kommer att stiga åtskilligt i takt med att folk inser vad Reinfeldt har för planer för Sverige.

Att regeringen gjort det möjligt att få F-skattesedel även om man bara har en arbetsgivare är en torpedering av facket och allt som fram tills nu har betytt trygghet på arbetsmarknaden. En företagare som vill slippa långtgående ansvarstagande hotar personalen med uppsägning – om de inte går med på att jobba kvar men som enskilda företagare. Då slipper arbetsgivaren en massa ansvar för sociala avgifter och annat, samtidigt som det är lättare att bli av med ”ett företag som inte håller måttet”, eller en person som börjar klaga över ryggvärk.

Det är en djävulusisk plan som Reinfeldt är på väg att genomföra, jag vet inte om det är fullbordat idag, men det kommer få till följd att den anställde får stå för skatten, sjuk-
försäkringskostnader, olycksfallsförsäkring och allt annat som hittills betalat av arbetsgivarsidan. När man talar om reformer om hundra år, ja då kommer man peka på Reinfeldt som den som släppte de sista bitarna i det som på 1900-talet kallades ”välfärdsamhället”.

Så mycket till arbetarparti är således inte de nya moderaterna, och tror ni att någon av de borgerliga tidningarna (eller SVT:s ”politiska” kommentatorer, Silberstein och Knutson) kommer reda ut exakt vad detta innebär för folk i gemen så tror ni fel. Ett halvår efter att lagen trätt i kraft så kommer Annie Lööf triumferande säga att nyföretagandet ökat i dramatisk omfattning och att det då finns tiotusentals nya företag jämfört med året innan. Att dessa ”företag” jobbar kvar vid samma svarv som de senaste femton åren spelar ingen roll, att Reinfeldt och Borg gör High Five varje dag de träffas i Rosenbad är det ju ingen som ser. (forts nedan..)

Men, och det är det viktiga i nuläget, när folk kommer underfund med effekterna av Reinfeldts politik så kommer moderaterna att råka riktigt illa ut i folkopinionen. Men på ett sätt kan man faktiskt säga att de har lyckats, det finns faktiskt en yrkesgrupp som växer så det knakar, och det är Säpos livvakter. För ett resultat av den förda politiken blir givetvis att man måste hålla politikerna långt borta från vanliga människor, framförallt sådana som plötsligt blivit sina egna arbetsgivare för att det företag som de arbetar på idag vill slippa att ta socialt ansvar för sin personal.

Så när Sune Andersson ramlar från en byggnadsställning så är det inte längre Sune på PEAB som ramlar, det är Firma Sune Andersson, det är bara att hoppas att han har haft råd att betala alla försäkringar i det läget. Så Löfven kommer att bli poppis, men Reinfeldts ungar kommer inte kunna driva runt på Stureplan nattetid längre…

it Andra om: , , , , , , , , , , , svt dn1 ab1 svd1 gp Läs oxo: annarkia, 1, zaramis, lasse, varghjärta, k&å


21 svar till “Att folk lät sig luras av det ”nya” arbetarpartiet?”

 1. Ja nu har svenska folket fått prova på lite högerpolitik och kanske har de funderat igenom vad som är väsentligt i ett samhälle? De förstår kanske att ”bidrag” är ett nödvändigt om om man vill ha ett välfärdssamhälle. Kanske är de till och med villiga att betala för det via skattsedeln? Nähe inte det? På ett eller annat sätt måste det betalas. Ingenting är gratis…

 2. Skrämmande ! Suverän analys Jinge !

  Skicka den här till ledarsidorna, kanske kan någon av dem stänga av sin subjektiva och borgerligt indoktrinerade hjärna och granska detta.

 3. De nya lagreglerna om F-skatten genomfördes av Alliansen 1 januari 2009. Oppositionen varnade då för att lagändringen kan leda till att företag säger upp sina anställda och anlitar dem som F-skattare i stället.
  Nu ser vi resultatet.

 4. Har p g a ofrivillig sjukdom och där till följd sjukskrivning haft mer tid att följa debatten i media och blogginlägg. Är dessbättre fortfarande anställd och ej egen företagare, vilket inte är någon som helst garanti för sjukpeng. Inte vet jag hur andra gör när sjukförsäkringen inte är i fas med att lönekuvertet uteblir. Om jag får någon sjupeng överhuvud taget – det är ju inte alls självklart. Ska jag skicka mina räkningar till Alliansens högkvarter kanske.
  Trygghet som jag via skatten betalt för i 35 år finns inte i min värld som jag ser det. Listan på nedrustning blir allt längre – A-kassa, sjukförsäkring och F-skattsedel o s v. Om nu Firma Sune Anderson skulle bli återanställd på PEAB igen är det ingen garanti att han får del av sjukförsäkringen om han trillar ner från byggnadställningen – så illa ställt är det and so on………. Jag kan hålla på länge, men det ska jag inte.

