Assange riskerar att dödas


Jag lyssnar på det som sägs i Radio och TV, dessutom läser jag praktiskt taget allt som skrivs om Wikileaksaffären i de större tidningarna, och såvitt jag har förstått så börjar man i utlandet ifrågasätta om de svenska rättsvårdande myndigheterna verkligen står fria från påverkan från USA.

Frågan är värd att ställa, framförallt eftersom USA knappast har gjort sig känt för att vara demokratins försvarare i de länder där de agerar på det ena eller andra sättet. I morse så deltog Pär Ström i en diskussion i P1-morgon som rörde Wikileaks och Assange, Pär som numera bryr sig allt mindre om det Orwellska samhället utan inriktar sig mer i sin kamp mot feminism och allt som är förknippat med kvinnors rätt och kvinnokamp.

Enligt mitt sätt att se saken så tyder det på brist på resurser hos P1-morgon, eller så var det ett medvetet val att ta in en representant som av många betraktas som en clown. Han har i alla fall inget att tillföra till en diskussion som gäller huruvida Assange skulle få en rättvis bedömning i en svensk domstol. Utländska journalister och jurister uttrycker en stor skepsis när det gäller Assanges möjligheter, men enligt svensk rätt så måste det bevisas, bortom allt rimligt tvivel, att ett brott är begånget innan man kan döma en person som skyldig till ett brott. De undantag som finns belagda i svensk rättshistoria är inte så många att man kan dra andra slutsatser.

Nu känner jag inte till några detaljer omkring den våldtäkt som Assange anklagas för, men finns det inga vittnen så står ord emot ord och då ska han inte kunna dömas enligt mitt sätt att se saken. Men det mest centrala i nuläget måste ju vara om han kan utlämnas till USA, och i så fall på vilken grund. Wikileaks har inte spionerat mot USA, de har distribuerat nyheter som kommer från en man som har begått brott för att komma över dessa telegram. Det försätter Wikileaks i en situation som i hög grad påminner om medias egen roll, de tillhandahåller nyheter om källan är tillförlitlig.

Det betyder rimligen att det Assange gjort knappast skulle vara olagligt i Sverige, vi har både tryckfrihet och yttrandefrihet. Det får till följd att han inte heller kan utlämnas till ett annat land för något som inte är ett brott här. Att extremhögern på FOX TV och Sarah Palin yrar om ”terrorism” har ingen rättsverkan i Sverige, dessutom så inbillar jag mig att svenska toppolitiker är väldigt klara över vilken effekt som undfallenhet mot USA skulle på hos den svenska opinionen.

Vi kan nog alla konstatera att FRA-lagen och IPRED-lagen ställde till en hel del inhemsk turbulens för den borgerliga alliansen, hur skulle folk reagera på att Assange utlämnades till USA för något som inte ens är ett brott? Jag tror att politiker i Sverige skulle akta sig väldigt noga för att trampa i det klaveret, för i det ligger det en dold björnsax.

Att det är media, och politiker som vill ha uppmärksamhet, som agerar i USA betyder inte nödvändigtvis att man kommer att agera från Vita Huset. Rimligen så borde de inse att Sverige skulle ha svårt att tillmötesgå en begäran om utlämning. Men det betyder i sin tur att Assange får se upp den dagen han lämnar det skydd han har idag som inlåst. Man kan nog tänka sig att diverse agenter kommer vara ute efter honom, för att inte tala om de politiska extremister som gladeligen skulle försöka penetrera hans skinn med hjälp av kulor och krut. Sverige borde kanske bevilja honom uppehållstillstånd som flykting?

it , , , , , , , , , , dn1234567 ab1234567 ex1234 svd123 svt123


47 svar till “Assange riskerar att dödas”

  • Du har märkvärdigt svårt att förstå att jag har arbetat inom rättsväsendet och själv utrett vilka påföljder som är lämpliga för olika brott. Men svårast har du med de regler för kommentarer som finns på denna blogg. / Jinge

 1. Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär oxo att falska e-postadresser avvisas.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text, bloggreklam raderas direkt.
  5b. Länkar till ex. Youtube ska innehålla handling och vem som agerar.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden till Jinge.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa. Det är inte meningen att företag ska använda kommentarsfunktionen för reklamändamål. META-diskussioner raderas.

  Använder man fake-maliadress eller saboterar på annat sätt så lägger jag ut IP-nummer, Internetleverantör, påstådd mailadress etc på nätet.

