Anna Anka och dumma blondiner

Det är inte utan man kan konstatera att media fått fnatt av det faktum att Anna Anka uttalar sig om allt möjligt mellan himmel och jord. Jag har läst en del av hennes uttalanden, och även tagit del av vad andra skrivit om henne. Och en sak är fullständigt klar, Anna Anka ger äntligen talet om ”dumma blondiner” ett ansikte.

Hennes namn är förstås hundra procent rätt. Ska folk minnas ett namn så ska det vara enkelt att komma ihåg. Att heta Anna med efternamn Anka är ur det perspektivet utomordentligt ändamålsenligt. Om man dessutom uttrycker sig själv på ett sätt som avslöjar en lika människofientlig som stockkonservativ politisk hållning så kommer man garanterat vara på allas läppar. Ikväll ska hon framträda i pratshowen med Skavlan, och ingenting talar för att befolkningen i landet kommer att tycka bättre om henne efter det.

Landets feminister morrar och visar huggtänderna, men jag förutsätter att de reaktionära krafter som tagit hit henne ser till att personskyddet fungerar runt kvinnan. Mediebruset som uppkommit i samband med hennes uttalanden fyller syftet att sälja dagstidningar. Det uppstår förutom detta små svallvågor runt det faktum att hon håller sig med tjänstefolk, som hon dessutom behandlar illa. Hon gör sig själv till ett präktigt exempel på dåligt omdöme, en lyxhustru vars inställning till mäns sexualitet får både den ena och den andre att lyfta på ögonbrynen.

Själv tvivlar jag på att några feminister kommer inom kastavstånd för ordinära tomater, dessutom tror jag inte att de verkligen vill slösa på frukt. Annars vore det ett utmärkt tillfälle för en ”flash mob”1 att agera, en verksamhet som det tyska Piratpartiet nu tagit till sig enligt Ekot.

Trösten i bedrövelsen är att våra bevingade vänner bland ankorna inte förstår att deras art skändas av denna medelålders kvinna. Visste de om det så skulle de säkert lösa tomatproblemet medelst luftbombning av sina fekalier.

intressant Andra om: , , , , , , , ab12 dn123 svd123 ex123 anna annarkia björnb k&å lasse scraber svensson alliansuppror mberglund konflikt t

 1. http://sv.wikipedia.org/wiki/Flash_mob []

  43 comments for “Anna Anka och dumma blondiner

 1. Anders W
  25 september, 2009 at 10:51

  Det vore skojigt om en anka kunde läcka lite på henne faktiskt. Den människan verkar inte ha speciellt många hemma, om man säger så.

  • 25 september, 2009 at 11:00

   Visst, men det är inte ett brott att vara bimbo.

 2. Christer W
  25 september, 2009 at 11:04

  Blondin? Äkta? Handfatsblodin? Troligt!

  • PEF
   25 september, 2009 at 19:56

   herr anka gillar blondiner det gjorde han nær han var på topp som artist också. undrar om han hade gillat henne om hade varit lite fetare? hela hollywood gillar blondisar det ær ett vælkænt faktum sedan många år.

 3. 25 september, 2009 at 12:33

  Anna Anka? Har Kalle gift sig till sist?

  • SK
   25 september, 2009 at 15:35

   Nä, hon är syster till Kajsa Anka………………

  • Niklas
   26 september, 2009 at 19:19

   Nej nej, hon är ju Arne Ankas flickvän/fru förstår du väl ;)

 4. 25 september, 2009 at 12:45

  Vafröd ödsla tid på denna bimbon , kan inte förstå denna uppståndelse kring henne
  Vad har hon uträttat ? inget mer än att vara en dum blondin och det är bara beklagligt att man kan nedvärdera sig själv så som hon gör på 2009.
  Hon har ju inte gjort karriär på egen hand precis, bara åkt snålskjuts genom livet på sina män.

  • Tobbe
   27 september, 2009 at 09:15

   Hur har det gått för din egen karriär då?

