Zlatan tackar Nej – Bra för Landslaget!

Zlatan Ibrahimovic säger tills vidare nej till landslags-
spel. Enligt Aftonbladet så har han idag sagt på en presskonferens att han saknar motivation för att spela ett antal vänskapsmatcher i landslaget. Ett bra beslut ur flera aspekter, främst därför att man kan bygga ett landslag på delar av U21 utan att snegla på vår megastjärna.

Erik Hamrén kan således lugnt bygga vidare på att föryngra laget och satsa mer på offensiv fotboll. Lagerbäcks gamla ”säkerheten främst” passar lika illa i internationell fotboll som i nationell. Ett av huvudskälen till att inte Zlatan presterat enligt förväntan är med största sannolikhet just det defensiva spelet. Nu säger han att det kan bli aktuellt igen till nästa höst då EM-kvalet börjar, om han vill det är han givetvis mer än välkommen. Möjligen har Hamrén då stuvat om offensiven så att den passar Zlatan lika bra som i FC Barcelona. Om Zlatan inte kommer, ja då har vi säkerligen material som klarar sig till EM-slutspel ändå.

Zlatan är Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider, och jag har mycket svårt att tänka mig att någon skulle kunna hota den positionen inom de närmaste åren, det skulle möjligen vara Marcus Berg om han får fortsätta att utvecklas i några år till. Han är en målskytt av stora mått, och olyckligtvis

Zlatan

för mittfält och försvar så är det målgörande forwards som syns allra bäst. Ett positivt tecken är att vi numera har många nya spelare som är på väg att etablera sig i landslaget.

Ställer Zlatan upp i kvalet till nästa VM så är det gott nog enligt min uppfattning.

intressant Andra om: , , , , , ab12 svd dn ex t

  7 comments for “Zlatan tackar Nej – Bra för Landslaget!

 1. mohammed
  7 december, 2009 at 15:39

  Norska rasister ej välkomna! / Jinge

 2. Viktor
  7 december, 2009 at 15:44

  Jag håller helt med. Hamrén bör få tid att plocka ihop ett landslag, i första hand inför EM. Det svensk TV bör göra är köpa sändningsrätter till Spansk fotboll så man kan få se Zlatan då och då i TV.

  • el persson
   7 december, 2009 at 16:29

   Tror inte SVT kan köpa dem. TV4 sport sänder matcher från LA Liga, och Viasat Sport champinjonligan.

 3. Arebir
  7 december, 2009 at 18:01

  Jag önskar Hamren och det ”nya laget all framgång utan Zlatan men det är onekligen tragiskt att vi inte får se världens kanske bästa spelare i den gula landslagsdressen!

  Och till alla rasister – Kom ihåg att Zlatan pissar på er ;)!

  • SvenneBanan
   8 december, 2009 at 18:36

   hehe…så zant så zant…

 4. Mezzii
  9 december, 2009 at 10:47

  xxx

Comments are closed.