Assange riskerar häktning

Att Julian Assange nu begärs häktad beror sannolikt på det som åklagaren säger, han går inte att nå och/eller få hit till Sverige utan tvångsmedel, i vart fall inte just nu.

Risken är givetvis att många kommer att bli än mer övertygade om att det som händer beror på att USA vill att det ska hända, och vi kan förstås inte veta något med säkerhet. Det är fullt möjligt, liksom det är möjligt att Assange har en syn på kvinnor som är allt annat än vettig. Vi vet inte, och vi kommer troligen inte att få veta heller om inte förhören med offren läggs ut på – Wikileaks.

Det finns tillräckligt med människor som har tillgång till handlingarna för att det skulle kunna ske, kan Wikileaks få tag i tusentals dokument som CIA har hemligstämplat så kan de givetvis få tag i dessa också. Hoppas bara att de stryker offrens namn i så fall. it , , , , , , svt1 ab dn ex gp svd

  30 comments for “Assange riskerar häktning

 1. Celsius
  18 november, 2010 at 15:57

  ”Hoppas bara att de stryker offrens namn i så fall.” Vilka offer? Offer för vad? Det enda offer jag sett hittills är Assange som fått sitt namn släpat i smutsen fastän han är oskyldig. För oskyldig är han, så länge han inte är dömd. Det är en grundläggande princip i ett civiliserat rättsväsende.

  För övrigt anser jag forfarande att Assange och Wikileaks borde få Nobels Fredspris, så att stormaktsmygel med tortyr och olagliga krig inte kan ske i det fördolda:

  • 18 november, 2010 at 16:15

   ”Hoppas bara att de stryker offrens namn i så fall.” Vilka offer? Offer för vad? Det enda offer jag sett hittills är Assange

   Kanske. Men det vet inte jag, men du vet?

   • Celsius
    18 november, 2010 at 16:48

    Det jag har lyckats sluta mig till är att sexualakterna skedde i samtycke, det har kvinnorna själva också hävdat, och att det fortsatt var på det sättet ända tills de båda kvinnorna fick varandras existens klar för sig.

    • 18 november, 2010 at 16:58

     Jag har nog läst det mesta av vad tidningarna skrivit, och med tanke på sanningshalt hit och dit så kan jag ärligt säga att jag inte har en dj&%¤la aaaning om vad som hänt. Det enda jag vet är att detta passar USA som handen i handsken, vilket inte är något bevis det heller…

     • Celsius
      19 november, 2010 at 07:30

      Min gissning är att två groupies lackat ur och velat hämnas. När stenen kom i rullning var det många som puttade på! Men, det är spekulation, som sagt och vi får ju veta en vacker dag.

      Det verkar dock fullkomligt klarlagt att svenska myndigheter brutit både mot svensk och europeisk lag. Ingen anklagelse har framförts än, till exempel. Assange tilläts först uttryckligen resa, sedan häktar man honom i sin frånvaro. Rätsvidriga saker bådadera. Det bästa som kunde hända i slutänden av detta är att Wikileaks finansieras med böter från svenska staten i lång tid framåt. Några tiotal miljoner kronor vore rimligt. Därefter fredspriset!

 2. 18 november, 2010 at 16:59

  Fast USA brukar inte ha några hämningar när det gäller åtgärder mot folk som de anser vara besvärliga.

 3. Torsten (orginalet)
  18 november, 2010 at 17:31

  Ack, svenskt rättsväsende som jänkarnas lydiga lekejer.

  Mönstret är solklart -Assange skall tillintetgöras som människa. Allt han står för och alla han har haft att göra med skall fördömas. Och av bara farten skall Wikileaks dödas.

  Karln och hans Wikileaks måste stödjas! Jag är hundra på att våldtäktsanklagelserna är falsarier, de passar situationen alldeles för perfekt.
  Och om de vore sanna så skiter jag i det. Skydda Wikileaks för allt i världen!

  • 18 november, 2010 at 17:34

   Wikileaks står väl inte och faller med honom ??