 5. 25 september, 2009 at 13:15

  Tycker att hon framhäver bilder av svenska tjejer.. tex här i finland finns uppfattningen om svenskar tjejer med botox och uppumpande bröst som yrar på stureplan. Å när Anka framträdde i finsk tv skrattade alla och suckade: svensk tjej. Sweden so Europas mini USA!

 6. 25 september, 2009 at 14:49

  Det vill jag inte alls. Men rjoade de lite extra i en demonstration skulle jag inte klaga…

 7. e
  25 september, 2009 at 15:42

  Jag tycker mest synd om henne, hon verkar så tom.

 8. 25 september, 2009 at 17:18

  Borde vi inte vänta tills hon gör ett uttalande om den transcendentala fenomenologins betydelse för den poststrukturalistiska antropologin innan vi värderar damens intellektuella förmåga?

 9. Wolf
  25 september, 2009 at 17:50

  Jag tycker faktiskt att hon är rätt rolig. Hon har synpunkter och hon delar med sig av dem utan att skämmas. Jag tyckekr nog att hon har rätt mycket ryggrad. Sedan har säkert programet på tv blivit lite tillspetsat.

  Och jag tror inte att vi behöver tycka synd om henne. Hon slipper ju att sitta där som många svenska småbarnsföräldrar som är överstressade pga att man inte kan hyra barnflickor i Sverige, går i skrynkliga kläder, cyklar med cykelhjälm till jobbet i snålblåst, har lunchlåda, handla på taxfree, har ovårdade fotriktiga skor, tror sig vara liberal men har en jäkla massa synpunkter om någon avviker från hur det ska vara (dvs allt är bäst i Sverige och är det inte likadanst som i Sverige så är det fel). (Jag har bott utomlands i 10 år men tycker alltid lite synd om kompisar när jag kommer hem). Och Ankan har ju faktiskt rätt, många kvinnor och män ser rätt ovårdade ut, inte alls som samma elegans som tex i Italien. Men ändå tror Svensken att Stockholm ses som någon sort stil-huvudstad i världen, men det är ju bara Sverige man tycker så.

  Nej, stå upp Anna för mångfalden och be inte om ursäkt för vad du tycker och för din livsstil! När du blir gammal och tittar tillbaka på ditt liv, så är jag säker på att du har varit med om mycket mer och träffat mycker mer spännade folk än nästan alla oss övriga som skriver kommentarer på bloggar.

  • 25 september, 2009 at 18:00

   Hon slipper ju att sitta där som många svenska småbarnsföräldrar som är överstressade pga att man inte kan hyra barnflickor i Sverige, går i skrynkliga kläder, cyklar med cykelhjälm till jobbet i snålblåst, har lunchlåda, handla på taxfree, har ovårdade fotriktiga skor

   Är det så du ser dig själv? :-P

   • Reine
    25 september, 2009 at 18:35

    Håller helt med Wolf
    Hon är faktiskt verkligen rolig. Synpunkterna kan kanske diskuteras. Livstilen fördömas osv. Men det är för det mesta raka puckar, inget drivel, inga ursäkter. Har själv bott utomlands i tjugusex år och stött på många ”stöddiga jag vet bäst” typ av svenskar – but hey, we are small fish in the pond!

    • sandbuzz
     26 september, 2009 at 02:56

     Håller helt med Wolf och Reine. Anna Anka är rolig, raka puckar inget hyckleri. Det roligaste med Anka är att hon driver hela vänstern galen. Efter mer än 35 år i Canada och US så har jag också stött på stöddiga, jag vet bäst svenskar. Det är ju bara att läsa några vänsterbloggar och man får driften av stöddigheten…
     Anka är en favorit som en riktig kvinna…

   • Wolf
    25 september, 2009 at 18:53

    Om du läser ett par meningar längre ned i mitt inlägg så ser du att jag skrivit:
    (Jag har bott utomlands i 10 år men tycker alltid lite synd om kompisar när jag kommer hem).

