Al Qaida-kortet, nu igen ??


Idag skriver Expressens löpsedel ut att Sverige hotas av al Qaida. Dessutom agerar Svenska Dagbladet i samma riktning, något som förvånar eftersom den inte tillhör samma kategori, kvällspressen.

Expressen: ”Taimour Abdulwahab sprängde sig till döds på Bryggaregatan i centrala Stockholm den 11 december. Nu hyllas självmordsbombaren i al-Qaida-tidningen Inspire, där han lyfts fram som en förebild. ”Att han levde ett bekvämt liv, gift med barn, hindrade inte Taimour Abdulwahab”, skriver tidningen. ”Han utförde en martyroperation i Stockholm, Sverige, som skakade om hela EU. Jihads järnhand märks mer än någonsin mitt bland de otrogna.””

Denne Taimour Abdulwahab hade enligt uppgift varit på träningsläger hos al Qaida, detta i avsikt att lära sig göra bomber som skulle kunna föra både honom och ett stort antal oskyldiga julshoppare i Stockholm till en bättre värld. Ett problem med detta, i vart fall om man ser till resultatet, är att hans kunskaper bara räckte till att döda sig själv.

I Sverige är vi hundratusentals människor som har tillräckliga kunskaper i pyroteknik för att klara av den sortens illdåd, på biblioteken och på internet finns det mängder av recept och rena tillverkningsbeskrivningar. Men Taimour Abdulwahab var tvungen att åka till ett träningsläger någonstans för att lära sig det som bara finns några knapptryck bort. När Säkerhetspolisen gjorde provsprängningar med det som blev kvar av hans bomber så lät man meddela att de inte var så kraftiga att de skulle ha kunnat döda eller skada annat än ett fåtal. Känner man igen språkbruket så kan man ana att det handlar om sådana som i så fall apterat en laddning direkt på magen som Abdulwahab själv.

Al Qaidas ”tidning” som Expressen talar om är en – blogg som ligger på Blogspot.com, en verksamhet som använder amerikanska verktyg, en amerikansk tjänst på servrar i – USA. Jag behöver knappast skriva mer än så. Att journalister tror att USA skulle tillåta en äkta terrororganisation att använda en USA-baserad blogg för sin terrorverksamhet får givetvis effekter. Man kan med andra ord inte tro ett ord av vad de skriver, sedan kan man givetvis spekulera om det är de amerikanska myndigheterna själva som ligger bakom, eller om det är någon av de ”islamistjägare” som startades av den israeliska underrättelsetjänsten som SITE INSTITUTE eller MEMRI. Magnus och Magnus är förstås oroade, men det är ju deras levebröd…

it , , , , , , , ex svd ab


24 svar till “Al Qaida-kortet, nu igen ??”

 1. Jag har skickat en abuseanmälan till Bredband2.com samt en anmälan om hets mot folkgrupp, och eventuellt olaga hot, till polismyndigheten i Stockholm. Kommentaren kommer att tas bort så fort jag får bekräftelse på att det är mottaget.

 2. Jag tycker att det visar tydligt och klart på de mekanismer i människans hjärna som ledde till förintelsen. Skrämmande, man borde ha upptäckt dessa extremister på ett tidigare stadium och erbjudit någon slags hjälp. Men visst har media en stor roll i detta, viljan att bre på och sälja lösnummer får bland annat konsekvenser som den IQ-befriade skribentens.

 3. Välformulerat Jinge! Tack för att du reder ut det journalistkåren av någon outgrundlig anledning inte klarar av.

 4. Som vanligt när det gäller Al-Qaida, muslimer och terrorism kommer trollen och islamofoberna springande ur sina mentala jordkulor.

  Kan man inte anmäla den där påstådda Al-Q bloggen också? Hets mot folkgrupp, vad det nu kan bli i Amerika…

  • Som sagt var, troll högt och lågt, ovan och under min kommentar. Kan det illustreras bättre? Men var finns dom där tvåtåiga kreaturen på dagen?

 5. Den här Harlekin33 hamnar ju i underläge direkt när hän inkluderar sin IQ i sitt nick…

 6. När fenomen i stil med RYSSEN KOMMER inte fungerar längre så måste maktcentrarna ta till andra yttre fiender.
  Men beakta att vi har en bra och lärorik fabel om detta, Pojken och vargen. I vårt fall har fabeln gett oss uttrycket, att ropa varg.

