Fågelbur från Underjorden

Nu tillhör även undertecknad den miljard människor som sägs följa räddningen av de instängda gruvarbetarna i Chile. Jag har givetvis inte kunnat undvika information om olyckan tidigare, men mitt intresse har inte varit tillräckligt stort för att titta på TV, jag har bara hört att borren kommit allt närmare för varje timme som gått.

Men nu är lyckligtvis alla uppe, men dessa män kommer att få men för livet, precis som alla krigsskadade som drabbas av posttraumatisk stress så kommer dessa människor drabbas. Sedan är det olika på individer, vissa drabbas svårt medans andra ruskar det av sig till synes utan problem.

Det har också varit en krydda att få läsa om hustrun som kom underfund med att hon inte var den enda kvinnan som väntade på sin egen gubbe, det fanns även en annan dam på plats. Kul, kvällspressen älskar sådant och jag kan inte påstå att jag själv tycker att det är tråkigt. En gruvarbetare som kommer upp ur underjorden men som säkert undrar om han inte kan få fara tillbaka ner igen.

Men visst är det ett mediejippo, men för ovanlighetens skull så kan jag inte kritisera media för deras intresse. Jag tror att de allra flesta gläds över varje gubbe som kommer upp från underjorden även om det samtidigt är lite av spektakel. Tänk själv vad hemskt det måste vara att befinna sig nära sjuhundra meter ner i berget utan vetskap om ifall alla redan tror att de är döda, och nu kommer de upp, en efter en.

Och TV har slagit alla rekord, en miljard tittare är hundratals miljoner mer än det förra TV-rekordet som innehades av ett avsnitt ur TV-serien Dallas som lär ha setts av ungefär 800 miljoner. Men förstås, tidernas rekord var Prinsessan Dianas begravning som lär ha setts av två och en halv miljard människor. Det är helt sanslöst, nu var väl inte alla av dem rojalister, men det är rent otroligt ändå. Jo, Aftonbladet som är källan beskriver rekorden så, jag bara citerar.

I miniformat så kommer TV-nyheterna den dag som Victorias väntade bäbis föds samla lika många procent svenskar till TV-nyheterna som Dianas begravning gjorde. Halva Sverige kommer väl att glo och alla republikaner kommer att svära eder över att prinsessan inte ägnat sig åt avhållsamhet. Nu ska vi få se en bäbis på hart när varje löpsedel, och det värsta av allt, ungen blir säkert söt på bild. En sådan sak kommer jag aldrig erkänna, inte ens för mig själv. – Ful unge, kommer jag hävda om någon finns i närheten som kan höra vad jag säger.

Men det är i alla fall kul att se att de lyckats borra sig ner och få upp gruvarbetarna en efter en från djupet. Trettiotre gubbar är det som ska åka i den avlånga fågelburen, jag undrar om jag inte ska kika även när nästa man ska upp. Det är ju morgon i Chile nu så det blir säkert bra bilder.

it , , , , , , , ab123 ex123 dn12 svd123 svt

  7 comments for “Fågelbur från Underjorden

 1. KalleB
  13 oktober, 2010 at 16:08

  Måhända är det trevligt med lite positiva nyheter mitt i allt svenska elände. (sic!)

  ;)

 2. stigman
  13 oktober, 2010 at 23:17

  se chile från insidan

 3. Vale
  14 oktober, 2010 at 11:47

  Sjävklart passar presidenten Piñera på att se fin ut framför alla kameror… äcklig och falsk typ!

  • Viva Chile
   14 oktober, 2010 at 16:54

   mmm..håller med gillar inte piñera så¨mycket..det var mycket bättre med Bachelet,saknar henne faktis som fan!!aja Piñera presenterar Chile och jag tycker han har gjort mycket men inte så mycket som Bachelet..VIVA CHILE!

 4. Viva Chile
  14 oktober, 2010 at 16:52

  någon sa att chiel var fattigti aftonbladet..åk dit och se hur fattigt det är..Tyvär svenskar så har vi bättre infrastruktur än er mycket modernare i stan stora sky skrapor bra nattliv bättre handelskosumition än Sverige i år mindre arbeslöshet jag kommer från Chile och kan säga de lilla fattigdomen vi har kvar är mycker liten jämför med ryssland kina indien..i indien har människor inte ens toalet??Mmmm vår fattigodm har toa bilar platt tv bra socialt liv…Åk dit, istället för att snacka om fattigt Chile..Vi är med i oecd går bättr eän turkiet och spanien många andra eu länder hlea sydeurpoa baltiska länder är urfattigt?? Såå vad vill ni komma till?? Skulle Sveriges regerin spendera 22 miljoner på folket?? Har visats sig att regeringen här inte spenderar nåt nästan till sådana situationer..Regeringen här tänker på, låt dom dö, mer til oss! VIVA CHILE!

 5. Viva Chile
  14 oktober, 2010 at 16:55

  22 miljoner dollar

 6. Viva Chile
  14 oktober, 2010 at 17:04

  Kan säga att Chile är mycket rikare än Brasilien..Brasilien har mycket fattigdom mer än Chile..Men många tror bara för brasilien är en stort land då kallas de för stornation men men..Bra framtida länder är Chile,Brasilien där finns de alla fall demokrati, Kina fast de har ingen demokrati, Indien tar ett tag att rensa fattigdomen, Nya Zeeland super härlig land! Saud Arabien, fast jag kan inte smälta in med araber hehe och Japan =)..Grattis Chile för ni e så starka och solidariska och vi ha rkommit långt ekonomisk tack Chile!

Comments are closed.