Ali Esbati om Dilsa Demirbag-Sten

I dagens Aftonblad kommenterar Ali Esbati den ”liberala” debattören Dilsa Demirbag-Sten, och några av hennes utspel den senaste tiden.

Ali Esbati/AB: ”Fascismens krigsnederlag drog upp ett politiskt stängsel mellan extremhögern och den anständiga borgerligheten. Det är en insomnad attraktion som åter vaknar till liv. I land efter land i Europa flörtar konservativa och ”liberaler” med grov antifacklighet, stigmatiserande mantran om ”krav” på utsatta grupper, och inte minst rasism, i?dag främst i form av hets mot muslimer. Kortslutningen av nazism och antinazism är en del av samma process. En borgerlighet på glid tappar förmågan att fördöma högerextrema övergrepp som annat än ordningsbrott
– i bästa fall polisiära problem.”

Det Ali är inne på är händelserna i Salem där polisen på ett lagstridigt sätt transporterade iväg ett stort antal motdemonstranter, där man inte ens var säker på vem som var vem. Man sände nämligen iväg några journalister som var där för att bevaka demonstrationerna. Precis som vanligt lyckades de högsta polisbefälen skylla alla misstag på poliser i underordnad ställning, något som sedan Göteborgs-
händelserna, och säkert tidigare än så, blivit ett för befälen naturligt och invant sätt att agera.

Dilsa Demirbag-Sten har sin vana trogen gett sig på allt och alla till vänster om folkpartiet. Det är en tendens som blir alltmer obehaglig för varje dag som går. Hon har nämligen exakt samma attityd mot t.ex. muslimer som de rådande inom de främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Uppenbarligen inser hon inte själv att hon gör sig till taleskvinna för rasister och fascister, eller också är det just det hon eftersträvar.

Alis artikel är som vanligt mycket läsvärd, gack åstad och läs!

Ali Esbati i Aftonbladet it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Ali Esbati, Dilsa Demirbag-Sten, Liberal, Främlingsfientlig, Sverigedemokrater, Nazism, Salem, Illiberal, Mediekritik, Fascism, Politik[/tags]

  17 comments for “Ali Esbati om Dilsa Demirbag-Sten

  1. 19 december, 2008 at 14:52

    ”…Ett malande maskineri av ifrågasättande och ”guilt by association” förpestar i?dag vardagslivet för muslimer och invandrare, men också vänsterfolk och fackligt aktiva. Denna klappjakt – där Dilsa Demirbag-Sten har en ledande roll och som hon ofta återkommer till som något man måste ”tåla” – sänker också trösklarna för övergrepp…”

    (Ali Esabati) slut citat

    Så otroligt bra sagt..!

    • 19 december, 2008 at 14:54

      Jepp. Jag funderade på att citera just det, men jag tänkte att du skulle få göra det istället Ida. Snällt vad? :P

  2. Kurt
    19 december, 2008 at 14:55

    Vi lever i en tid som bara allt mera påminner om 1930-talet. Även då flörtade borgerligheten vilt med de rasistiska högerkrafterna, och vi tycks nu vara på väg åt samma håll.

  3. 19 december, 2008 at 15:50

    Jag förstår inte riktigt varför Ali säger ”liberaler”, som om det skulle finnas ”bra” liberaler. Det är inte sant att det finns ”bra” liberaler. ALLA liberaler är hemska, oavsett om de stödjer saker jag anser är bra.

    Alla liberaler är för kapitalismen, det mest katastrofala ekonomiska systemet i världen när det gäller mänskliga rättigheter och demokrati.

    Det spelar ingen roll om de är för jämlikhet mellan könen, påstår sig vara demokrater (hur fan kan de vara för demokrati när demokratin kränker äganderätten?), anser att bomber över länder kan vara fel sätt att lösa problem i världen eller vill ha en solidarisk invandring – liberaler är för kapitalism. Då skiter jag i hur de tänker i övriga frågor eftersom kapitalismen ändå bekämpar allt det andra liberalerna påstår sig värna.