   • Celsius
    19 november, 2010 at 07:34

    Men varför skulle en oskyldig behöva offras, om han nu är oskyldig? Jag tror att det svenska rättsväsendet kommer att stå vid skampålen när detta är slut.

   • Torsten (orginalet)
    19 november, 2010 at 09:08

    Det verkar som det gör det.
    Kampanjen mot Assange är en kampanj mot Wikileaks, och då gäller det att stå upp för karl och inte mumla.

    • 19 november, 2010 at 09:22

     Att det KAN vara så är tveklöst sant, men att stå upp som en karl och låta bli att mumla är inget för mig så länge man talar om brott mot kvinnor. Fast jag mumlar inte, jag muttrar. Dessutom så anser jag att saken ska utredas.

 4. Christer W
  18 november, 2010 at 18:07

  Det som har förvånat mig är att ingen av kvinnorna har framträtt i massmedia och berättat om vad som hände, det är ju inte helt ovanligt beteende när relativt kända personer är inblandade.

  • 18 november, 2010 at 18:10

   Mja, hur kul är det att ställa upp i TV och berätta om en sådan grej?

   • Christer W
    18 november, 2010 at 18:33

    TV? Det finns tidningar och i bland mycket pengar, framför allt i utlandspress. Därför förvånar det mig att det är så tyst.

    • 18 november, 2010 at 18:36

     Att han är häktad är en världsnyhet..

 5. Henke
  18 november, 2010 at 18:07

  Ptja, vi har i alla fall fått svart på vitt att sveriges rättvisa springer imperialismens ärenden när det gäller att krossa obekväma dissidenter. Därmed tar sverige plats i samma liga som många av de länder i mellanöstern som vi bombat de senaste åren. Jag tycker så synd om alla stackars människor som inte ser igenom den här karusellen och tar den för vad den är… Hur fan skall Iran eller afghanistan nånsin kunna bli fritt om de länder vars soldater är och ”befriar dem” inte säger ifrån när maskerad polis misshandlar barn i samband med att de slår sönder huset där deras oskyldiga föräldrar grips pga ett feltolkat avlyssnat telefonsamtal.. geez.. Det här landet förtjänar fan ett terrordåd… Folket borde inte få komma undan den här slappa kontrollen av våra statliga organ. Lagbrott sker på daglig och systematisk basis men tar man upp geväret och försöker skydda sig så grips man för terrorism eller ”samhällsomstörtande verksamhet”… Säger inte det mer om staten än om den som grips?

 6. freddy
  18 november, 2010 at 18:38

  Assange stannade alltså i veckor i Sverige för att reda ut det hela. Under den tiden får han också avslag på uppehållstillståndet. När han då försvinner ur landet, så ska han plötsligt efterlysas och tvingas hit. Galen cirkus, går allt ut på att hålla media-grytan kokande på en spik i oändlighet ?

  Och här kan man läsa hur åklagaren beter sig (obstruerar?):
  http://xxx

 7. Kaibigan
  18 november, 2010 at 18:40

  Är det osannolikt att detta är fabricerat av CIA? Det vore väl knappast första gången? Sverige är svagt för de häftiga CIA och FBI-killarna.

 8. 18 november, 2010 at 19:36

  kommentera gärna vad jag skriver, läs!!

 9. 18 november, 2010 at 21:41

  Varför ger han sig överhuvudtaget i lag med kvinnor när har vet (som han säger) att USA tänker gillra en fälla?
  Det finns ju uppbåsbara Barbara om nöden tränger på.

 10. Sniff
  18 november, 2010 at 23:58

  Kan det vara så att man vet att det inte blir en rättegång utan Assange kommer försvinna ur Svedala för eviga tider? Målet hamnar i limbo eller så tar de anklagande tillbaka sina beskyllningar i tysthet om ett tag. Måste säga att det stinker. Antingen Assange taskig kvinnosyn kombinerat med dåligt omdöme eller så är detta en maskirovka av stalinistiska proportioner! Jag slår nästa vad om det sista. ;D

  • 19 november, 2010 at 07:48

   Ingen vet, men är man internationellt efterlyst OCH känd så kommer man förr eller senare hit.

