Åkesson bra i TV

Nu har jag suttit i över fyra timmar och tittat och lyssnat på partiledardebatten, det är väl något slags bedrift antar jag eftersom floskelnivån är oförändrat hög. Men det fanns en ovanlighet med denna debatt, och det var Jimmie Åkesson, han har aldrig tidigare deltagit i någon, och det mest skrämmande var att – han är duktig.

Han gick inte fram lika bra som Mona Sahlin och Lars Ohly, men dessa är ju gamla rävar. Och det var också dessa bägge partiledare som klarade av att tydliggöra att Åkessons attityd är en sorts fernissa. Och visst är jag partisk, men ändå tror jag att de flesta som såg debatten håller med mig, alla som inte är sverigedemokrater i alla fall. Åkesson är medveten om att han inte har historiska erfarenheter av riksdagsarbete, så han var försiktig med att referera till både debatter och beslut, men han nämnde ett flertal gånger att den svenska migrationspolitiken har varit usel, det hade känts skönt om han hade ljugit, men den har ju faktiskt varit usel.

Åkessons mantra blev att SD istället ville lägga pengarna till FN så att FN kunde hjälpa flyktingarna i närmiljön i stället för att vi skulle hjälpa dem genom att ta emot dem i Sverige. Har orerade inte om att repatriera alla muslimer, det aktade han sig noga för, istället tog han upp att det tar invandrare/flyktingar sju år att skaffa sig arbete och försörjning här. Själv kan jag inte bedöma siffran, men de flyktingar som jag har varit i kontakt med har lyckats betydligt snabbare än så. En av dem jag känner personligen skaffade sig ett arbete på tio dagar från att hon kom hit, visserligen utan arbetstillstånd men vinsten blev att hon talade bra svenska redan efter 7-8 månader.

Annars så blev det väldigt tydligt att SD just är det enfrågeparti som alla säger, men frågan jag ställer mig är om det verkligen är så lyckat att ”ta debatten” med SD. Nu är alla riksdagsleda-
möterna inte lika slipade som Åkesson, så man får inrikta sig på den mångfaldigt förtalsdömde Carina Herrstedt istället. Där finns definitivt inte alla hästarna i stallet, så vill man att SD-
ledamöterna ska hamna på tidningarnas löpsedlar så kanske man ska börja med henne. Säkerligen finns det fler kandidater, men SD-ledningen uppmanar säkert de värsta att inte begära ordet i någon riksdagsdebatt.

Nu har de andra partiledarna fått se att Åkesson inte är någon lättplockad gås trots sin härkomst, jag antar att det oroar dem en del, det borde i vart fall göra det. Sahlin och Ohly klarade honom bra, och det finns säkert fler inom (S) och (V) som gör det. SD:s budgetsförslag var Göran Hägglund inne och hackade på, det verkar vara väldigt tunt inom sjukvårdsområdet, och det är säkerligen inte bara där. Personligen skulle jag tycka att det vore bra om varje partis budgetexperter synade deras förslag, för det enda Åkesson förmedlade var som förväntat – att allt är migrationspolitikens fel. Om det inte vore för invandrarna så skulle vi inte ha någon arbetslöshet i Sverige, påstod han, vad som skulle hända om de 600 000 invandrare som redan arbetar och betalar skatt plötsligt flyttar hade han inget svar på.

it Läs oxo k&å, annarkia, lasse, pamflett & zaramis , , , , , ab ex1 dn1 svd1 svt skp

  21 comments for “Åkesson bra i TV

 1. Joakim
  3 november, 2010 at 14:26

  Etablissemanget verkar jobba hårt med ”duktig indignation” för att få SD-plantan att växa & slå ut i full blom. Antagligen lyckas man med detta, man ger sig inte innan SD blir landets största parti, tycks det som. Mångmiljonärer borde inse att hur det man säger uppfattas av dem som faktiskt bestämmer i frågan. Det där med taktik & strategi är inte bästa grenarna. Vissa vänster(?) företrädare borde inte öppna munnen överhuvudtaget i frågan, man är verkligen obekväma partiers största tillgång.

  • 3 november, 2010 at 14:29

   Du menar att de skapar mer intresse för rasisterna? Jovisst, men ska man tiga ihjäl dem då?

 2. Joakim
  3 november, 2010 at 14:42

  Får man tro utländska erfarenheter så bör obekväma partier bara behandlas som vilket annat parti som helst, utan vresiga uppsyner & mångmiljonärs-socialistisk övre medelklass-indignation. De bör t om hälsa glatt på dem i korridorena. Då upptäcker folk bara ännu ett litet borgerligt parti som ju inte är mer spännande än små borgarpartíer brukar vara för folkflertalet…

  • 3 november, 2010 at 14:44

   En sådan tanke är positiv.