 7. Den där pappskallen Harlekin har jag sett på andra bloggar också. Han är tydligen medlem i Sverigedemokraterna och dessutom portad på tidningars kommentarsidor, i alla fall minst två. Ja det är en tragisk figur, kan inte skilja på Al Qaida och muslimer, men minst lika tragiska är de sk journalister som tar upp ämnet som de gör. De tycks inte ens fundera på varför den ”tidning” som de kallar bloggen ligger på en ameriukansk server… :-) Det säger en hel del om dem själva men inget om Al Qaida. Kan inte journaliser vägra att skriva skit som de inte själva tror på?

  • Men allt verkar falla på plats, faktiskt. Förutom att han har sin IQ av 33 (och det är ju rätt lalligt!) i sitt alias är ju en Harlekin, enligt Wikipedia: ”Harlekin, klassisk clown-figur”

   Ligger man i bottenskvalpet till och med inom SD, så…

 8. troligen bara ett försök att skrämma folk för att öka stödet för FRA m.m om ni frågar mej.

  terrorsister finns över allt, i USA är det väl många ggr vanligare att kristna spränger abortkliniker än att muslimer spränger något alls?

 9. Trots allt tror jag att en hel del runt om i landet som läser sådana rubriker utan att ta del av artikel faktiskt är mer rädda än rasister. Det skulle vara intressant och veta varifrån de flesta reaktionerna kommer, är det från städerna, byarna eller folk som ute på landsbygden.
  Frågan är vem på SvD som har släppt igenom artikeln utan att göra en ordentlig källgranskning, det är faktiskt anmärkningsvärt.

  • > Frågan är vem på SvD som har släppt igenom artikeln utan att göra en ordentlig källgranskning, det är faktiskt anmärkningsvärt.

   Jag anser att man gör så här med avsikt. Man släpper genom dåligt granskade skitartiklar och är det på tok för många som protesterar så får man väl lägga in en dementi i form av en pyttenotis på sidan 32! Det som är skrämmande är att även om dementin skulle ligga på sida ett skulle de flesta knappt reagera. Typ – jaså var inte det sant, jaja ingen rök utan eld?! Denna taktik används ofta av amerikanska politiker m.m. det gäller att förekomma budbäraren eller prångla ut sitt budskap, för den som säger något först, gärna kort, vid rätt tidpunkt, verkar ofta få ett större gehör än den som försöker uttrycka motsatt åsikt eller dementera. Självklart inte in absurdum men det funkar på tok för ofta på fåren, förlåt massan. ;-) Troligen ligger den allt kortare fokusen till grund för detta.

   • Jag tror du har rätt i att det är avsiktligt. Många VILL läsa sådant trams, för det får dom att känna sig lite bättre. Det spelar på Svenne Banans rädsla för främlingar och hans behov av att kunna skylla sina egna misslyckanden och problem på någon annan än sig själv. Han läser sånt där och får sina fördomar bekräftade. Sedan kan han sitta vid fikabordet och oja sig: ”Jag säger ju det! Vi skall inte släppa in nåra såna där. Vi ser ju vad som händer, bara en massa elände.” Och sen kommer alla möjliga skrönor om vad ”såna där” har hittat på och förbrödringen är total. Dels heter det att: ”dom kommer hit och snor alla jobben för oss hederliga svenskar så vi blir arbetslösa”, eller också att: ”dom bara lever på socialbidrag hela gänget, våra surt ihoparbetade skattepengar som sen inte räcker till för oss svenskar”. Att det där inte håller ihop logiskt spelar ingen roll alls. Så röstar man på Jimmie-jugend, ”för nu jävlar” skall man visa var skåpet skall stå. Det är väldigt oansvarigt och farligt att underblåsa den typen av resonemang.

 10. Säg inte förlåt, för det är klart att det inte är så stor skillnad mellan får och människor, men för att rapa upp en gammal sanning tror jag många inte vill något hellre än att bli lurade. De fattar att det de läser är lögner, halvsanningar och överdrifter men är så less vid sig själva och sina tråkiga liv att de väljer att koppla ur storhjärnan för att hänge sig åt fantasier i stället. Ta första världskriget, tidningarna hetsade, och de unga grabbarna sjöng och skrattade när de åkte ut till frontens slaktbänk.