AFA-idioterna bara SKA ha huvudrollen

Nu vet jag inte i skrivande stund hur allvarliga incidenterna var i Malmö, men uppenbarligen så har man kastat sten mot polisbilar och bränt av diverse fyrverkerier.

Det blev således så som jag befarade, AFA ser till att uppmärksamheten flyttas från apartheidstaten som skjuter fosforgranater på civilpersoner, och man gör det genom att använda fyrverkeripjäser, färg-
påsar och gatsten. Det spelar ingen som helst roll att några i AFA-gänget de facto är kritiska mot Israel när de saboterar för alla palestinier som har flytt till det här landet.

Det finns i nuläget inget som talar för att det var några provokatörer i farten, något som annars ligger nära till hands. Men om så var fallet så lär det antagligen komma ut tämligen snabbt. Om inte sådana uppgifter kommer fram så utgår i alla fall undertecknad från att AFA består av ett antal imbecilla anarkist- och syndikalistdårar som borde skickas på uppfostringsanstalt! Vänstern borde aldrig någonsin acceptera deras närvaro!

Andra om: , , , , , , , , , , it AB123 DN123 SvD1234 Dagen Dbl Sds HD1

[tags]AFA, Anarkister, Syndikalister, Snorungar, Idioter, Stenkastare, Mellanöstern, Israel, Tennis, Davis Cup, Politik[/tags]

  49 comments for “AFA-idioterna bara SKA ha huvudrollen

 1. Martin B
  7 mars, 2009 at 16:36

  Jag hörde att det var någon elev från polisskolan i Solna som kastade sten utklädd till afaaktivist, det var en demonstrant som kände igen honom. I så fall greps han och kommer att släppas utan vidare. Det kan också ha varit sionister som nästlat sig in bland afagänget. Jag tycker du drar för snabba slutsatser Jinge!

  • 7 mars, 2009 at 16:44

   Det går att säga Martin. Provokatörer var väntade men innan någon har en bild på demaskerade ”AFA-aktivister” så är det äkta AFA. Att AFA går Israels ärenden var annars väntat, som framgår av det jag skrev..

 2. 7 mars, 2009 at 16:47

  Jag tyckte det gick rätt lugnt till, det var härlig stämning i alla fall och jag är glad jag åkte dit. Det var också bra att talarna aktivt tog avstånd från de som förstörde och vi i publiken buade ut dom

  • 7 mars, 2009 at 16:53

   Det är mycket möjligt Sarah! Men i praktiken så är AFA fan så kontraproduktiva. Jävla snorvalpar, på ren svenska!

   Det vore bättre att låta SKMA sköta demonstrationen än att låta AFA vara inblandade! :-(

 3. Peter
  7 mars, 2009 at 16:53

  Man får INTE ljuga här!! / Jinge

 4. jon
  7 mars, 2009 at 16:57

  Det är synd att vissa anarkister tror att det enda sättet att kämpa mot etablissemanget är genom våldshandlingar.

 5. 7 mars, 2009 at 16:57

  håller helt med dig om att det är kontraproduktivt. jag menar bara att det kunde varit mycket värre, det var väldigt tydligt nu är de var få och inte accepterades av oss andra.

 6. Classe pung
  7 mars, 2009 at 17:04

  Varför tilläts dom att gå medd i demonstrationståget från början?Alla på plats är medskyldiga och får skylla sig själva när dom beblandar sig med sånt pack.Stoppa AFA.

 7. Per
  7 mars, 2009 at 17:08

  Martin B, Jinge har ju helt rätt. Sådana där konspirationsteorier är väldigt långsökta. Det kan möjligen ha hänt att en eller två infiltratörer deltog i huliganismen, av flera hundra, men det var knappast de som orkestrerade dem. AFA, eller anarkister i allmänhet, har aldrig stuckit under stol med vad de menar med politisk aktivism. Kolla Motkraft, de skriver med stolthet om aktionerna. Kolla AFA, kolla ”Det är vi som bestämmer”. Jag håller helt med Jinge i att en seriös vänster, och inte bara vänster (vore ju tragiskt om bara vänstermänniskor brydde sig om Palestina, exempelvis), måste sky AFA som pesten och behandla dem därefter.