    Nu har jag kanske lite av att utifrånperspektiv på Sverige och svensken, men se dig omkring i bekantskapskretsen. Hela Stockholm är ju fullt av dem. Inte mycket glamor där inte……… och då har jag ändå inte gått in på den mediokra disponibla inkomsten……

  • Sanaj
   25 september, 2009 at 19:42

   Tycker inte personligen att lunchlådor är stora problemet med Ankas uttalande, utan det hela gör mig spyfärdig. Hon är en blåst bimbo som förnedrar alla anda omkring sig o dessutom tro att hon är smart, hallå visa mig hur många böcker du har läst o din examen så kan vi prata…..

   Förstår att våra 16 åringar som blonderar håret o drömmer om att bli kändisar på Stureplan tycker om henne men ärligt talat vi vuxna människor vad kan vi lära av henne, hur kan ni tycka att hon är rolig. Hon är anorektisk, blåst, outbildad bonde som har genom sängen kommit till pengar, och pengar har hon utan tveka men saknar mycket mer. Saknar att vara självständig och göra saker för sig själv istället att göra dem för sin man, inte kunna stanna hemma när hon vill utan måste resa med han bara för att han vill det, måste sova själv för att han vill det , måste göra allt för att han vill det för att hon har inget eget och är beroende av en gamla gubbe. Hennes pengar skulle många vilja ha men inte för det priset hon betalar.

   Vart är vi på väg på väg om vi ska tycka att någon som Anna Anka är rolig….

   • Andy
    26 september, 2009 at 08:44

    Kära Sanaj,
    Vilket är ditt problem? Om du inte klarar av att hantera en person som ger uttryck för meningar du själv inte kan stå för, så har väl du ett större problem än Fru Anka. Hon begär väl inte att du skall lära av henne; hon uttrycker det hon menar är riktigt. Vad vet du om det priset hon upplever sig betala?

    När du dessutom ger yttryck för att antal lästa böcker och examen gör dig och oss andra till bättre människor, värda att diskutera med, så är du ju helt ute och cyklar. I detta sammanhang blir ”böcker och examen” verkligen lika ytligt som en vacker kropp och därmed framstår du som minst lika dum som Fru Anka.

    Eftersom du uppenbarligen önskar framställa dig själv som välutbildad, så måste jag bara konstatera att din attack på Fru Anka och dina spydigheter antingen bottnar i ett personligt problem eller att de skolorna du valt och din uppväxt inte klarade av att göra dig till en person med egen integritet. Sorgligt…

    Kära Sanaj, försök nu att glömma att du någonsin har sett en anorektisk och outbildad bimbo, sluta irritera dig på andras uppförande och gå istället in i dig själv och sök efter din egen, djupa personlighet – kanske du så småningom också han ge uttryck för vilka livsval du menar är riktiga för dig?

    • Maria
     27 september, 2009 at 19:08

     Ha ha ha Du Andy du har stora problem ……

     för det första du förstår inte vad Sanja försöker säga.

     Jag vet inte om jag missuppfattade hennes kommentar men som jag förstår så är hon spyfärdig när en så korkad person som Anka tar o förnedrar folk omkring sig, jag tänker mest på hon stackars barnflickan på planet.

     Delar samma åsikt som Sanja har du inget klokt att säga så bör du hålla käften stängd, och sanningen är den att böcker och utbildning gör oss till smartare personer men absolut inte till bättre , men en utbildad peson har alltid mer klokt att säga en en outbildad. Mitt råd till Andy är sök hjälp, du är för fan helt galen av ilska, du behöver pro. hjälp

   • Oscar Hall
    26 september, 2009 at 09:12

    Hon får väll tycka som hon vill, det är nog du som är dum istället.

    • Micke
     27 september, 2009 at 18:44

     Håller med Oscar, det är du som har problem Andy, alla har vi rätt att tycka vad vi vill och jag förstår Sonja som inte kan förstå såna som Anna Anka, hon är underhållning för tonåringar och lågutbildade människor…. Inget personligt med det här…

    • Magnus
     27 september, 2009 at 19:16

     Håller med Oscar, du är dum

     • Sanja
      28 september, 2009 at 13:15

      Du Andy du borde lära dig att skriva mitt namn korrekt först. Det är skoj att se att det är många som håller med mig men samtidigt ni ska inte vara för hårda mot Andy, för såna som han brukar jag ge terapi dagligen, jag klagar inte det är mitt jobb….