  4. 19 december, 2008 at 16:30

    AB-länken funkar inte för mig.

    Fixat / J

  5. fofo
    19 december, 2008 at 16:32

    Esbati är en vass och klarsynt debattör, och helt utfryst av det mediala sverige. Hans åsikter passar inte i de fina salongerna.

  6. 19 december, 2008 at 17:12

    URL’en till ”Ali Esbati i Aftonbladet” funkar inte.

    Fixat / J

  7. ArendtAttack!
    19 december, 2008 at 17:15

    Nu är det ju så att Demirbag-Sten är totalt ägd av Robert Weil. Hon språkar på möten för Israelinsamlingen, figurerar i och runt Newsmill, ger sig på all journalistik som försöker skildra mellanöstern objektivt, hittar på att hedersmorden är muslimska till skillnad från kurdiska ( ja nu är det ju så att det är faktiskt enkom kurder som ägnat sig åt detta i Sverige) för att utmåla araber som satan, gav sig på religionsfriheten och SVTs uppdrag att spegla den (som vanligt utan att ens ha sett programmet), stödde USAs invasion av Irak etc mm and so on! Demirbag-Sten är en arabhatare och rasist som lierar sig med vem-som-helst om de också hatar araber. I denna liga verkar Folkpartiet vara en sorts Der Stûrmer med Ahlmark som gapande Streicher.
    Vad kan man säga annat än att Israel och deras hantlangare börjar likna nazister så mycket att de tom gav pris till en Sverigedemokrat! *nuff said!

  8. Josefin
    19 december, 2008 at 20:33

    Bloggreklam undanbedes! / Jinge

  9. Styvbard Hårdnacke
    19 december, 2008 at 20:48

    Dimebag Darrel?

  10. Jansson
    19 december, 2008 at 22:36

    Vem är det som betalar Dilsa hög lön (42.000.-/mån) för att hon ska förtala och demonisera muslimer och islam?

  11. 19 december, 2008 at 22:44

    Röde Condoren #4

    ”Jag förstår inte riktigt varför Ali säger “liberaler”, som om det skulle finnas “bra” liberaler. Det är inte sant att det finns “bra” liberaler. ALLA liberaler är hemska, oavsett om de stödjer saker jag anser är bra.”

    …?!

    Jag är liberal, älskar frihet, demokrati, människans likvärde, och tycker att vi alla har rätt att njuta av detta. MEN. Jag vill inte att min frihet kränker eller skadar andra individer eller grupper i samhället.
    DÄR ligger skillnad mellan mig och Dilisas ”liberaler” som tycker att de borde få rättighet att förtrycka eller kränka andra individer & grupper för sitt eget bästa – och det kallar de för ”frihet” och ”demokrati”.

  12. 19 december, 2008 at 23:13

    Kul att du är uttagen till panelen som ska rösta fram Sveriges bästa bloggare, men då antar jag att du inte kan vinna? Trist i så fall.

  13. 20 december, 2008 at 00:09

    Ida, liberalism är kapitalism och individuell frihet. Mest det förstnämnda.
    Liberalismen är det mest avskyvärda paradoxala som finns. Du kan inte kombinera två friheter utan det är alltid en som förlorar. Du kan inte kombinera äganderätt och yttrandefrihet t.ex.

  14. hd
    20 december, 2008 at 21:06

    liberalismen är dubbelhövdad och dubiös, men det är inte detsamma som dålig (snarare tvärtom).
    flera gånger har jag efterlyst de Liberala: ständigt ifrågasättande, ständigt medvetna om individens ansvar.
    dåliga liberala är lika trist som dåliga socialister. det blir dåliga samhällen av det.

  15. 21 december, 2008 at 00:24

    Röde Condoren #14

    ”Du kan inte kombinera två friheter utan det är alltid en som förlorar.”

