Almedalen och Kalkstens-Hawaii


På min andra blogg berättade jag idag att vi fastlänningar som gjorde lumpen på Gotland 1968 ofta sa:
” – Hur f@n drar man ur proppen på den här dj&%la ön?”
Vi var ju alla förvisade från fastlandet och våra flickvänner, eller pojkvänner om det var så man var lagd. Kritiken mot ön var inte nådig, men så kom också jag och resten av mitt kompani en januarimorgon klockan 05.00 i rykande snöstorm, det kanske bidrog.

Men tankarna på detta återkom idag när jag såg de enorma köerna till Gotlandsfärjan, detta trots att jag nästan har förlåtit Kalkstens-Hawaii för de umbäranden vi fick utstå. Jag insåg att denna kö (se Bilderblogg.se) knappast kan ha med Almedalen att göra, det handlar om vanliga oskyldiga semesterfirare som inte har tvingats vistas på ön i åtta eller tio månader, och som inte åker till Almedalen för att supa skallen av sig för skattepengar.

Almedalsgänget kan ju få stanna på ön, alla alliansare, reklamknuttar, lobbyister och journalister röstar ju borgerligt. Vi skänker dem ön och så ger den till varenda borgerlig riksdagsledamot, kommunfullmäktigeledamot och landstingspolitiker, vi skänker Gotland till dem så kan de driva igenom sitt borgerliga drömsamhälle på Kalkstens-Hawaii!

De vill ju inte betala någon skatt, låt dem slippa. De kan utropa en egen stat därute i Östersjön, en helt skatte-
befriad stat, ja ett riktigt skatteparadis. Inga skatter inga statliga utgifter. Var och en betalar vad sjukvården kostar, betalar för sina barns utbildning, och när det blir dags för kissblöjorna inom äldrevården likaså. Vi fastlänningar kan fortsätta att betala våra skatter så vi och våra barn blir omhändertagna av samhället vid sjukdom, ålderdom och får den pension vi betalat in varje månad. Då kanske vi slipper borgarna på fastlandet? Det kanske kan va nåt?

it Andra om: , , , , , , gp12 dn12345 ekot ab1234 svd12345


4 svar till “Almedalen och Kalkstens-Hawaii”

 1. Bra inlägg. Gotland har ingen militär idag, borgarna kan få det men vi vill INTE ha någon förbindelse med Sverige

 2. En del säger att inget provocerar längre, inga vassa kanter finns kvar i samhället. Men är inte avradikaliserade (mp) rejält provocerande? Bensin ska ”hurtigt” kosta 30-40 kr litern (ju förr desto bättre) & det går bara bra, därför att alla ju har inkomster som medelklassen i Stockholms innerstad har! Och samhället kan visst bli jättemiljövänligt med befintligt klassamhälle & arbetslinje; de sämst ställda är ”preciiis” lika angelägna som de med miljon-sommarstugor i lantliga idyller att leva ekologiskt! I allmänborgerliga (mp)-världen finns heller inga ägare & arbetsgivare som helt styr småfölket likt hjon genom sina tjänare politikerna & deras FAS3-spinnhus, så är det inte. Och så tycker man alldeles säkert att svenska EMU-miljarder är ”ansvarsfullt i orostider!”. Är det inte nästan som om någon plötsligt ställt sig upp & börjat dra nazirunk-skämt med glad min? Att man känner hur det liksom börjar hetta i panna & kinder, att man blir..förbannad?

 3. Ja det borde vi göra, tänk om man fick alla allianz-politiker att flytta till Gotland, va kul de skulle kunna ha tillsammans… :-D

 4. ”De vill ju inte betala någon skatt, låt dem slippa. De kan utropa en egen stat därute i Östersjön, en helt skattebefriad stat, ja ett riktigt skatteparadis.”

  Som Jersey i Engelska kanalen ungefär
  Ingen dum ide kanske. Levnadsstandarden på Jersey är högre än i Storbrittannien. Tom högre än i Norge.

  ”In 2008, Jersey’s Gross National Income per capita was amongst the highest in the world.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Jersey#cite_note-8

  Gotland som ”Östersjöns Jersey”. Kreativt tänk av Jinge utanför ”boxen”.
  Du borde ha varit i Almedalen och marknadsfört det konceptet.