  / Jinge

 2. Jag har också svårt att tro att en svensk regering kommer lämna ut Assange till USA i detta läge. Assange är en vit man och hjälte för den svenska twittermedelklassen och inte någon muslimsk egypt som kan bli utlämnad utan att någon bryr sig. Jag kan inte tänka mig att regeringen skulle orka ta den folkstorm och kritik både från svenskar och internationellt som skulle komma om att han blev utlämnad för något som inte är ett brott i Sverige.

  Så oavsett om han är skyldig till våldtäkt eller inte borde han ta sig till Sverige så snabbt som möjligt. Om han nu är oskyldig som han påstår borde han försöka bli friad innan USA kommer på något som de faktiskt kan anklaga honom för…

 3. Anna opponerade mot att finns det inga vittnen så ska man inte kunna bli dömd. Det stämmer inte. Anna har helt rätt.

  Frågan är om kvinnorna är trovärdiga. Det lilla som jag läst om det här fallet verkar minst sagt underlligt.

 4. Du pratar om effekt på opinionen. Trots alla konstigheter som matas ut via wikileaks så är moderaterna större än någonsin. Jag tror det är viktigare för folk att man har råd med ordentliga julklappar än att allt går rätt till och då är USA en viktig handelspartner.

  • konstigheterna som matas ut gäller ju sedan 2000 och tyder bara på att vi inte kan lita på några politiker i Sverige. Att moderaterna är störst just nu beror nog mer på att S inte har någon ledare eller politik.

   • Visst , dokumenten kommer även från perioder då S har suttit vid makten men det står även svart på vit hur mycket ”USA-vänligare” Reinfeldt är än Persson och hur detta har förenklat samarbetet mellan nationerna. plus att dom substansiella läckorna från Sverige kommer från åren 08-09, jag påstår på inget sett att S skulle vara bättre än M det är i stort sett 2 sidor utav samma jävla mynt…

    dock så är det ju sjukt att en människa kan ligga på interpools most wanted lista för sexuellt ofredande speciellt eftersom man i stort sett saknar några som helst bevis av händelsen. Och att folk accepterar att det är därför han ligger där, har detta någonsin hänt tidigare?

    Det är absolut något skumt med det som har hänt dom senaste veckorna, och tror nog att det kommer klarna rätt snart,

    Det som sker det sker, hamnar väll på nån säpo lista för att säga det men jag tror inte att Assange menade att denna information skulle enbart läsas, och hoppas att om det skulle bli en utvisning till Usa att folk inser att det är dags att agera.

    Se till att kärleken och sanningen segrar över korruptionen och hemlighetsmakeriet.
    Låt de män som använder våran vackra planet som sin egen privata lekplats falla.
    Ställ er upp för mänsklig frihet och emot våldet och våldtäkten utav integriteten.
    Men sjunk aldrig till deras nivå, Släpp aldrig in våldet i ert agerande för då har ni rättfärdigat deras handlingar.
    One love, one heart, one destination,

 5. Sedan är det ju så också att man inte kan ta in allt som sker i världen i tingsrätten utan bara det som är relevant och då är kanske inte konspirationsteorier relevant om att USA ligger bakom och att USA vill få Assange utlämnad, vilket skulle kunna vara ett skäl för båda parter att ljuga.

 6. Han blir fälld oavsett skuld. tyvärr.
  Ord mot ord och ingen bevisbörda för offren. dock finns möjligheten att om det drar ut på tiden så kan det bli tvunget med bevisbörda för ”förövaren”. lite omvänt, nytt och spännande.
  kvinnorna motsatte sig inte sex utan oskyddat sex och detta först sedan de fick reda på att assange var lite av en slampa och legat oskyddat med två kvinnor med mindre tid mellan.
  Han utsatte dom för risk för könssjukdomar och där av bollandet mellan våldtäkt/sexuellt ofredande.

  ett fall av ”brusten kondom” och ett fall av ”hon fick reda på efter att han inte använt kondom”.

   • nja, lite väl förenklat kanske men den bilden jag fått av domstolshandlingarna.
    bevisbörda saknas dock i sådana här fall, utan det döms till den trovärdigaste historiens fördel. Assange har så mycket fuffens för sig så det är frågan om han kan räknas som trovärdig.