    Nej, jag tror att jag kan njuta av min frihet utan behov att tränga mig in för att skada andra pga mina egna mål. Liberalism handlar mest om LIKA rättigheter, och jag kan sträcka mig ut till gränser där mina behov, frihet, rättigheter inte kan skada andra – och tvärtom. Men den här liberalism har försvunnit – den kapades av extremister som använder begreppet som skydd.Det är pinsamt idag att säga att man är liberal, för att Dilisa kallar sig så.

    Ali Esabati talade om ”liberaler” som utvecklade den ”egocentriska liberalismen” som säger (grovt sagt): ”Rätt & frihet till mig och de som tänker som jag, men andra borde klassas som icke demokrater och olämpliga för att vara i min närhet och delta i samhället där jag finns!”
    Nämligen, det är ingenting annat än nationalsocialism, på god väg till öppet nazism & rasism. Det är i universums ljusa år långt borta från den riktiga liberalismen – den är värt att sättas under citattäcke precis som A.Esabati har gjort.

    Det som de människorna kallar för liberalism är rättighet att förtrycka, kränka, bryta mot mänskliga rättigheter, förstöra andras livs möjligheter, ta andras mark, vatten, el, pengar, naturresurser. Ta andras liv också!
    Det kallar de för demokrati & frihet!
    Tänk om de skulle gå ut för att säga öppet: ”Vi vill rensa bort palestinier, för att vi tycker att det är bäst för oss att leva där själva!”
    Nej, det funkar inte! Systemet är känd för 70 år sedan och sällan någon skulle köpa det!
    Så, första steget är att kalla sig för ”liberal” samtidigt som man har åsikt att man borde rensa bort muslimer från Europa. Sen kommer nästa steg – att kalla sig för ”extrem högern” tills folket blir vana vid ”frihet & demokrati att förespråka etnisk rensning”.
    Sen tredje steg är ingenting annat än att gå från ord till handlingar.
    Jag överlevde det. Och du måste tro på det jag säger. Demokrati & frihet är kapad av extremister som har skiss och plan.
    Jag kan översätta för dig några tal/intervjuer av Biljana Plavsic som sitter idag i Sverige bakom galler, dömd av Haagtribunallen. Hennes retorik är totalt identiskt med Dilisa Demirbag Sten. Allt som Radovan Karadzic har talat om innan han satte i gång med folkmord är det samma som vi hör av Jimmie Åkesson.
    Det är verkligheten som man kallar för ”liberalism”, ”höger extremism”, ”nazisternas & rasisternas rättighet att komma till demokratiskt tal”, etc.

    De riktiga liberaler ser sig själva idag hemma på vänster kanten – självklart. För att man talar om LIKA rättigheter. Man pekar inte ut någon grupp som ”onda”, eller ”belastning för samhället”. Vänsterkanten fick behålla den riktiga liberalismen, frihet & demokrati som DELAS LIKA till alla, medan de som kallar sig för ”liberaler” gör tvärtom. Där ligger skillnad.

  16. Martin
    25 december, 2008 at 10:03

    Lars:
    ”Namn garna nagot annat ekonomiskt system som har provats i nagon storre skala med battre resulttat nar det galler demokrati och mannskliga rattigheter.”

    Så gärna, Blandekonomier (dvs blandning av marknadsekonomi och planekonomi) har genom historien visat sig vara den bästa garanten för demokrati och mänskliga rättigheter.

    Kina, som idag är det mest kapitalistiska landet i världen, visar med önskvärd tydlighet att kapitalism och demokrati knappast går hand i hand. Även USA, där man är stolta kapitalister, bryter numer helt öppet mot konventioner och lagar om mänskliga rättigheter.

    Det är de Västeuropeiska ländernas ekonomsika modeller som fungerar bäst (både ur ett ekonomiskt och demokratiskt perspektiv).

Comments are closed.