25 000 kan dö i Sverige

Igår när jag skrev om svininfluensan dök det upp en person som hävdade att skriverierna om svininfluensan var en överdrift av journalister som oroar sig för att bli arbetslösa i tider av depression. Andra hävdar att talet om H1N1 orsakas av läkemedelsindustrins lobbyister för att öka omsättningen av antivirala medel. Jag har ännu inte sett någon som påstår att det är sionister eller CIA som ligger bakom, inte vad jag minns i alla fall, men det kommer säkert.

AB: ”Enligt en prognos kommer över 400 000 svenskar att smittas av svininfluensa i höst även om vaccineringen kommer igång snabbt. I värsta fall kan fler än fem miljoner svenskar drabbas. Smittskyddsinstitutet har tillsammans med Socialstyrelsen gjort en simulering där Sveriges befolkning kopplats samman till ett enda stort socialt nätverk med hjälp av registerdata från Statistiska centralbyrån (SCB), skriver Dagens Nyheter. Institutet har räknat med fyra möjliga scenarier, där vaccineringen kommer igång snabbt eller sent och där smittspridningen är mild eller mer aggressiv.”

I det värstascenario som Smittskyddsinstitutet beskriver så skulle mortaliteten i Sverige bli 25 000 personer om en dödlighet på en halv promille gäller även här. Men i ett sådant läge så blir det förstås betydligt fler som avlider. Orsaken är förstås att många inom sjukvården själva drabbas och inte minst viktigt, om svårt sjuka behöver respirator-
behandling så kommer bara någon enstaka procent få det, om ens det. Respiratorerna räcker helt enkelt inte till.

Risken finns således att vi står inför ett gigantiskt problem, ett problem som kan komma att sätta djupa spår i Sverige. Dessutom kan det vara läge att påminna om att de borgerliga partierna var överens med socialdemokraterna om att bygga en svensk vaccinfabrik – före valet. När de kom till makten 2006 så struntade de i den överenskommelsen, en utgift

som gällde hela svenska folket kändes inte längre aktuell, framförallt inte när man skulle sänka skatterna för dem som redan har det bra.

Undertecknad är en hjärtsjuk man som snart ska fylla 63 år, en sådan influensa innebär en mycket svår påfrestning på mig även om jag skulle drabbas lindrigt. Ska sjukvården välja vilka de lägger i de få respiratorer som finns tillgängliga så ligger jag naturligtvis risigt till. Möjligen börjar det bli dags att se över det personliga smittskyddet, är det någon som har en koja i fjällvärden att hyra ut? :-)

Ett aktietips idag är troligen snickerier som bygger transportfodral för färden över floden Styx.1

i Andra om: , , , , , , , , ab12 ex12 svd1 dn123 t

[tags]Svininfluensa, Högerregeringen, Smittskyddsinstitutet, Charon, Acheron, Hälsa, Pandemi, H1N1, Politik[/tags]

 1. http://sv.wikipedia.org/wiki/Charon []

  15 comments for “25 000 kan dö i Sverige

 1. Kurt
  14 juli, 2009 at 10:21

  Om H1N1 dessutom kan återinfekter grisar, så kan vi verkligen få problem, med en mer eller mindre konstant influensaepidemi. Då kan viruset hela tiden finna nya värdar, och det har möjlighet att förändra sig hela tiden, så att ev vacciner blir verkningslösa fort. Annars har vi samma problem här som med den globala uppvärmingen, i båda fallen är FN inblandat, som IPCC eller som WHO, och det utlöser tydligen någon form av ryggmärgsreflex i form av avståndstagande hos en massa personer på högerkanten.

 2. Magnus Larsson
  14 juli, 2009 at 10:38

  Jättebra skrivet! Det verkar som om många inte riktigt har förstått hur allvarligt det här kommer att bli i höst. Visst förtjänar regeringen en del skit för hanteringen, men tyvärr så tror jag lite att de famlar i blindo då folk på smittskyddsinstitutet verkar vara sällsynt dåligt informerade. Johan Struwe, överläkare vid epidemiologiska avdelningen på Smittskyddsinstitutet verkade i DN igår vara förvånad över att nån hamnar i repirator pga smittan trots att tusentalas har vårdats i respirator i USA och trots att Kanada härom dagen beställde fler respiratorer pga smittan. Här hemma fortsätter man att kalla smittan mild trots att info om hur den skiljer sig mot säsongsinfluensa finns tillgänglig och trots att vi nu vet att hundratusentals kommer att insjukna.