 10. Esmeralda
  25 september, 2009 at 19:26

  Hon är en äkta PR-maskin. Hon är inte dum och hon säger många sanningar och även om hon säger många ankor så är en hel del obehagliga sanningar och det vet vi alla. Självförtroendet är det inget fel på och med det kommer hon långt.

 11. 25 september, 2009 at 19:58

  Riktigt härlig avslutning. Anna Anka påskiten av en anka efter något party. Å vad jag skulle garva!

 12. bobby
  25 september, 2009 at 21:22

  Jag tycker hennes uttalande om svenska kvinnor stämmer,
  Jag och alla män vill se en vacker kvinna när det är dax för lite 6.
  Inte en halv fet donna med taskitt självförtroende!

  Go Anna A go!

 13. Kejjo
  25 september, 2009 at 21:45

  Mycket plast, liten hjärna… Och om hon ändå hade varit snygg?! *snälla nån* Vilken bimbo…

 14. Sonny
  25 september, 2009 at 22:03

  Hon verkar vara helt blåst i huvudet in my opinion! Skämmer ut hela Sverige rike med sina dumma jävla kommentarer. Som sagt så har hon bara åkt snålskjuts genom livet. Följer med sin miljardär på lyxiga tillställningar och hotell och tror att hon verkligen kämpar för sina pengar. Hon skulle behöva komma hit till Sverige och testa på att jobba med alldagliga yrken. Jävla bimbo!

 15. kakan
  25 september, 2009 at 22:28

  Hon har visserligen ett stort problem

 16. 26 september, 2009 at 01:48

  Fuck off-money. Fuck off-money är grejen. Säga eller göra vad man vill, uppbackad av en stadig pengasäck. Fuck off-money…

 17. Ingmar
  26 september, 2009 at 02:50

  Hmm är Anna Anka en dum blondin, en bimbo? Nej det tror jag verkligen inte. Det är rätt självklart att hon driver med svenskarna i allmänhet och svensk media i synnerhet. Tyvärr verkar de flesta ha allt för lite humor och allt för lite självdistans för att begripa detta. Så svenska folket förfasas medan kvällspressen agerar nyttiga idioter och marknadsför fru Ankas show. Själv kommer hon säkert att, tack vare uppmärksamheten, på sikt tjäna en hel del slantar när intervjuer och eventullt kommande memoarer (som alla som förfasas givetvis kommer att kasta sig över ;)) genererar kosing. Hon skrattar nog hela vägen till banken ;-)

 18. mr Biz
  26 september, 2009 at 09:17

  AA är rolig därför att hon blåser liv i den avsomnade feministdebatten med uppseendeväckande argument
  .
  Hon påminner oss alla att den feministiska kampen för jämställdhet inte på långa vägar kommit till mål trots att den pågått ända sedan profeten Muhammeds tid då han som den förste mycket exakt uttryckte vissa kvinnliga rättigheter i Koranen.

  Man kunde väl trott att feministrörelsen åtminstone skulle kasta verbala tomater på henne men det är förvånansvärt tyst på den fronten så frågan är hur det ska tolkas. Sitter de nöjda eller har de gett upp? Ingetdera är möjligt så låt oss hoppas på en nystart av den eviga kampen. De har nog bara tillfälligt försatts i ett chocktillstånd och samlar nu tomater. I massor.
  Därför behövs AA.

  Vi ska heller inte glömma att media har lagt orden i hennes mun eller att hon från det eländiga barnhemmet i Polen gjort en karriär till högstatus i USA (som inte ska förväxlas med svenska statusvärderingar.)
  Hon kan sin roll och beskriver den framtoning hon får betalt för:
  –”Men showen kräver det, det ska vara negativitet och drama, annars blir det ingen underhållning. Jag provocerar, det är en talang jag har som jag också nyttjar.”

