Media mördar kungahuset

Idag på morgonen har jag precis som vanligt lyssnat på nyheterna och även kollat in tidningarna på webben. Det senare visade sig betydligt svårare än jag ens hade anat. Bägge kvällstidningarna har inget annat än bröllopet på sina nätlöpsedlar, något som knappast motsvarar det faktiska intresse som bröllopet har. Man har till och med skurit ner på antalet annonser.

Resultatet blir givetvis det motsatta, republikanska föreningen får ännu fler sympatisörer och folk i allmänhet kommer att förbanna kungahuset, men också kvällspressen.

Personligen undrar jag om inte en så total mediehype gör att folk provoceras att agera på ett destruktivt sätt. Det skulle inte förvåna mig det minsta om ett antal vildhjärnor kommer att kasta ägg, eller försöka störa kortegen på annat sätt.

Under alla omständigheter så är det kungahuset som blir de slutliga förlorarna vilket givetvis är bra sett ur en demokratisk synvinkel.

Bägge kvällstidningarna tycks ha tappat sansen. Man hade kunnat hoppas att Aftonbladet skilde ut sig, men tyvärr så är de lika goda kålsupare som Expressen.

i , , , , , , , , , , ab1234 svd1 dn12 t

  16 comments for “Media mördar kungahuset

 1. Micke F
  19 juni, 2010 at 07:00

  ”Det skulle inte förvåna mig det minsta om ett antal vildhjärnor kommer att kasta ägg, eller försöka störa kortegen på annat sätt.”

  Man kan ju alltid hålla tummarna :-)

  • Sara G
   19 juni, 2010 at 07:38

   Det räcker väl för sjutton med dom där 18 Jasplane som hot!

   • 19 juni, 2010 at 07:57

    Ja de ska dessutom flyga i något slags formation…

    • Sniff
     19 juni, 2010 at 08:48

     Plogformation!

     Enligt SR har man tömt häktena i Stockholm med omnejd för att få plats med ??? – ja det verkar inte som att inte alla älskar det parasitiska kungahuset och polisen räknar med det.

     • 19 juni, 2010 at 09:08

      Det är nog ”normalt” vid ett evenemang av den här karaktären. Men ”tömt” tvivlar jag på, man har säkerligen omplacerat många till häkten i Mälardalen. Men du ska veta att bara Kronobergshäktet säkerligen har 150-200 platser. Det finns inget som talar för att AFA eller syndikalister ska demonstrera vad jag vet. Den sortens grupper skulle bli våldsamt impopulära om de hittade på nåt. Däremot skulle det inte förvåna om någon ger sig till att kasta ägg eller så, men förhoppningsvis inser alla att de skulle behandlas mycket hårdhänt av ordningsmakten om de dristade sig till att göra det. Polisen vet inte att det är ett ”ägg” som kastas så de ser absolut till att den som kastar något mister sin kastförmåga omedelbart.. :-)

 2. Magnus Ladulås
  19 juni, 2010 at 09:08

  Där ser man! Även du är intresserad temaveckor på I en annan del av Köping! ;)

  • 19 juni, 2010 at 09:14

   Jag fattar inte vad du menar?

 3. 19 juni, 2010 at 09:18

  F.ö. konstaterar jag efter att ha sett TV4s direktsända flygbilder att det är folktomt runt slottet och Gamla stan.. :-)

 4. 19 juni, 2010 at 10:19

  Man kanske skulle åka upp till Stockholm och kasta en sko efter dem? Men då bryter de väl armar och ben på mig…

  • 19 juni, 2010 at 10:25

   Visst, jag utgår ifrån att de civila poliserna bryter armar och ben av en illgärningsman innan skon lämnat handen. F.ö. har nog alla sådana tilltag bieffekten av att de stärker kungahuset…

 5. 19 juni, 2010 at 11:06

  Tacka vetja KUNGAHUSET! Jag har miljoner gånger hellre ett Kungahus med historia än en president med historier.

  Allt tjafs om att en president skulle vara demokratisk vald av folket är skitsnack. Först och främst ska en avgående president försörjas resten av sitt liv. Hur mycket kulor kostar inte det? En liten elitistisk grupp vaskar fram ”sin politiska ” kandidat och därefter ska ”vi” folket rösta. Hur många kommer att bry sig? Nej, nu har vi ett fantastiskt opolitiskt kungahus som representanter för alla som bor i Sverige och det ska så fortsätta tills det kommer ett vettigt och på riktigt demokratiskt alternativ. Det lär dröja!

  Så det så!
  Basta!
  Ramona Fransson

  • 19 juni, 2010 at 11:10

   Man behöver ingen president. Statsministern klarar jobbet med hjälp av Riksdagens talman.

   Tji fick du, att avskaffa kungahuset är rena besparingen.

 6. 19 juni, 2010 at 11:57

  Hå hå ja ja! Eländet börjar förmodligen lida mot sitt slut. VM fotbollen har ett klart större intresse hos allmänheten än dagens bröllopsjippo. Fotboll är folksport. Monarki är överklasstrams.

  • Jooon
   19 juni, 2010 at 12:46

   Fotbollen folksport, vilken värld lever du i. Tycker de flesta idag avskyr den sporten. Att slösa bort 1½h på att kolla på några duma människor som springer efter en boll som tydligen är för rund??? Dessutom finns de ingen möjlighet att välja bort skiten mera heller, vart man än vänder sig matas man av skiten så man vill spy.

   Näe hellre bröllop då, även om de också börjar ha tagit onödigt stora proportioner.

 7. Tharand
  19 juni, 2010 at 12:01

  Måste ändå medge att jag gillade K. Luuks intervju med Fredrik Reinfeldt, särskilt när de diskuterade att Fredrik skulle få Daniels mamma till bordsdam och sa ”tänk om hon är sosse!?!” – stor humor :)

 8. 19 juni, 2010 at 12:16

  Jag råkade hamna på Sturehovs slott i Botkyrka igår, där det var lunch för bröllopsgästerna. Området var avspärrat och säkert var det ett 50-tal poliser, helikoptrar mm, samt kanske 3-4 botkyrkabon som hittat tid.

  Det som jag förvånades över var Aftonbladets ”bevakning”. 2 unga tjejer med vad sin Iphone, som den ena använde flitigt för att ringda upp AB för att enbart kommentera klädseln på gästerna. Tjejen hade nollkoll på vilka gästerna var. De stod ungefär 30-40 m från minglet och försökte plåta med sina Iphones, men upptäckte att det inte gick. Till den som skrev artiklen sa reportern ”vi kan inte se vilka som kommer, vi är för långt ifrån”. De missade bl.a Madeleine och kungen *S*. Aftonbladet hade ingen fotograf på plats och tjejerna tilläts inte vara inne på området där gästerna fanns. Det var tydligen endast 4 fotografer som fått tillåtelse att bevaka lunchen,
  Aftonbladet var inte en av dem.

  Det är snabba ”klipp” nu för tiden och man förmedlar tydligen nyheter via Iphone och det någon annan som skriver artikeln. Man behöver nog inte längre ha någon journalistutbildning, räcker med att man kan beskriva klädseln!

  Det var bättre förr :-)

Comments are closed.