    • Och galna anti-kommunister med exil-kuban- och CIA-vänner och en person som efter händelsen hade en fest till den anklagades ära är MER trovärdiga? Det är mycket konstigt i farten här.

     • Nu har jag inte följt fallet sådär i detalj, men den här Anna verkar av det jag sett av henne på nätet inte ha alla kusar hemma (och då tänker jag kanske inte i första hand på henner socialdemokratiska hemvist :). Det är möjligt att Julle är ett asshole, men det är minst lika möjligt att han lider av riktigt dåligt omdöme, åtminstone vad gäller val av damsällskap.

      Att vår kära regering plötsligt skulle komma att uppvisa gott omdöme i fallet ifråga känns dock helt uteslutet, därtill är lojaliteterna med Den store satan alltför starka.

 7. Ett skrämmande tecken i tecken att det vi lite till mans förlitar oss på inte är politikernas rättsuppfattning och principiella ryggrad utan den eventuella opinionsförlust som ett visst agerande får. (Extrem)populism och propagandism är dåliga byggstenar för demokratiska samhällen.

  Förresten, har du missat parodiernas parodi (mot bakgrund av WikiLeaks-hanteringen):

  http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2010/12/152465.htm

  Särskilt den här passagen tycker jag var fantastiskt underhållande:

  ”New media has empowered citizens around the world to report on their circumstances, express opinions on world events, and exchange information in environments sometimes hostile to such exercises of individuals’ right to freedom of expression. At the same time, we are concerned about the determination of some governments to censor and silence individuals, and to restrict the free flow of information. We mark events such as World Press Freedom Day in the context of our enduring commitment to support and expand press freedom and the free flow of information in this digital age.”

  Ska man skratta eller gråta?

 8. Såg i morse ett foto publicerat på DN. Där demonstranter i London (Wikileaks anhängare) bar plakat med texten ”US barks Sweden wags its tail. En text som säger mycket! Lyckas USA ”klassa” Assange som terrorist och övertyga allmänheten i Sverige om att Wikileaks verksamhet är skadlig och likställd med terrorism så utlämnar svenska myndigheter honom. Behövs bara att media – som idag visar viss sympati för Wikileaks – svänger och börjar ropa om skador och terrorism så svänger även opinionen. Sverige är ett litet land. En kanin i USA-örnens klor. Har USA lyckats skrämma schweiziska banker, PayPal, Google och Amazon är ju egentligen en liten nation en lätt match. – Varför finns inget motstånd mot övergreppen och lögnerna kring Assange. Inget REELLT motstånd. Var är alla dataentusiaster? Var är alla brukare och anhängare av Internet som begrepp? Varför agerar man inte? – Sedan ”våldtäkten”. Jag sitter med en ”hämndlista” som berättar vad man bör göra mot svekfulla pojkvänner. Skriven av det ena ”våldtäktsoffret” och en gång i tiden (före Assangefallet) utlagd på hennes blogg. Tydligen en labil kvinna som har en egendomlig syn på män. De flesta tror ju att Assange gått i en honungsfälla. Men hela historien är egendomlig och australiska män har en knepig syn på kvinnor – om vi nu skall generalisera. CIA:s fälla eller något annat? Mycket talar för ett CIA-upplägg.
  Ulla Johansson

  • Läste i tidningen att den brittiska domstolen, som vägrat ge Assange fri mot borgen överväger att släppa Shrien Dewani, som misstänks för ett beställningsmord på sin fru, mot borgen! Det ligger en hund begraven här, utan tvivel.

  • Ulla Johansson har helt klart för sig. ”Men hela historien är egendomlig” Jag håller med. Har ej läst om möjligheten att Assange blev förförd. Kräftskiva? Vin och annan alkohol? Australiska män har som andra nationaliteter olika syn på sexuella signaler från kvinnor från andra länder. Svenska kvinnor har i australien en knepig syn på australiska män. Hade de två ”våldtäktsoffren” uppsökt läkare hade både Assange’s DNA kunna fastställas och dito virustillstånd klarlagts. Det är ologiskt att istället långt efteråt gå till polisen.
   På dessa två kvinnor vilar nu en enorm samvetsbörda som utan tvekan gynnar CIA, och sätter struptag på wikileaks jämviktspendel i världen.

  • Nu när bloggbruset lagt sig börjar annalyser framträda, och du har troligen rätt, men de som i fällan var vi. Julian var bara en offerbonde i spelet.
   Avsikten bakom det hela är tydligen att censurera internet.