 8. Mikael Wallgren
  7 mars, 2009 at 17:11

  Jag var som beredd på detta. För ett anarkofritt Sverige! En lösning vore kanske att bygga en mur runt Blekinge och skicka alla anarkister och även nazister dit så löser vi två problem samtidigt… Kanske inte snällt mot Blekingeborna, men…

 9. Hendrix
  7 mars, 2009 at 17:17

  Arrangörena av demonstratioen visste att det här kunde ske så dom får ta hela ansvaret. Dom skapade plattformen för det. Dom tog med sig en orm och ormar är svåra att tygla.

 10. Allan
  7 mars, 2009 at 17:18

  Merkelig at noen mener det er sionister og andre som står bak volden når Palestinakomiteen i Norge med vilje IKKE tok avstand fra voldlige sammenstøt i Oslo!

  Dette betyr jo at vold i demonstrasjoner er akseptert og kanskje applaudert i disse miljøene.

 11. Andreas
  7 mars, 2009 at 17:22

  har jag missta nått? Men sen när är det okej att kasta sten, bengaler o färgbomber mot ordningsmakten? De som är där för att visa missnöje mot Israel i fredlig väg, FINE. Men de idioter som bara ska slå sönder saker, hur kommer det sig att dessa nötter inte ligger ihopbuntade i någon cell någonstans? PÅ VILKET JÄVLA SÄTT HJÄLPER DET DET PALESTINIERNA ATT ÖSA STEN PÅ SVENSK POLIS??? Förutom att det bidragit till en massa skattemedel rätt åt helvete

 12. Daniel
  7 mars, 2009 at 17:22

  Jag tror att Mossad är inblandade!

 13. Sten Castarn
  7 mars, 2009 at 17:27

  Bra gjort Sarah! Modigt av er att våga bua ut dom där autonoma människorna.

  Ni satte dom på plats minsann, heja!

 14. el persson
  7 mars, 2009 at 17:39

  Demonstrationsrätten innebär att man har rätt att demonstrera för att visa sin åsikt. Hur f*n visar man sin åsikt genom att vara maskerad så att man inte kan bli igenkänd?
  Det kan som jag ser det finnas två skäl till att maskera sig: antingen står man inte bakom aktionen eller så tänker man ställa till med bråk, (eller snarare både och).

  Därför är AFA provokatörer. I varje sammanhang där de deltar ser de till att uppmärksamheten dras från ändamålet för aktionen till dem själva så att massmedia kan rapportera om ”våldsamma vänsteraktivister”.

  Även om jag idag inte räknar mig till vänstern längre skulle jag kunna tänka mig att gå med i vissa demonstrationer. Men aldrig att jag gör det. Jag vill inte riskera att hamna i sällskap med provokatörer i rånarluvor. Så dessa jeppar har tagit ifrån mig min demonstrationsrätt.

  Ser man till gagnet i stället för namnet ser man tydligt att AFA är en fascistisk organisation! (Kom ihåg att Adolf H kallade sig socialist!).

 15. Mikael Wallgren
  7 mars, 2009 at 18:31

  Okej, om jag ska pröva ett mer seriöst inlägg… Det här om något är beviset att man måste börja behandla reaktionens nyttiga idioter på det sätt som de förtjänar. Problemet är att det gäller att få alla att förstå detta. Finns alldeles för mycket av ”låt tusen blommor blomma”, en förståelse för de autonoma som är direkt skadligt.

  Rakast och tydligast är KP (Kommunistiska partiet) som brukar vara de mest disciplinerade. Vänsterpartiet med kringorganisationer är stabila, även om de inte är så hierarkiska som KP. Genom den bristande centralstyrningen och att (v)i är större finns det ibland lokalt en acceptans för huliganism som inte är hälsosam. Det stora problemet är dock trotskisterna, framförallt då RS, som om de inte själva leder väg för jävulskapen (som under EU-toppmötet i Göteborg) ofta, tillsammans med sina mer vettiga kusiner i SP, agerar försvarsadvokat åt vandalerna.

