Mördarkatten – Dagens bild

Min lilla sambo drabbas av värmen precis som husse, hon ligger utsträckt på mattan i hallen eller i vardagsrummet. Hon tycker att det är varmt, möjligen överraskande med tanke på att katter är värmeälskande djur som dessutom härstammar från Mellanöstern – Afrika.

Men vissa saker kan få igång henne, för någon timme sedan så surrade något slags kryp runt i hela lägenheten för att sedan parkera i taket, på lagom avstånd från bokhyllan. Lilla Felin klagade och uppvisade ett helt koppel av varianter på ”Mjau”. Men hur hon än gjorde så nådde hon inte krypet, och husse hjälpte henne inte heller. De enda gånger jag ingriper är då det handlar om t.ex. getingar. Sådana fångas in och slängs ut genom fönstret.

Just när jag skriver dessa rader så fångade hon en fjäril i köket, jag befriade den ut genom fönstret och nu beklagar hon sin sorg ljudligt. Hon tycker att hon har en osedvanligt elak husse och skulle direkt anmäla mig till kattombudsmannen om det fanns någon… :-P

i , , , , , , , , , amandas misse t

  4 comments for “Mördarkatten – Dagens bild

 1. 12 juli, 2010 at 13:30

  Säg mig Jinge, är katten litterärt intresserad? Ser nämligen både Thomas Bodström och Janne G i din bokhylla.
  Om inte kanske hon är intresserad av teater. I dagens läge skulle kanske en teateruppsättning av Tennessee Williams passa. Tänker främst då på ”Katt på hett plåttak”.

  • 12 juli, 2010 at 13:49

   Inte ett skvatt. Det står dessutom närmare 1400 böcker till i hyllorna, ska nog ställa upp lite finare litteratur på den där hyllan där hon brukar sitta… :-)

   • 12 juli, 2010 at 19:30

    Vissa räknar sitt bokinnehav i antal volymer. Jag kör med antal hyllmeter istället.

    Vore kul att veta vad det är för finare litteratur du då har i åtanke för att upphöja din katt Jinge?

 2. kallekula
  13 juli, 2010 at 15:32

  Läser du något annat än Guillou?

Comments are closed.