Katastrofen fortsätter


Nu berättar DN nu att det är klarlagt att det var amerikanskt flyg som slaktade 150 civilpersoner i Afghanistan, något som USA tidigare skyllde på ”al Qaida”.

DN: ”Det var amerikanska flygangrepp som orsakade uppemot 150 civilpersoners död i Farah-provinsen i östra Afghanistan tidigare i veckan. Det konstaterar en preliminär amerikansk internutredning som ska presenteras i den afghanska huvudstaden Kabul senare på fredagen. Därmed tillbakavisas amerikanska militärrapporter som de senaste dagarna har hävdat att det var talibankrigare som mördade de civila byborna med handgranater för att därefter dra på sig amerikanska bombningar och skylla massakern på dem.”

För första gången så har budgetäskanden i USA krävt mer pengar till kriget i Afghanistan än kriget i Irak. Det betyder att Barack Obamas nya politik slår igenom fullt ut, något som rimligen borde oroa alla afghaner plus deras grannar i Pakistan. Det finns knappast någon som tvivlar på att religiösa extremister bör motverkas, men att göra det i över 1000 km/t med jaktflygplan leder till att hatet mot USA stegras enormt. Hade inte dessa extremister lokalbefolkningens stöd innan så får de givetvis det stödet nu.

När sedan militäralliansen NATO tillsätter Anders Fogh Rasmussen som chef så är det att betrakta som en politisk gärning mot – muslimer. Orsaken är givetvis hans agerande i samband med de Muhammedkarikatyrer som danska tidningar publicerade. Nu är de militärstyrkor som hjälper USA försedda med Natoemblem, något som givetvis får en direkt återverkan för våra svenska tjejer och killar som är i landet. De står under amerikanskt befäl och när afghaner lägger ihop detta pussel så kommer givetvis säkerheten för svenskarna att försämras.

Tror man att massmord på civila ingår i ”Kriget mot Terrorismen”, eller kan accepteras som något slags


misstag, så tror man fel. USA och Natos agerande i regionen ökar givetvis risken för terroristangrepp mot civila. Sverige borde ta hem varenda soldat från landet och erbjuda civil hjälp istället. Det är inte vettigt att behöva använda fordon förstärkta med pansarplåt för att kunna dela ut bistånd. De som påstår något sådant ljuger.

i Andra om: , , , , , , , , , , , t DN123 SvD123 AB123 Dagen Dbl1

[tags]Obama, Afghanistan, Hegemoni, Terrorism, Statsterrorism, USA, Pakistan, Imperialism, Sverige, Nato, Anders Fogh Rasmussen, Politik[/tags]


10 svar till “Katastrofen fortsätter”

 1. Tyvärr är NATO inte organisation som den utger sig att vara. Glöm inte Serbien, nästan 3000 civilla döda 72 dagar intensiv bombning och resultat blev förlust- 20% av teritorium i ”demokratins namn”, skador i miljardbellop på infrastruktur…sanktioner..
  Hade ngn annan gört samma sak tex. Ryssarna, skulle vårt Svenska regeringen skrika både till höger och vänster, men nej…detta är USA och man har rätt att göra vad man vill i världen bara är man jenkare och använder frasen ”i demokratins namn”…Synd om den Pakistanska folket.
  PS min svenska är lite rostig hoppas du inte tar illa vid .

 2. Vi måste se till att ta hem varenda Svensk från Afghanistan omedelbart!
  Att delta i denna krigsförbrytelse är inte förenligt med vår demokrati.

 3. Direkt vittnessmål från platsen talade om begravningen av 172 kroppar två timmar efter attcken. Resten fick tog längre tid att plocka ihop i bitar. Muslimsk sed påbjuder att man begraver döda så fort det är möjligt. Siffrorna kan stiga stiga ytterligare, om man vill släppa fram sanningen.

  Nu är kriget ett faktum i Pakistan. Över en halv miljon människor är på flykt sedan den pakistanska armén börjat härna i Swat-provinsen. I praktiken är kriget nu igång i Pakistan också.

 4. Jag tror att USA envisas med att vara närvarande i Afghanistan bara för att säkra närheten till rivalen och stormakten Kina…
  Större delen av den allt mer sinande
  oljereserven i Mellanöstern har USrael redan säkrat för egen räkning för länge sedan.
  Det är är Afghanistans strategiska lägen man vill åt.
  För inget har förbättrats sedan USA tog över kriget från ryssarn.
  Talibanerna har fått ännu mera makt över befolkningen och knarket flödar som bara den…
  Vi bör omedelbart hämta hem våra svenska soldater!

 5. Uno, Talibanerna slogs inte mot ryssen [”Al Qaida” med stöd från US gjorde] utan kom in i ett senare skede som en tredje faktor under inbördeskriget med det uttalade målet att få slut på det. Men det är länge sedan och snart från den tiden då farfar var ung …

 6. Dom amerikanska medborgarna är vilseledda, det börjar dock gå upp ett ljus för dom om hur vilseledda och manipulerade deras verklighetsuppfattning varit om det som politiker, byråkrater och presidenter utfört och gjort i deras namn.

  Politiker/byråkrater och presidenter har kringgått alla lagar man kan tänka sig och speciellt deras heliga konstitution. Amerikanarna kämpar just nu med att sätta stopp för den vansinniga politiken som förs av ovannämda individer, men det är definitivt inte lätt i ett sånt genomkorrupt system..

  När detta system snart faller ekonomiskt och moraliskt så faller samtidigt USA in i tyranni och undantagstillstånd.