  Så länge det finns ett mellanläger (som främst består av trotskisterna, men också i vissa fall av olika solidaritets- och kulturföreningar) så är det svårt att få den enighet mot de autonoma som behövs.

 16. 7 mars, 2009 at 18:55

  Vad är konstigt med att vara lite konspiratorisk?

  Jinge har ju själv fått radera antijudiska kommentarer skrivna från Israel, så varför skulle inte pro-Israeler ha nästlat sig in bland det svarta blocket?

  Nåja. Bevis krävs innan jag tror på det. Och vad kravallerna beträffar ser jag inget som helst positivt med dem. Oavsett om jag har hört påståendet att utan AFA skulle nazismen vara långt starkare.

 17. Torsten
  7 mars, 2009 at 19:28

  De är provokatörer! Nyttiga idioter åt allsköns mörkrets män!
  Häng ut dem som den avlönade sioniststyrka de är. Om du får reda på deras identiteter -sprid överallt! Jag är övertygad om att det kommer att avslöja band till såväl Mossad som Säpo.

 18. Leif M
  7 mars, 2009 at 19:54

  Är det någon som blir förvånad att det hände när maskerade figurer tilläts delta i demonstrationen.
  Det kunde ju vem som som helst räkna ut utan att använda hjärnan. Det räcker att använda lägre belägna delar av kroppen för att förstå att detta skulle ske.

 19. Jonte
  7 mars, 2009 at 20:20

  Arrangörerna var mycket bra idag. Omedelbart när AFA började utnyttja demonstrationen för sina mediala exponeringsbehov och våldsutlopp klargjordes genom högtalarna att de inte var välkomna, att de motarbetade Palestinafrågan, att ingen som visade solidaritet med palestinierna fick utöva våld och lyckas genast få demonstranterna att skandera ”tillbaka, tillbaka!” och ”icke våld” mm.

  Även demonstrationsvakterna gjorde sitt yttersta för att handgripligen stoppa allt våld, som verkade vara helt oprovocerat och utövades av en väldigt liten minoritet. Ändå är i princip det enda som rapporteras från dagen om urartningen och våldet. Man blir så jävla förbannad! Pantade jävla borgaräckel som inte förmår samordna kampen. Hur fan hjälper det palestinska folket att demolera en polisbil framför våldskåta journalister? Att de dessutom idkade våld mot meddemonstranter som var kritiska till deras handlande diskalificerar dem fullständigt från att betraktas som vänsterrörelse.

  Borgarpack!

  Tyvärr tror jag inte det är praktiskt möjligt att sortera ut dem vid demonstrationer. Demonstrationsfriheten förutsätter att alla grupper får demonstrera och det vore orimligt att försöka avvisa personer från en demonstration utifrån exempelvis klädsel eller dylikt.

 20. Christer W
  7 mars, 2009 at 20:21

  Demostrationsledning har ingen laglig rätt att förbjuda någon att vistas på allmän plats.
  Polismyndigheten får ej heller delegera ansvaret om att upprätthålla ordningen på allmän plats.

 21. 7 mars, 2009 at 20:25

  Om nu uppgifterna är riktiga är det väldigt allvarligt. Men samtidigt ska massmedierna kritiseras för att ha förstorat AFA-aktivisternas huliganism och förringat antalet demonstranter. Det är inget annat än en parodi.

 22. Carl af Prutt
  7 mars, 2009 at 20:28

  Läs innan du kvackar! / Jinge

 23. Skaune
  7 mars, 2009 at 20:47

  Var även jag på plats, och JA, våldet är i min mening uppförstorat! Just i denna stund sitter jag och småskrattar åt Aftonbladets saftiga artiklar. Uppmärksamhet är precis vad dom där AFA-typerna vill ha, och det är ju just DET som dom får!

