Anders Borg – de kallar oss skådisar..


Vi alla har fått vänja oss vid att Anders Borg sprider floskler omkring sig som den värsta kulspruta, nu senast så ”röt han till” om andelen kvinnor i näringslivets styrelser, problemet med det är att Borg praktiskt taget alltid ”ryter till”, oavsett vad saken gäller. Ingen har sett något resultat av rytandet..

SvD Näringsliv: ”Anders Borg höjer tonläget mot börsbolagens ägare och hotar i en artikel i Dagens Industri med lagstiftning om det inte kommer in fler kvinnor i börsbolagens styrelser.

– De måste verka för en förbättring. De lever på lånad tid när det gäller att vi ännu inte har kvoteringskrav. Det är orimligt att vi tillåter att det här fortgår utan bättring, säger finansministern till tidningen.”

Ibland kommer frågan upp om Reinfeldts obefintliga förmåga att rekrytera ministrar och tjänstemän till regeringen och statsråds-
beredningen, frågan är hur lång tid det kommer att ta innan media tar upp den största floppen av dem alla, Anders Borg. Han ryter nämligen till om praktiskt taget allt, han har rutit till om direktörernas bonusar, han har rutit till om boräntorna, om den organiserade skatteflykten till olika skatteparadis, han har rutit till om direktörernas löner och nu ryter han till om kvinnorepresenta-
tionen i näringslivets styrelser. Han påstod dessutom att inte en skattekrona skulle gå till bankerna i södra EU, nu har han lovat bort över hundra miljarder till bankerna och nästan lika mycket till den Internationella Valutafonden..

Han har faktiskt sett till så att någon kom att jämföra honom med Saddam Husseins gamle vapendragare Bagdad Bob, ni minns mannen som stod i TV och sade att de amerikanska styrkorna var praktiskt taget besegrade då de var bara femhundra meter ifrån honom. Så numera går Anders Borg under öknamnet ”Bagdad Borg” efter sin företrädare på ljugarbänken. Anders Borg är en prat-
makare, och han får aldrig något gjort. När Borg klagar på räntorna, vem är det då som har det faktiska inflytandet över svensk ekonomi? Han är den som har störst inflytande, och det enda han gör är att prata, särskilt när det finns medie-
representanter som lyssnar.

Det är meningen att han lite då och då ska dyka upp som gubben ur lådan och ”ryta till”, men han ska aldrig göra något för att lägga om den nyliberala kursen, för då kommer moderaternas hemliga sponsorer ryta till och då blir det inte skojigt för partiet. Den dagen svenska folket inser hur lurade vi har blivit så kommer det att bli svettigt för Anders Borg et consortes..

Kolla särskilt in Svenska Dagbladets val av bild..

it Andra om: , , , , svd123456 svt12 sr dn1234 ab123


10 svar till “Anders Borg – de kallar oss skådisar..”

 1. Förlåt att jag undrar, men hur moget är det att ha en hästsvans och en guldring i örat när man är fyrtiofem år och finansminister?

 2. Nu är det väl snart dags för Borg att ryta till om biljettpriserna till hockey-VM.

 3. ”Iskall politisk spelare”

  Det är rubriken till en läsvärd artikel om Borg i Affärsvärlden.

  http://www.affarsvarlden.se/hem/hausse_baisse/article3408482.ece

  Artikeln avslutas: ”Inför valet 2014 kommer näringslivshöjdarnas och bankchefernas ögon antagligen att spärras upp alltmer medan Anders Borg fortsätter att gruffa på det inkörda spåret. Men betänk då att spåret är väl underbyggt – även om själva formuleringarna är populistiska. Anders Borg och Moderaterna vill ha så brett stöd som möjligt och måste därför locka människor från vänster.

  Att svenskt näringsliv och svenska bankchefer i de flesta lägen ändå röstar på Moderaterna kan statsministern och finansministern kallt räkna med.”

  Frågan är om svenska folket hinner genomskåda skådisen i tid?

 4. Fast alliansen får ju ändå inte våren att tveka? Det lyckas däremot nya ”(s)” med. Klockor stannar. Blommor tvärvissnar. Flyttfåglar vänder om igen.

 5. Anders Borg till skillnad mot tidigare finansminsterar vågar skrika till om saker. Vi ska vara glada att vi har Borg som finansminister. Han står för kunskap och trygghet!