 19. Sara G
  26 september, 2009 at 09:19

  Jag förstår inte varför så många ödslar obegripligt mycket tid på den förlegade sångaren Paul Ankas ex-fru och undrar om hon är dum eller förslagen. Antar att hon som ex i den världen hon lever i måste värna om sitt – och det är väl det det handlar om.
  Det finns betydligt viktigare saker i världen och vi borde inte låta massmedia bestämma över vad vad vi ska tycka om både den ena och den andra vansinnigheten.

 20. Wolf
  26 september, 2009 at 11:04

  Jag förstår inte riktigt varför Islam kommer in i debatten. Det är väl bara att titta på tex Spanien eller Italien. Vem står vid grytorna där nere? Ja, inte är det männen. Och nog ser kvinnorna där till att vårda sitt yttre där på ett helt annat sätt än svenskor som fött ett barn. Och det är mannen som förväntas ha huvudansvaret för försörjningen.

  Fast i Sverige pga 70-talsvänstern ska alla i jämlikhetens namn gå omking och vara lika hafsiga, man så väl som kvinna, och mycket av spänningen och passionen har försvunnit och män förväntas inte längre hålla upp dörren, hjälpa till med en tung väska eller betala en restaurangnota.

 21. Gripen
  26 september, 2009 at 11:40

  Nu är jag lite upprörd av att denna kvinna ska vara med i ett barn program then 14 oktober och tala affärer.

  Lyssna på henne så är hon en perfekt propoganda maskin för den amerikanska högern och den svenska högern har säkert våta drömmar att kontrollera media som de gör i USA

 22. Loppan
  26 september, 2009 at 13:49

  Håller med Marina (4) – varför bry sig? Puckon finns. Bör ignoreras.
  Jag är totalt ointresserad av vad denna icke-person kläcker ur sig.
  Det finns drösvis med korkskallar av hennes kaliber. Varför lyssna
  på vad de säger?

 23. Arne Anka
  27 september, 2009 at 03:21

  Anna Anka är:
  1. Ett mediageni som helt styr debatten, t o m med inbjudna (vilket aldrig hänt förut) ifrågasättare i Skavlan.
  2. En konstnär i modern mening. Enligt moderna definitioner är en konstärs uppgift att ifrågasätta rådande normer och ideal. Det är precis vad hon gör till skillnad från många svenska konstnärer som ifrågasätter normer som gällde för många år sedan när de i själva verket själva företräder nutidens kulturella ideal (t ex genusteori).

  Sen är ju hennes åsikter helt absurda, men det är ju det som skapar de två ovanstående situationerna.

  F ö får nog flertalet debattörer här korrekturläsa sina inlägg och använda färre anglicismer om de skall bimboförklara andra.

 24. minnie mouse
  27 september, 2009 at 09:17

  Vadå svenska? Har Anna Anka inte US-medborgarskap? I Sverige kallas alla som invandrat ”svenskar”. Anna är en rejäl Barbiedocka, som babblar hjärnlös och överskrider alla gränsar till vulgariteten. Typisk ”American housewife”: skaffa allt du vill ha genom sex, manipulera mannen, ditt utseende och din ”big mouth” är dit viktigaste kapital.

 25. minnie mouse
  27 september, 2009 at 09:52

  Om Paul inte hade varit miljonär? Hade Anna jobbad på Wal-Mart, utan villa, utan hushållshjälp, utan 100,000 dollars budget för hår och naglar? Hur skulle hon se ut idag?

 26. Joakim...
  28 september, 2009 at 11:26

  Det blir kul när hon blir farmor… — Farmor Anka
  Heter något av hennes barn Kajsa månne?

 27. 9 oktober, 2009 at 03:31

  Undrar om denna anka tror att små irakiska barn får sina T – shirts strukna på lyxhotell – som inte var något lyxhotell,Grand Hotell, alltså – det var såå sunkigt. Små irakiska barn får istället nöja sig med lite krig o sånt från det perfekta landet Amerika

Comments are closed.