  Direkt när hela demonstrationståget anlänt till Stadion så rusade maskerade människor åt vänster mot poliserna osv för att ta sig till Baltiska Hallen (?) medans alla andra gick till höger… Polisen ryckte in innan man han blinka och jag anser att det inte tog lång tid innan de fick ordning på situationen. Att det ”urartade” tycker jag är lite i att ta i, och det känns inte så jävla kul för alla oss andra som faktiskt var där i ett seriöst syfte.

  Sammanfattat så skötte sig iallafall polis & demonstrationsarrangörerna utmärkt denna dag. =)

 24. Jakob
  7 mars, 2009 at 20:49

  Jag vill också ge beröm till arrangörerna idag gällande sitt tydliga avståndstagande från våld när väl AFA påbörjade sina vansinnesattacker. ”Ni är inte välkomna tillbaka”, utropades det från centralt håll när polisen började driva dem tillbaka mot scenen. Demonstrationsdeltagarna buade också ut dem vid flera tillfällen. Helt rätt!

  Att AFAiterna inte hade något till övers för palestinafrågan eller någon respekt för demonstrationen i sig blev väldigt tydligt när de brukade våld mot de demonstrationsvakter som försökte hindra dem från att anfalla polisen (se video på sydsvenskan.se).

 25. Skaune
  7 mars, 2009 at 20:49

  ok…menade ”huliganerna” och inte ”AFA-typerna” ;)

 26. Mikael Wallgren
  7 mars, 2009 at 21:24

  Christer W: Jodå, i praktiken så har innehavaren av polistillståndet ”hyrt” beskyd för demonstrationen. Lika lite som polisen låter anarkister komma till en nassedemonstration kan man hindra andra grupper att ansluta. Innan en demonstration enas man om regler och vad som gäller. Jag har varit med om att såväl plocka av RS:are deras plakat som att tvinga bort en man med anstötligt plaktat från demonstration där jag varit ansvarig.

  Att det kan vara praktiskt problematiskt att urskilja bråkmakare, det är en annan sak.

 27. Tom
  7 mars, 2009 at 21:57

  Blir så jävla förbannade på AFA!
  Säger som en av de äldre i demonstrationen.
  ”Det bästa Lenin gjorde var fan att skicka er jävla anarkister till Sibirien”.

  Sen är jag också förbannad på Media.
  Hur kunde de missa det faktum att minst 5000 pers stod och skrek åt AFA-idioterna att sluta.
  Vi skrek slagord åt dem och buade ut dem. slutade med att de lämnade platsen och räckte finger åt dem. Vi kunde inte varit mer tydliga.
  ”UT MED PACKET!”

  Hoppas någon filmade det. Ska länka isåfall. Fett mäktigt var det.

  när AFA stack sen så hade vi skitkul iallafall. Bra band spelade musik och vi dansade ringdans till palestinsk musik. Behrang Miri och Uffes trädgård var skitbra. Cred till dem!

  Väldigt lugn demonstration tack vare OSS! Det var vi som fick bort AFA. Inte Polisen!!

 28. Jan
  7 mars, 2009 at 23:12

  Synd att de inte lyckades stoppa matchen!

 29. Gripen
  7 mars, 2009 at 23:20

  Jag skulle vilja ha svar på en fråga som är riktad till AFA.

  Vad kännade ni i AFA på att attackera polisen, även om de kanske var provocerande.

  Arrangörerna skulle ha använt grupptryck till att få AFA att ta av sig maskerna, för det fungerar inte med att ha dem i masker springande runt och skappa problem, det är nästa att jag skulle vilja ha den tyska maskerings lagen här när skit som detta händer.

 30. BanjoBob
  7 mars, 2009 at 23:44

  Är det verkligen någon som tar gatstensfjollorna i AFA på allvar längre?