  • Det är nästan det som är det mest hemska av all förstörelse moderaterna nu gör; folk som betalt skatt i massor av år blir nu bestulna rakt av från alla de rättigheter de varit med och betalt för.

  • Klart
   att jobbskatteavdraget ska betala både det ena och andra. Något som trodde att det var en present? I så fall så blev du blåst!fomörst s
   Snarare en muta, verkade den när den först kom.

   • En viss varsamhet med orden kan väl inte vara fel. Oavsett vad man anser om vilka skattenivåer som ska gälla, så kan det inte vara en muta att få sänkt skatt. Det betyder ju att jag får behålla mer av min lön. Skattepengarna tillhör inte politikerna.

    • Det är inte bara vi väljare som ska tänka på vad vi säjer.
     Vad sägs om ett politiskt parti som kallar sig ”Det nya arbetarpartiet” medan massarbetslösheten bara ökar och redan är uppe i 8 procent. För att inte tala om undomsarbetslösheten!

 5. Undrar just vad (s)-oppositionen har för planer för Sverige? Låt oss hoppas att de är radikalt annorlunda än de som föll & plöjde likt flygande jordfräsar 2006 % 2010. Saker för (s) att noga undvika, att aldrig någonsin mera nämna, att sky som ebola: AMS. Kunskapslyft. Praktikplatser. Öppen arbetslöshet. Full sysselsättning. Tak i a-kassa. Åtgärdspaket. Aktivering.

 6. Jag hör just på radion att Schlingman har börjat prata om ”nuvarande allians” dvs han har redan börjat planera för en regering utan KD men med MP. Frieriet till miljöpartiet kommer att ske smygande så att partiprogrammen efter nästa val blir lagom ’synkade’. Jag litar inte ett ögonblick på MP – dom skulle aldrig tacka nej till en ministerplats!

  • Jag hörde det oxo. Och genom F-skattesedel så kommer många av de utländska gästarbetarna bli ”skattebefriade” i Sverige, liksom hundratusentals entreprenörer, så skapar man snabbt ett land helt utan skatter. Ska man då ha skola, vård och omsorg så MÅSTE ju allt sådant vara avgiftsbelagt.

   Bryter du benet så måste du ha möjlighet att plocka fram 45.000.- direkt för att få den vård du behöver. Jag skräms oerhört av de nyliberala strömningar som nu verkar ha övertagit makten. Frågan är väl närmast – hur lång tid dröjer det innan protesterna når ut på gator och torg? Har politikerna hunnit plocka åt sig så mycket pengar att de alla klarar av att gå i landsflykt?

 7. kapitalismen är i kris och det ska nu folket betala för. Att rövarkapitalismen kommer att gå i graven med buller och bång ändå spelar ingen roll. Nu ska vi dra eländet i långbänk och plebejerna ska offras på tillväxtens altare. Arbetare, fattiga, sjuka och gamla ska ge sina sista slantar och ge upp sin trygghet. men alla ska inte vara med och betala. Högvälboren och finanshaj slipper.

 8. Nu har jag inte läst förslaget, men jag utgår ifrån att om arbetsköparna tvingar sina anställda att ha F-skattesedel så måste de höja betalningen till dessa företag med samma belopp som arbetsgivaravgifterna, eftersom dessa är ju sjukförsäkringar och pensionsavgifter som förhandlats fram via facken en gång, och alltså är del av anställdas löner egentligen, fast de inte ser dessa pengar förrän de blir sjuka eller pensionerade (nåja).
  Dessutom antar jag att de därefter måste betala moms på det arbete firma Sture Svensson utför åt dem – eller hur är det tänkt?

  • Hmm, undrar just om de tänkt sig att betala det påslaget? Finessen med F-skattare är väl att inga kollektivatal gäller så det blir upp till varje enskild ’företagare’ att ingå avtal med arbetsgivaren. Vilket torde leda till att den ene efter den andre kommer att bjuda under varandra för att få jobb. Och så har man ytterligare raserat allt det arbete fackföreningarna byggt upp under många års slit. Men å andra sidan har man också kommit ännu ett steg närmare rajrajs dröm om eliten och slavarbetarna. Fast jag kan ju ha fel förstås…

 9. Märkligt att den välbetalde, medelklass-like industriarbetaren tycks vara världens centrum när LO utreder jämlikhet? Att jämföra denne med ”superstjärnorna” i kapitalismens värld, är det verkligen så intressant? Intressantare vore väl att mäta industriarbetarens inkomster mot pensionärers & arbetslösas? Ger inte det en mer svindlande beskrivning av det ojämlika klassamhället? Att folk som faktiskt möts på gatorna & äter på samma restauranger befinner sig på sådant enormt avstånd från varandra??

 10. titta och lysssna på senaste Jämtin omkring skattepengarna till vårdbolagen.
  Hon är den skyddsmur av politiskt prat sm s-partiet måse röja undan. mvh Vulfila.