Arctic Sea i rubrikerna igen

Det är kvällstidningen Expressen som gör en förstasida som den jag visar på bilden. Inne i tidningen finns flera mer eller mindre fantastiska teorier. Kryssningsmissiler avsedda för Iran är bara en av dem.


EX:
”Spekulationerna växer kring vad som fanns ombord på ”Arctic sea”, som bara skulle frakta timmer. Tarmo Kouts, före detta försvarschef i Estland, har uppgett att det kan ha funnits en hemlig last ombord – kryssningsmissiler till Iran. Enligt ryska tidningen Novaja Gazeta styrdes kapningen av Israel, som fått nys om den hemliga lasten. Uppgifterna dementeras av Ryssland och Israel.”

En annan teori som Expressen tillhandahåller är att lasten består av kärnvapen. Och robotarna skulle eventuellt vara avsedda att skickas till Syrien. Och enligt citatet ovanför skulle kapningen ha styrts av Israel, som i så fall hade ett antal ryska och baltiska sjörövare på lönelistan. Spännande spekulationer givetvis, men om vi någonsin kommer att få klarhet i detta ärende tvivlar jag på. Förr eller senare blir alla uppgifter hemligstämplade och locket skruvas på.

Det blir väl till slut bloggbesökarna som får kläcka nya fantastiska konspirationsteorier. Själv lutar jag lite åt Scientologkyrkan, det är riktigt skumma typer det…

arctic sea

i Andra om: , , , , , , , , , ex12 svd1 dn1 t

[tags]Arctic Sea, Ryssland, Syrien, Iran, Sjörövare, Konspirationsteorier, Scientologikyrkan[/tags]

  9 comments for “Arctic Sea i rubrikerna igen

 1. 27 augusti, 2009 at 17:59

  F*n oxo. Jag glömde Hunnerna

 2. Christewr W
  27 augusti, 2009 at 18:36

  Va fasen har Attilia gjort för ont. Själv tror jag att det är Påven, han trodde att det var kondomer gömda i lasten.

 3. Gripen
  27 augusti, 2009 at 18:42

  Det hela låter som en Tom Clancy novell, Sum of all fear II typ.

 4. 27 augusti, 2009 at 19:02

  Jag tror det var kärnvapen till Talibanerna i Afghanistan. De skall kärnvapenbomba Las Vegas…

 5. el persson
  27 augusti, 2009 at 19:08

  Kapningen skedde ju utanför Gotland. Så snarare di sma undar jordi. De oroar sig för gasledningen och vill sätta press på Putin.

 6. huga
  27 augusti, 2009 at 19:14

  Expressen ja, det säger väl allt men ett litet komplement:

  En av konspiratorsteoretikerna är fd. försvarschef i ett av de mest rysshatande regimer USA installerat runt landet, nämligen Baltikum och Estland. Dessa länder behöver inga ”Arctic Sea” för att sprida illvilligheter och idiotteorier om Ryssland. Det gör de med jämna mellanrum när de inte håller Naziparader (Litauen) eller skändar ryska gravar (Estland).

  En given deltagare är givevis Novaja Gazeta, Ett slags ”Voice of america” i tidningsform mest för västlig konsumtion, helt och hållet finansierad och sponsrad av ”Freedom house” och ”National endowment for democrasy”, båda samhällsomstörtande organ för den amerikanska kongressen.

  Godnatt!

 7. Marcus R
  27 augusti, 2009 at 20:01

  Det låter som en grundstory för tv-serien för 24. Jag håller på att se den nu och jag kan inte sluta se den fast den är så j-a korkad. De är jäkligt bra på att bygga upp cliffhangers så det är rätt spännande hela tiden. :)
  Det är kanske Hollywood som ligger bakom för att få lite kött på benen för sina korkade manus? ;)

 8. Thomas
  27 augusti, 2009 at 20:46

  Det var resterna av det UFO som sprängdes över Tunguska som hade stulits och var på väg att smugglas över från Ryssland till USA innan ryssarna fick nys om saken och kapade fartyget.

 9. Olof
  29 augusti, 2009 at 17:30

  Det är Julia Latynina som har skrivit artikeln i Novaja Gazeta. Förut var det Putin och FSB som låg bakom allt ont här i världen och monstret för dagen är visst Mossad.

  Latynina är välkänd fabulatris och rättshaverist, och liksom den tragiska Anna Politkovskaja och den vilsne legosoldaten Alex Litvinenko sväljs allt hon skriver med hull och hår i utländsk press medan hela Ryssland förtvivlar åt det förutsägbara spektaklet. Sen undras det titt som tätt på tidningarnas ledarsidor varför västländerna och Ryssland inte förstår varandra efter alla år. Bah!

  PS. Det är naturligtvis Godtemplarna som ligger bakom. Arctic Sea smugglade exklusiv rysk vodka med hemlig tillsats av tjetjenska barns blod, vilken förstås inte kunde tillåtas nå Sverige lagom till kräfttider.

Comments are closed.