 9. Wikileaks publEftersom 500000 Personer (USA militärer )hade tillgång till dessa dokument så är det ingen katastrof viktiga saker som kommit fram, Kallberg har naturligtvis rätt i det mesta han skriver i artikeln.

  Det är inget som Tvingar Wikileaks att publicera dessa dokument.
  det är ungefärsom att få din grannes alla Telefonsamtal, kärleksbrev.räkningar på kopior och sedan lägger du ut det på nätet ingen tvingar dig natt göra det men du gör det ändå.
  Din granne blir skit sur och kontaktar myndigheter…Helt Ok att göra eller?
  Eller tvärt om Din granne eller gamla flickvän lägger ut alla era privata s-ex bilder på nätet.
  Är det fel? Så sluta alla ni att hylla Wikileaks det gynnar ingen utan några byfånar som tror att USA
  är en stor bov och vill ha ögongodis för att förstärka sina maniska USA hat som igentligen inte finnes.
  Åk till USA alla ni som inte varit där och träffa människor dom är som oss fast gladare!!!!
  Jinge,!!! Wikileaks Publicerar inte nyheter dom publicerar hemliga diplomatiska korrenspodens.

  • Förbannat strunt. Att jämföra det med en grannes ovidkommande kärleksbrev och privatkorrespondens är oerhört oärligt. Det är ju inte jämförbart på något sätt. Hur kan du komma med sådant strunt? Och vad har dina anekdotiska erfarenheter av personer i USA med denna brottslighet från den Svenska statens sida i samarbetet med de amerikanska myndigheterna att göra? Folket i USA har ju ingenting med den brottsliga amerikanska staten att göra och dess rättsvidriga krig, lika lite som gemene svensk har något att göra med den svenska statens korruption.

   Gladare, förövrigt, dom är säkert glada där dom sitter och inte kan besöka läkare för dom inga pengar har. Men det har ingenting med detta att göra.

   • Skulle inte det amerikanska, eller svenska folket ha något ansvar för vad deras regeringar gör? Jo, det har de, eftersom folket i en demokrati får de ledare det förtjänar. Ta till exempel dödsstraffet, det stöds av en stor majoritet av amerikanarna. En guvenör som pläderar för avskaffande av dödsstraffet få mycket snart söka ett nytt jobb. Ta svenska kungahuset, skulle sossarna göra allvar av sitt republikkrav i partiprogrammet skulle de mycket snart ramla under 4 % – spärren.

  • Du menar att om min granne missbrukar den höga ställningen han har fått utav alla i grannskapet och gör saker som skadar andra så är det fel att hänga ut denne, och låta alla andra få reda på det? USA lagrar redan dina privata bankärenden, vad du gör på nätet är inte heller det din privata sak längre, sedan handlar det faktiskt inte om en vacker kärleksromans utan om saker där människor som är precis lika mycket värda som du far illa. Men du kanske är lite mer utav den åsikten det man inte vet tar man inte skada utav.

   Du kanske skulle ta en resa till ett land där dessa glada Amerikanare är och härjar tror din uppfattning skulle va utav annan natur.
   Sedan förstår jag inte vad glada Amerikanska medborgare har att göra men en korrupt regering?

 10. Jinge, jag hoppas verkligen att din övertygelse om att vårt rättssystem kommer att garantera Assange en rättvis domstolsprövning inte omvandlas till en stor besvikelse för dig när dom fallit. Jag tycker redan den behandling han hitills utsatts för av åklagarväsendet väcker stor tvekan.

 11. Litar inte på politiker i en så känslig situation. Om USA kan förmå någon att klassa honom för terrorist är alla dörrar öppna mot livstid eler döden i ett amreikanskt fängelse. En terrorist får man behandla hur som helst utan rättegång och Sverige kan inte vägra utlämning. Tyvärr är vi undfallna mot denna stormakt som i mångt och mycket är världens dummaste folk. Han kommer att bli utlämnad till pöbeln, tyvärr.

  • Frågan är när vi människor ska sluta upp att låta oss bli hjärntvättade av deras propaganda och tomma löften och sluta se upp till den regering som styr och börja fatta våra egna beslut. När det väl händer så kanske vi börjar bete oss som riktiga människor.