 31. Carl
  8 mars, 2009 at 01:22

  Media har en stor roll att spela för att förhindra sånt här i framtiden. Varför ge dessa fascister så mycket publicitet? De är ett direkt hot mot demokratin och är självklart endast ute för att provocera, dessa tragiska individer som endast kan hitta en personlig identitet i en såpass sexistisk, elitistisk och åsiktsfascistisk organisation som AFA. Jag skulle gärna vilja se en socialistisk anti-AFA-organisation av Gandhi-mått – jag skulle gärna vilja starta en – men av rädsla för ganska givna repressalier från just AFA så skulle jag inte våga. Vilket i sig är en indikation på deras fascistiska läggning.

  Men jag ser en ljusglimt när DN (äntligen!) lyfter fram nåt från själva demonstrationen och vad den egentligen handlade om. På DN:s förstasida finns en bild av palestinske Adam, 6 år, som hälsar på poliserna, samt en fet förstasiderubrik som säger ”6000 tågade fredligt”. Det, och att alla nu verkar ta avstånd från AFA, är ett gott tecken.

 32. Pingback: Anders ES
 33. Sara G
  8 mars, 2009 at 09:55

  Vad jag förstod så var det ungefär 200 maskerade och svartklädda typer som kom efter de ”riktiga demonstranterna. Det hade varit lätt som en plätt för polisen att avskilja dem från demonstrationen och köra dem långt, långt ut i bushen.
  Polisen tog senare, efter en del raket- och gatstenskastande, hand om ett hundratal. Undrar om det kom fram vilka de verkligen var, alltså inte bara AFA-medlemmar som pressen skriver?

 34. Nadia
  8 mars, 2009 at 10:51

  Tack alla ni som var på plats och valt att uppdatera oss läsare här.

 35. Hasse
  8 mars, 2009 at 11:05

  Titta på denna video och säg mig om du tycker 5:26 är provokativ. Någon som hör vad han säger till killen som går till angrepp?

  Killen som säger ”varför blir ni alltid så våldsamma, har hörts på tidigare videos publicerade i samband med Israeldemonstrationer. Även där har han varit provokativ, så jag är övertygad om att han är av israeliskt ursprung.

 36. Martin
  8 mars, 2009 at 11:09

  De där grabbarna kommer växa upp en dag och dra på sig kostymen, så är deras förvandling till liberaler fullbordad. För vad är en liberal annat än en anarkist i kostym?

 37. Christer W
  8 mars, 2009 at 11:22

  Mikael Wallgren #29 ”Jodå, i praktiken så har innehavaren av polistillståndet “hyrt” beskyd för demonstrationen.”
  Du poängterar det jag skrev utan att förstå att du gör det. Demonstrationsledning har ingen myndighetsstatus utan kan och ska kalla på polis om behov uppstår. Demonstrationsvakternas roll är inte polisiär utan organisatoriskt för att leda och styra demonstrationen.
  Polisens uppgift är att skydda demonstrationsfriheten.
  Du har ej heller personligen rätten att ta av någon plakat på allmän plats, det är polisens uppgift om plakatet kan anse allmänt störande eller anstötligt. Det enda du kan och har rätt göra är att uppmana den som bär det att ta bort det eller avlägsna sig från demonstration. Nittionio gånger av hundra ”köper” bäraren argumenten om varför det egna plakatet inte ska vara med och tar bort det.
  Du får dock ändå inte lägga hand på den som vägra ta bort sitt plakat och dennes tillhörigheter. Vill inte person i fråga respekterar demonstrationslednings direktiv och regler, kalla på polis. Det är polisens uppgift att se till att demonstrationen ska kunna verka som avsett.

 38. Janne
  8 mars, 2009 at 12:03

  Ja det är trist att folket bakom stoppamatchen var så korkade att de lät afa gå med… Vänstern borde för alltid sätta ner foten för desas!

 39. PC
  8 mars, 2009 at 12:44

  Det är så jäkla kul och se när de fega kräken försöker slå sönder polisbilar, och inte lyckas. Och så fort poliserna går mot dem, då springer de hem till mamma och säger att polisen är dum. Kräken är så dumma och fega, att man känner för att åka ner till Malmö och ”veva” lite, hjälpa polisen, för man blir förbannad när man ser vad som pågår. Sen är jag helt övertygad att de fredliga vet vilka som bråkar, och att de sen låter dem komma in i sitt fredliga demontrationståg, det gör dem delaktiga i det som händer. Lite kurage från er sida, hade nog gjort så att ni hade fått fram era åsikter lite bättre, precis som det stod här uppe ang envarsingripande. Håll fast kräket tills polis kommer. Massmedia rapporterar om det som säljer, de är ju vinstdrivande företag, vanligt folk är inte intresserade av dem som vill protestera fredligt, för det säljer inte.

