Åkesson ska skälla på Reinfeldt, gulligt!

Det är väl närmast så att gullighetsfaktorn börjar göra sig gällande nu när det invandrarfientliga partiets ordförande ska skälla ut Fredrik Reinfeldt. Det skulle vara skojigt att höra den utställningen.

Annars så har det tydligen kommit två opinionsundersökningar idag, dels Skop där Sverigedemokraterna hade backat till 4,3 procent, och uppenbarligen även Demoskop där Vänsterpartiet nu ligger under fyraprocentsspärren tillsammans med (KD) och (C). Det är bråttom för Ohly att tillkännage att han inte ställer upp för omval på kongressen i januari 2012, han borde redan ha gjort det. Nu riskerar det att bli en uppslitande kongress, så istället för att samla krafter och gå framåt så kommer slitningarna inom (V) att skärpas än mer.

Att Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet ligger under spärren gör att valtemperaturen redan börjar stiga några tiondelar. I nuläget skulle jag inte sätta speciellt många kronor på att det inte blir om- eller nyval, snarare tvärtom. Jag är nog beredd att satsa en hundralapp i alla fall, jag tvivlar mer och mer på att regeringen klarar sig fram till 2014, jag tror att vi kan se fram mot en mycket spännande politisk höst.

Och visst är det gulligt av Åkesson att han ska skälla ut statsministern? SD brukar ju framföra i alla möjliga och omöjliga sammanhang att alla andra är så politiskt korrekta, att deras egen partiordförande är en mycket politiskt korrekt person har de tydligen inte upptäckt än.

Annars så kan man fundera över de nu aktuella opinionssiffrorna. Troligen skulle man kunna ägna åtskilliga kvällar åt att försöka lista ut tänkbara valresultat, med tre partier under spärren i opinionsundersökningarna så öppnas möjligheterna för ett nästan oändligt antal utfall i ett omval.

it Andra om: , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 ekot svt


6 svar till “Åkesson ska skälla på Reinfeldt, gulligt!”

 1. Åkesson påminner om en gammal teddybjörn. Mjuk och len på utsidan men invändigt full med gammalt hö. Ruttet sådant då.

 2. pffft, ungefär så är ju alla gammla björnar i dom andra partierna också, Ulf.

  sydda från samma jäkla mall som vanligt.

 3. Det måste svida i neddra regionen på båda högern och vänstern efter Åkesssons tal i dag.
  Herregud killen är jo skicklig rent oratorisk och verkar stå på solid traditionell sossemark, Juholt borde vara ganska orolig efter den bragden.

 4. Gulligt att prata om Nalle Puh men Jimmy glömde att prata om kompisen, Nasse…
  Pinsamt att man kan prata i över 30 minuter utan att presentera ett enda eget politiskt förslag, jag tror bara det är bra att Jimmy får prata – så som man har klagat på Juholt för att han inte presenterar lösningar, så kommer man också att syna Jimmy…

 5. Kan ju vara en slump, men inte så längesedan sades det att SD skulle närma sig sossarna, det kanske har något med raset att göra. Som av en slump gick det uppför för FP också i samma veva…