Andronov gripen, var är Muller?


Det tog inte speciellt många timmar innan Vladimir Antonov greps av polisen i London berättar tidningarna idag på morgonen. Orsaken till att han greps var att det saknades 2,7 miljarder kronor av spararnas pengar i den bank som Antonov äger. Stjäl man så mycket pengar har man givetvis att engagera en hel flock av advokater så vi får väl se hur länge han hålls inlåst. Media påstår också att Antonov har lånat ut mängder av pengar till Victor Muller och hans Spyker Cars.

DN: ”I april i år konstaterade Riksgälden att det inte fanns några skäl att neka Vladimir Antonov att bli delägare i Spyker och därmed delägare i Saab Automobiles ägarbolag Swedish Automobile. Riksgälden hade då försökt reda ut om det låg någon sanning i rykten om penningtvätt och maffiakontakter kring Antonov.

– Vi konstaterade att det underlag vi hade inte gav för handen att det fanns några belägg för att ryktena skulle stämma, säger riksgäldsdirektör Bo Lundgren.”

Det jag personligen är mest intresserad av i nuläget är förstås hur mycket svenska skattebetalare har gått i borgen för via Riksgälden. Siffrorna jag har hört är i runda tal 2,6 miljarder, men det kan vara betydligt mer. Med andra ord så är det inte bara spararna i den bank Antonov äger som blivit lurade på pengar, även vi skattebetalare har blivit blåsta. Själv har jag ett antal gånger hävdat att polis och åklagare borde försäkra sig om Mullers medverkan i en kommande utredning av ekobrotts-
myndigheten, men många har hävdat att staten (vi skattebe-
talare) borde köpa hela bilfabriken som den står och går. En häpnadsväckande åsikt eftersom Saab är en osäljbar bil.

Tyvärr så får de Saabanställda en ovanligt trist jul, jag tror att de nu inser att det som många har hävdat är sant, Antonov har deltagit i en verksamhet som kan beskrivas som Maffia, han har dessutom stulit otroligt mycket pengar. Den som tror att Victor Muller kommer komma ut helt ren ur denna affär är blåögd, enligt min åsikt. Jag tvivlar starkt på att Muller befinner sig i Sverige i nuläget, inte heller kommer den kinesiska maffian komma till hans undsättning.

Att moderaternas gamla partiledare Bo Lundgren inte kunde hitta belägg för att maffiaanklagelserna kunde stämma får väl i sammanhanget betraktar som ett utslag av humor, alla har kunnat läsa att Antonov äger en bank i Karibien som är inblandad i pengatvätt, alla utom den moderate Bo Lundgren vill säga. Lyckligtvis så stänker det här hela vägen till Rosenbad, regeringen kommer få mycket att förklara.

it Andra om: , , , , , , , , , , dn12 svt sr svd12 ab123 ex12


6 svar till “Andronov gripen, var är Muller?”

  1. Muller grips nog inte så länge SAAB finns kvar, då finns ju inget misstroende mot borgenär, fram tills SAAB går under så har han räddat SAAB, hittar han ingen lösning med kineserna så kanske han iaf kan förhandla sig till ett kinesiskt pass?

  2. Du har rätt i en sak, Bo Lundgren och Riksgälden borde aldrig ha gett klartecken för Antonov. Men jag förstår inte varför regeringen ska skämmas i den här frågan. De har så vitt jag vet aldrig godkänt Antonov. Metallbasen och VU-ledamoten Stefan Löfvén var ju nära att strypa Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt när regeringen vägrade att köra över EIB i frågan.

  3. Jag känner mig pessimistisk idag och tvivlar på att borgarmedia kommer att kasta ljus på denna nesa för regeringen, snarare lär de tysta ner detta så gott det går med pesudohändelser och plötsliga hyllningar till maud mfl. Lyckligtvis tror jag också att folk inte är dumma. De kan lägga ihop två och två bara av de små smulor som media ändå släpper fram om denna korrupta historia. Ännu ett ljus har kanske kastats på vartifrån (m) fått sina pr-bidrag..

  4. Heh, ja. Man kan tycka att de som kämpar så hårt för marknadsekonomi överallt, de borde också förstå exempelvis räntans konsekvens. Men det är svårt för folk som har sig själv som enda utgångspunkt att sa saker i ett större sammanhang.