   Här har vi en person (med flera) som har tröttnat på allt ”cover up” från kriget och som ville berätta för oss vad som försiggår och när har samlat information/mod till att släppa denna information då slår de med sin strids yxa och anklagar och hotar, denna mannen kommer att i slutändan offrat sitt liv för att visa oss att det är korrupt i världen.
   Amerika talar ut till folket och fördömer Assange och säger att det har allvarligt skadat Amerikas & andra nationer´s intressen.
   Vilka intressen? Att fortsätta bombaddera oskyldiga och tortera ”terrorister” ?

 12. Han blir nog dömd i tingsrätten men de har högre krav på bevisning i hovrätten.

  Jag talar om egen erfarenhet för jag blev dömd när ord stod mot ord i tingsrätten men när jag kom till hovrätten var det inte någon fråga om jag var skyldig utan de avskrev fallet för det fanns inga bevis.

  Nu är det så jag var oskyldig, något som alla säger att de är. Men jag lever fortfarande med stämpeln för ett brott jag inte gjort även om jag blev friad.

 13. Anna Svensson

  Sitter du här och försöker inbilla oss andra att detta har med våltäkts anklagelser att göra?

 14. Men det är väldigt vad det läcker – åt alla håll och kanter – och kanske mest från Assanges byxor? Gawd, vikken sjabbig historia det är. (För tyvärr tror jag inte att det innehåller någon stämpling från CIA som åtminstone hade kunnat ge det någon glans.)

 15. Vi har här ett potentiell framtida nytt Dawit Isaak-fall. Journalister göre bäst i att hålla sig i skinnet.

 16. Kurt!

  Vill du inte svara på mail så ska du inte heller byta alias och försöka med det… / Jinge

 17. Det är väldigt svårt att få en man fälld för våldtäkt, det måste finnas vittnen i stort sett. Och det gör det ju här, indirekt, två kvinnor som konfererat med varandra i förhand och som båda säger sig ha upplevt samma sak, vilket naturligtvis stärker kvinnornas sak.

  Men, det mest uppseendeväckande är väl proportionerna här. I det här landet dödas ung. en kvinna var fjortonde dag av en man, och inte sällan av män som misshandlat dem och där kvinnorna har polisanmält dem för dödshot. Där kan polisen inte ingripa – förrän ”de har gjort något” alltså kvinnorna har slagits ihjäl. När det gäller Assange kan man gå ut och efterlysa honom i hela världen för våldtäkter, trots att dessa, om det var sådana, inte verkar ha varit varken speciellt våldsamma eller livshotande. Såvitt jag förstår har kvinnorna sagt att de inte är rädda för Assange och att han inte är en våldsam person.

  Den ökände polismästaren fick hålla på med sin synnerligen upprörande verksamhet under flera år, för man samlade bevis, och där hade man tillräckligt för att fälla honom betydligt tidigare, om man hade velat och därmed kunde man ha räddat andra flickor från att råka ut för honom.

  Just detta att proportionerna är så snea gör fallet Assange betydligt skummare och ju konstigare fallet blir, ju mer tenderar människor att misstro myndigheterna och att helgonförklara Assange.

 18. Blir han utlämnad till oss, åker han till USA i svart påse som mössa och bultband till handleder m.m. Skamligt av Sverige att överhuvedtaget hjälpa USA i detta skede. Han är förmodligen inte alls intressant för våldtäkt utan bara att infångas sedan mördas av CIA förmodligen. Skamligt av media att inte inse att allt är politiskt med påtryckningar från USA.

 19. Man kan naturligtvis fällas även om ord står mot ord om man kan etablera ett trovärdigt händelseförlopp. Problemet i det här fallet är att åklagaren har övertolkat våldtäktsbegreppet i syfte att skapa ett mål trots att kvinnorna inte anmälde Assange. Våldtäckt faller ju under allmänt åtal till skillnad från sexuellt ofredande.

  Kvinnorna är i mitt tycke trovärdiga hämdbloggar till trots, ville de nog bara stoppa ett dåligt sexuellt beteende från Assange sida, men de ville nog inte att konsekvenserna skulle bli omfattande som de har blivit med den cirkus som har dragits igång.

 20. Borgström i Aftonbladet:
  ”– Kvinnor som utsätts för övergrepp definierar det inte alltid på det viset. Det är ett stort problem i vårt samhälle och det kan vara svårt att bedöma vad som hänt om man inte är jurist.”

