Amerikansk extremhöger

I dessa dagar översköljs vi infotainment från USA som handlar om kongressvalet, ofta nog med komiker och talkshowvärdar som Stewart och Letterman, ilskna amerikaner som kämpar mot Teapartyrörelsen som påstår att de har som målsättning att verka för att ge alla amerikaner rätt att välja.

När man hör det så undrar man givetvis om det stämmer att amerikanerna inte får välja, men det gör det nu inte utan det handlar snarare om Teapartyrörelsens önskan om att välja bort – att betala skatt, skatt som annars riskerar att gå till att hjälpa de svagare i samhället att få sjukvård, eller ekonomisk hjälp om de skulle drabbas av arbetslöshet.

I förlängningen är det samma politik som den svenska högern har, det som skiljer är att den svenska högern inser att revolutionen vore nära om man införde den sortens politik över en natt. Därför sänker man inkomstskatterna och använder låtsasargument som att man vill motverka utanförskapet, något som man säger sig göra med arbetslinjen. Under tiden som människor håller på att vänja sig med att ha ett extra par sedlar i plånböckerna så säljer den borgerliga regeringen ut samhällsägda företag, nu står väl närmast Vattenfall och Nordea på tur liksom återstoden av Telia.

När dessa slantar sedan omvandlats till olika slags skattesänkningar för dem som redan har, och resten har gått till olika slags näringslivsbidrag, så kommer väl nästa steg i utvecklingen, en total privatisering av sjukvård och åldringsvård och andra välfärdssystem. Då kommer svenska folket enligt amerikansk förebild få full frihet att välja. Med samma lilla förbehåll som i Amerikas Förenta Stater, det gäller endast endast för de människor som har råd att välja.

it , , , , , dn12 svd12 ex ab12

  22 comments for “Amerikansk extremhöger

Comments are closed.