Är allt Juholts fel?

Idag gör Aftonbladets ledarredaktion rätt, de uttalar kritik mot (S) på ett klart och koncist sätt och jag ser fram emot att någon fristående socialdemokratisk debattör kommer att bemöta det skrivna, frågan om någon kan. Själv har jag svårt att stå ut med en man som reser omkring och vars enda budskap är ”– Det är mitt eget fel, förlåt”.

Kielos/AB: ”Det är inte väljarna som har övergett ­Socialdemokraterna, det är Socialdemokraterna som har övergett väljarna.

I går kom ytterligare katastrofala ­opinionssiffror för partiet.

Håkan Juholt åker samtidigt runt till medlemmarna och ber om förlåtelse. Men detta handlar om så mycket mer än den senaste skandalen runt Juholt.

Det handlar om alla väljare där ute som partiet har övergett.

Många människor ställde sitt hopp till de nya Moderaterna. Men fem år senare har skattesänkningarna till dem som har jobb inte lyckats göra sjuka och arbetslösa friska och anställda. I stället är Fas 3 i dag en större svensk arbetsgivare än Volvo…

…Det finns en socialdemokratisk opinion där ute men den är herrelös och kan inte identifiera sig med Socialdemokraterna. Partiet har lämnat dem.

Hur ska Sveriges hårt arbetande familjer kunna relatera till när Juholt åker runt och pratar om ”värdeburen tillväxt”, ”kunskapsbaserad ekonomi” och ”social­ investeringspolitik”.

På vilket sätt relaterar det till deras liv?

Är det någon som över huvud taget ­begriper vad de där fraserna betyder?”

Jag tycker att alla som är intresserade av valet 2014 ska läsa dagens huvudledare i Aftonbladet, själv har jag svårt att bedöma giltigheten och relevansen eftersom jag inte brukar delta i socialdemokratiska partimöten. Men som jag nämnt tidigare, jag saknar Juholt på den politiska arenan, men den har han inte tid med eftersom han reser runt och ber om förlåtelse för något som Aftonbladet har hittat på om man hårddrar det lite. (forts nedan..)

Men visst kan det kännas oroande om budskapet är att (S) ska arbeta för att skapa en ”värdeburen tillväxt” och en ”kunskapsbaserad ekonomi”. Jag tvivlar på att folk som hör det förstår vad de menar, och man kan undra om de som för fram dessa begrepp gör det själva. Det är lite för mycket Weidelish över det hela för att jag ska känna mig trygg i alla fall.

it Andra om: , , , , , ab1 svt sr ex1 dn1 svd1

  22 comments for “Är allt Juholts fel?

Comments are closed.