  Har världen blivit tokig. Kan en kvinna bli utsatt för våldtäkt utan att veta om det? Dvs hon måste rådfråga en jurist först!? Märkliga tider vi lever i…

 21. Varför är ni alla så övertygade om att USA vill ha Assange utlämnad? Jag tycker att det är en rätt uppenbar fördel för dem om vi kan förvara honom åt dem bakom lås och bom här i Sverige.

  a) Vårt rättsystem är (var?) betrott av värden så USA slipper nya ”Guantanamo frågor”.
  b) USAs ledning slipper en rättasprosses på hemmaplan med amerikanska jurister och med pressfrihetsfrågor mm. de inte vet utgången av.
  c) Personer som skapar strategier i USA vet mycket väl att en död Assange är en odödlig Assange. Men en Assange i ett hyfsat svenskt fängelse kan kanske ”tonas ned”.
  d) Kvinnomisshandel (av olika sort) ligger oss alla varmt om hjärtat och tvivlen på vem som gjorde vad och hur kommer alltid att finnas hos många (liksom det ’hederliga’ i att ha många kvinnor på kort tid) även om jag personligen blivit övertygad om att i detta fall har inget oegentligt hänt.
  e) USA har redan fått diskussionen ditt man vill: Vi pratar om Wiki-leaks som en person i stället för en organisation och där med kan de smutsa WiKi-leaks genom att smutsa Assange. Där till pratar vi mer om Assange än funderar kring vad Wiki-leaks verkligen visar oss. Som jag gör just nu (-:

  Troligen kommer FOX att få ”gorma” om terrorist en stund och sedan förhalar klokare hjärnor kraven på utlämning. Vore dock roligt (utom för Assange) att se följderna för USA om FOX vinner. Under tiden väntar jag med spänning på vad WiKi-leaks ev. kan avslöja om världens banksystem http://xxxxxxxxxxxxxx

  • Varför tror du att Assange skulle dömas till fängelse ens? I.s.f. kan han säkert få fotboja under de månader han skulle få sitta, men jag tvivlar STARKT på fällande dom, snarare så avskrivs ärendet igen.

   • Har jag fel om jag tror att straffet för en våldtäckt (som inte är grov) kan bli upp till 4 år i fängelse? Tänk på att Claes Gustaf Borgström har varit JämO mellan 2000 och 2007 och att han är mycket duglig jurist. Tänk också på att det (så vitt vi vet) saknas oberoende vittnen och att ord står mot ord. Så vida inte Assange försvarar kan föra i bevis att detta är en komplott så kommer juryn så vitt jag förstår att enbart beakta händelserna vid tillfället för samlaget. Om vi leker med tanken på att detta verkligen är en komplott eller att åklagaren vill sabotera för Assange (till skillnad från att det är två mycket underliga kvinnors försök att ”rätta en man”) så kan man nog vänta sig en fängelsedom. Men jag är INTE jurist så om du säger emot vinner du på större erfarenhet (-: Oavsett tror jag delar av USAs administration inser att de har mycket att förlora på att ”hämta” Assange till USA.

 22. Utan att teoretisera för mycket kan säkert någon jurist hävda att Assange skulle fällas i svensk domstol på samma grunder som gänget bakom piratebay.
  Dvs. någon har stulit ”upphovsrättsskyddat material”, och wikileaks har i detta fall distribuerat det.

  USA starka påtryckare i båda fallen.

 23. jag har åxå bevakat wikileaks and Assange den sista tiden och lagt ihop allt till ett..
  Jag har svårt att tro att Cia eller usa törs lägga sig i leken pågrund av den massiva media bevakning,se bara på Obama..Det är tyst från vita huset..även Visa Card börjar dra åt sig örona och jag tror att dom häver blockaden inom nå´n vecka..
  även australiens högt uppsatta politiker säger nu att man ska inte dra förhastade beslut,och dom har även kritiserat usa rätt hårt..

  Usa har precis gått ut i en press konferens att dom inte lägger sig i Assange vs sverige/england
  dom inser nog att det är politiskt mord att röra honom..
  blir oerhört förvånad om usa försöker anklaga honom för spioneri eller liknande..inte en chans..
  Det massiva stödet som Assange fått från diverse oväntade håll som advokater och andra män med tyngd har gjort honom ”untouchable”

  Mitt scenario är,assange kommer till sverige,släpps efter någon dag och sen åker han runt med avslagen mobil..

  Dogge