  Jag tror tyvärr inte att den svenska beredskapen är särskillt god!

  Tyvärr så tror jag också att det här tjatet om hur mild infuensan är istället för att lugna folk kan få folk att skita i att skydda sig och att strunta i vaccinet när det väl kommer.

 3. Erik F
  14 juli, 2009 at 10:39

  Respirator räcker inte i de allvarligaste falllen då lungorna är helt fulla med slem. Då krävs en hjärt-lungmaskin som kan syresätta blodet. Då gäller det att just ditt sjukhus har sådana lediga. Ofta har man bara 12-24 timmar på sig.

 4. Sören
  14 juli, 2009 at 10:46

  Bra att du tar upp det där. I USA så behövde 4-5% respirator till och från, skulle man räkna på den lägre siffror, låt säga 2%, så blir det 100000 (hundra tusen) som behöver respiratorvård i sverige, en siffra som är orimlig eftersom vi maximalt har 1000-1500 på svenska sjukhus. Det betyder över 100000 döda i höst.

 5. Benny
  14 juli, 2009 at 10:47

  Inte så underligt om de skyller på sionisterna enligt min uppfattning. Eller CIA för den delen.

 6. Linda S
  14 juli, 2009 at 11:24

  Jag hade inte känt mig orolig för egen del men ska ha barn i september. Både gravida och nyfödda är betydligt mer känsliga för svininfluensan och jag kommer inte att kunna undvika sjukhusvistelsen eftersom jag av olika anledningar ska genomgå kejsarsnitt. Vaccinet lär inte anlända förrän i oktober men kan förmodligen inte användas på gravida i vilket fall som helst. Så för första gången känner jag mig faktiskt orolig och kan inte längre negligera skriverierna som jag gjorde kring rabiesutbottet i Finland på 80-talet och fågelinfluensan nyligen. När nutidens pest skördat sina offer får vi en värld av rika, friska män.

 7. arnold
  14 juli, 2009 at 12:26

  Jesus, Linda S kunde inte hålla sig från att avsluta med lite feminist-snack! Bra jobbat!

  • 14 juli, 2009 at 13:06

   Jesus, Linda S kunde inte hålla sig från att avsluta med lite feminist-snack! Bra jobbat!

   Risken för att hon har rätt till viss del i alla fall är väl uppenbar?

 8. 14 juli, 2009 at 12:29

  Det som irriterar mig mest är att vissa grupper av människor vaccineras före alla andra. Det är ju odemokratiskt! Det visar tydligt att alla inte har samma människovärde.

 9. 14 juli, 2009 at 12:55

  Vanlig influensavaccinering hjälpte inte. Jag hade en förkylning förra veckan – tror det var svinet!
  I så fall måhända immun till hösten

 10. mr Biz
  14 juli, 2009 at 13:22

  Inte nog med H1N1 för nu yrar grisarna på Fillipinerna omkring med Ebolafeber som kan mutera med Svininfluensan och då är det kört. –Med eller utan vaccin och respiraratorer.
  http://www.asianews.it/index.php?l=en&art=15756&size=A

  • 14 juli, 2009 at 13:45

   Inte nog med H1N1 för nu yrar grisarna på Fillipinerna omkring med Ebolafeber som kan mutera med Svininfluensan och då är det kört. –Med eller utan vaccin och respiraratorer.

   :-)

 11. mr Biz
  14 juli, 2009 at 13:41

  Dagens aktietips ska nog hellre riktas mot piercingbranchen och mynthandeln då kravet på en obol under tungan är en förutsättning för färden över Styx… Dax att pierca fast en obol under tungan alltså. :-)

 12. Sara G
  14 juli, 2009 at 19:19

  Arnold, det är inte männen eller feminism som diskuteras här, inte heller svinen – utan den influensa de sistnämnda sprider…
  Du kan lugnt sätta dig ner och andas tre djupa andetag!

 13. MX
  15 juli, 2009 at 05:01

  – Dax att pierca fast en obol under tungan alltså. :-)

  Tänk på att det räcker inte med att visa upp den, du måste betala också! Guldörhänge används av sjöfolk och anses funka relativt smidigt och bra.

Comments are closed.