 3. Eric
  3 november, 2010 at 14:52

  Man får inte ljuga här! / Jinge

 4. N
  3 november, 2010 at 14:56

  Jag hörde debatten i radio och mådde illa av hans offermentalitet. Det fattas bara en helgon gloria så är hans sjlvbild komplett. Vilken pajas.

  • Marcus R
   3 november, 2010 at 19:11

   Jag hörde debatten i radio och mådde illa av hans offermentalitet.

   Sd lever ju på offermentaliteten och vill bli martyrer. Det hjälper inte att en biskop pratar om anti-rasism i kyrkan eller att de blir nobbade från Nobelfesten heller. Politiker, organisationer och media hjälper dem hela tiden utan att tänka på det.

 5. Prometheus
  3 november, 2010 at 15:21

  Tänkte SD prata om något annat än invandring i riksdagen?
  Allt går tydligen att skylla på invandrarna. Arbetslösheten, brottslighet, att det är mörkt halva året, att tomten inte kommer från Sverige, att Sverige inte kvalade till VM i fotboll. Förbannade invandrare!

  • KalleB
   3 november, 2010 at 17:52

   Det finns ett annat parti, som genom att skruva åt sjuka och/eller arbetslösa samt genom skattesänkningar för
   vissa, visat att det med enkla medel går att växa.

   ;)

   (Självklart är dom medskyldiga till fotbollsfiaskot…)

  • Marcus R
   3 november, 2010 at 19:13

   Tänkte SD prata om något annat än invandring i riksdagen?

   Troligtvis inte. De blev invalda pga den frågan och har inte något större behov av att prata om något annat mer än PP pratar om integritet- och fildelning.

 6. 3 november, 2010 at 16:34

  Observera! Läs de regler för kommentarer som finns att hitta i en av högerkolumnerna högst upp. Följer man inte dessa så försvinner kommentaren, andra gången det händer så hamnar man i spamfiltret.

 7. 3 november, 2010 at 16:35

  För en infödd svensk tar det betydligt längre tid att få ett jobb och komma in i samhället, minst en 16-17 år skulle jag gissa, och de tar ofta två-tre år på sig att lära sig begriplig svenska…

  • N
   3 november, 2010 at 18:57

   :-D :-D

  • 3 november, 2010 at 19:07

   :-) Anders. Och i de flesta fall slipper vi en massa kostnader med de invandrare som kommer, ingen skoltandvård, fria glasögon, läkarbesök, barnbidrag, skolgång, och allt annat som kostar pengar under de första 16-17 åren. Och de är i en hel del fall redan färdigutbildade och kan sätta fart direkt med att arbeta.

 8. dogge
  3 november, 2010 at 16:37

  Bryr man sig inte om att läsa reglerna så raderas kommentaren! / Jinge

 9. Anna Carlbro
  3 november, 2010 at 18:49

  Eftersom SD är ett enfrågeparti så skulle man lätt radera partiet om frågan om invandringens omfattning, integrationen och framväxten av segregerade områden verkligen började diskuteras.
  Ett land blir inte ont och rasistiskt om det säger att nu behöver vi ta time out och lösa de problem som faktiskt har uppstått. Det handlar om arbetsmarknad, bostäder och samexistens.
  SD kommer att växa så länge man ser dessa områden som tabu att ens diskutera.

  • Micke
   3 november, 2010 at 20:18

   Anna!
   En klarsynt kommentar, dock ej genomförbart i detta landet!
   Den vanlige svensken bryr sig inte om att hans arbetskamrat hette Abdul eller Nisse bara han drar sitt strå till stacken och sköter sig, sin religion och kultur får alla sköta på sin fritid.
   Vi har ju varken egen kultur eller historia enligt våra 2 största partiledare så varför skall vi bry oss om andras

 10. nature
  3 november, 2010 at 20:01

  Många tycks vara ur stånd att begripa att orsaken, den enda orsaken, till att SD kom in i riksdagen var att de lyckades manipulera medierna lite bättre än de andra partierna, trots att de inte hade någon partikassa att tala om. Dvs SD är bäst i klassen på marknadsföring via medierna! Sämst i klassen var väl socialdemokraterna.

 11. KG
  3 november, 2010 at 23:12

  Köper man vilken skitsnack som helst nu för tiden?
  Tabu att prata om invandring? invandringskortet har spelats sen urminnes tiden. vem har glömt början av 90talet?
  Hur många gånger har inte FP plockat hem ”poäng” inför valen genom att spela invandringskortet?
  Det ligger i europas ryggmärg att hitta grupper o skylla på när det är kärva tider.

 12. catherine
  5 november, 2010 at 06:30

  Nyktra till och skriv om! / Jinge

 13. catherine
  7 november, 2010 at 10:54

  Jo ähum jag retade mig på hans mediaframträdande. Tyckte inte han såg attraktiv ut men det kan ju bero på att jag vet vad han står för

Comments are closed.