 40. Carolina
  8 mars, 2009 at 13:39

  Jag håller fullständigt med dig Jinge angående AFA! När jag läser nyheterna blir jag mest förbannad på de här förbannade medelklassungarna i AFA. De tycker att det är kul att kasta sten utan att tänka på vilka konsekvenser deras handlingar får inte bara för de andra demonstrationsdeltagarna men även för kampen emot Israels terror och Palestinas rättigheter.

  Däremot ställer jag mig väldigt skeptisk mot all hets mot Anarkister här bland kommentatorerna. “Det bästa Lenin gjorde var fan att skicka er jävla anarkister till Sibirien”.

  Jo, tack. Vi anarkister har fått ta stryk från kommunister i alla tider. Det är naivt och ignorant att överhuvudtaget tro att AFA har någon som helst aning om vad anarkism innebär.
  Som anarkist tar jag ansvar för mina handlingar såväl som de människor som påverkas av mina handlingar. Jag skulle aldrig kasta sten mot polisen, hur mycket jag än avskyr dem. I synnerhet inte i samband med en fredlig demonstration.

 41. Argh
  8 mars, 2009 at 18:48

  Det är dags att vi inom vänstern förklarar krig till dessa afa-idioter! Jag blir så förbannad då dessa parasiter snor åt sig mediautrymme på det seriösa propalestinska arbetets bekostnad. Fy fan för afa!

 42. felastinya
  8 mars, 2009 at 20:28

  Jag var också där, inte så långt ifrån all tumult eftersom man hamnade i all skit då alla sprang hit och dit.
  Jag tycker VERKLIGEN att media har förstorat upp allting.
  Man visar endast de bilder där dessa AFA-aktivister började attackera polisen.
  Men var är allt annat? Varför visar man inte när allting gick bra?

 43. 8 mars, 2009 at 20:39

  Har lagt in bilder från demonstrationen och även en video från baltiska hallen. Mer represtentativt men tydligen inte lika intressant för media….

 44. Argh
  9 mars, 2009 at 09:13

  Det är säkert så att Afas ”aktioner” är både uppförstorade och icke-representativa. Det är ju just detta som gör Afa så föraktliga; de snor åt sig uppmärksamheten med sina idiotiska provokationer. Det är ju knappast någon nyhet att media letar efter sensationer och action för sin dramaturgi. Detta vet alla, även Afa och ändå håller de på att kidnappa demosar. De borde be demoledningen om ursäkt för sin ”stöld” av mediautrymme och sedan borde de lägga ner sin verksamhet. De gör mer skada för Palestina än Per Gudmundsson och DN tillsammans!

 45. 11 mars, 2009 at 13:37

  Mikael Wallgren:
  Du har inte plockat av RS:are några plackat, utan bett den borgerliga statens beskyddare att göra det. Att skicka polisen på andra inom vänsterrörelsen är ynkligt.

 46. 11 mars, 2009 at 13:43

  Svar till Mikael Wallgren:
  Dina påståenden att troskister stödjer kravaller är direkt felaktiga. Innan du uttalar dig i fortsättningen, så bör du läsa vad de du anklagar skrivit i frågan.

 47. Mikael Wallgren
  11 mars, 2009 at 23:25

  Socialist: Innan du yttrar dig kanske du ska stå för vem du är, appropå ynkligt…

  För det andra: Vad gjorde RS i Göteborg 2001? Mig veterligt är de trottar. Andra trottar/frihetliga brukar också roa sig med att lägga fokus på polisen och andra när bollen hör hemma hos omogna afa-idioter.

Comments are closed.