Arbetslinjen har aldrig gällt Alliansen

Nu på morgonkvisten läser jag Ingvar Perssons ledare i Aftonbladet, han berättar om propagandaminister Schlingmanns olika konstruerade event för att regeringsledamöterna ska framstå som folkliga, och kanske också ge intrycket av att de vet hur det ser ut på en riktig arbetsplats. Schlingmanns idéer misslyckas dock eftersom knappast någon av ministrarna har någon riktig yrkeserfarenhet av ett helt vanligt lönearbete.

AB: ”I år har vi fått se Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Maud Olofsson och Göran Hägglund i gul regnrock och röd bygghjälm. De talade visst om den notoriskt misskötta svenska järnvägen.

Vi har också fått se samma kvartett på restaurangskola. Där uppträdde ministrarna i hygieniskt vita rockar, nästan som om de tänkt sig att själva ta itu med såskoken.

Däremot fuskades det med hårnät eller kockmössa. Kanske skulle de inte ha gjort sig på bild?

Bilder från en gymnasie¬skola blir naturligtvis inte lika spännande. Men unga människor skapar i alla fall en ram för innehållet i utgiftsområde 16, utbildning.

Det är lite som när Vladimir Putin åker på semester, fast utan spännande jaktscener eller eskorterande mc-knuttar.”

Det förekommer dessvärre störningar i Schlingmanns propagandabild praktiskt taget hela tiden. Vilken dag som helst så ska Annie Lööf ges en ministerpost, och troligen ska även Andreas Carlgren bytas ut liksom Maud Olofsson. Problemet med Annie Lööf är inte i första hand att hon är nyliberal, det har hon nämligen lyckats tona ner, problemet är snarare att hon aldrig har gjort ett ärligt arbete. Hon gick från högstadiet in på gymnasiet och läste därefter vidare direkt till jurist.

Och när det gäller total frånvaro av eget arbete så är hon långt ifrån unik i den nuvarande högerregeringen. Det är främst därför som ministrarna tvingas ägna sig åt dessa ständigt återkommande maskerader. Den enda uppgiften de har är att se seriösa och allvarliga ut så länge TV-kamerornas ljus är tänt, sedan kan de slappna av. Jag hörde en historia om en minister som hade glömt att ta av sig skyddskläderna då vederbörande kom ut till den Säpobil som skulle föra tillbaka ministern tillbaka till säker mark, men jag skriver inte ut namnet eftersom jag av olika skäl inte kan avslöja källan. (forts..)

Idag tycks det dessutom som Göran Hägglund är på väg ut från partiledarrollen i en fart som han knappast hade kunnat ana. På Expressens ledarsida frågar sig Ann-Charlotte Marteus om Hägglund kan visa oss vägen till verkligheten, med underrubriken – Göran Hägglund eller inte Göran Hägglund, det är frågan – som inte betyder så himla mycket. Det är hårda tider för småpartierna. Själv undrar jag förstås om Göran Hägglund någonsin haft ett riktigt arbete, är det någon som vet?

it Andra om: , , , , , , ab123 ex12 dn12 svd12

  7 comments for “Arbetslinjen har aldrig gällt Alliansen

Comments are closed.