  • Celsius
   19 november, 2010 at 08:22

   Det är inte olagligt att ha en taskig kvinnosyn, i och för sig. Om man har en taskig manssyn så blir man genusprofessor i Uppsala, verkar det som.

   ”Dåligt omdöme”? Bara för att man inte vet att ”säker sex” inte har med sjukdomar att göra i Sverige, utan med juridik, att se till att man inte blir åtalad efter sexakten. Assange tillämpade kanske bara normala umgängesregler som han är van vid? Om han så är en skitstövel i relationer så är inte det något som rättsväsendet skall belastas med.

   Men det är uppenbart legio i Sverige, som har näst högst antal våldtäkter efter Lesotho. Att Sverige i verkligheten skulle vara mer våldtäktsdrabbat än somliga krigszoner har jag svårt att tro. Däremot förekommer falskanmälningar, se dagens DN till exempel. Män har suttit fängslade i åratal och sedan fått upprättelse. Falskanmälan verkar dock ha låga straffsatser, citat: ”Nu har den 22-åriga kvinnan dömts till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst. Hon ska även betala 15.000 kronor vardera i skadestånd till männen.” (Kvinnan erkände brottet skall jag säga, för säkerhets skull – inget ord mot ord alltså.) Vad har denna rättsliga lättsinighet kostat samhället?

 11. Mikael Jansson
  19 november, 2010 at 09:06

  Det är stora krafter från högre makt som vill stoppa denne man. Allt för att lägga fokus på annat en Wikileaks rent politiskt åtal tror inte att han skulle vara skyldig. Man kan ju bara vänta och se! Inget förvånar mig heller längre!
  Kan man bara få han dömd kanske de får möjlighet att stoppa nyhetsflödet eller rent av stänga ner deras sida??
  Men jag anser han bör få fredspriset för att han nu ger ut dokument som bevisar hur smutsigt det Amerikanska kriget är. Han ger även kriget ett ansikte utåt om alla hemska saker och övergrepp av mänskliga rättigheter osv vidriga handlingar för att få starta krig /med hjälp av terrorhot via media som man köpt eller förmodligen även hotat med åtgärder om de inte stöder dem ! Larm om falska terrorhot om att vår säkerhet skulle vara i fara. Visst kanske är vår säkerhet hotad men hotet är nog inte från talibaner eller allquida utan hotet kommer ju via media idag i din soffa i din radio miljöhot skit snack som om att jorden skall gå under 2112. Så sjukt att media spär på med kaos i världen terrorister lite här och där allt för att skrämma oss om att få vårt ge hör för att sedan med detta som vårt acceptant för att kriga och skicka trupper, ; /

  • 19 november, 2010 at 09:23

   Kan man bara få han dömd kanske de får möjlighet att stoppa nyhetsflödet eller rent av stänga ner deras sida??

   Man kan inte stoppa nyhetsflödet utifrån att en person har dömts för brott, om det nu blir så.

   • Torsten (orginalet)
    19 november, 2010 at 10:49

    Skall vi slå vad?

 12. Linda
  19 november, 2010 at 17:10

  Jag tror heller inte ett ögonblick på att herr Assange skulle ha gjort sig skyldig till något brott. Personer eller nationer (ingen nämnd, ingen glömd) som önskar sig ett visst skeende har fabricerat bevis förut. Mängder av gånger. det skulle heller inte vara första gången som Sverige gick smutsiga ärenden åt någon mäktig kraft. Wikileaks är en nagel ögat på marknadskrafternas generaler, och är det några som äger makt i världden så är det dem.

  • 19 november, 2010 at 17:24

   Du KAN ha rätt, men du KAN oxo ha fel.

   • Linda
    21 november, 2010 at 21:12

    Ja, precis. Och den där kvinnan från elfenbenskusten som skrivit ett mail till dig KAN ju faktsikt vara en verkligt kärlekstörstande kvinna och inte ett försök att lura dig på pengar.

 13. Kaibigan
  20 november, 2010 at 14:36

  Kommentarsregler?

Comments are closed.