En innekatt utomhus? Dagens bild

Min fyrbenta lilla sambo är en innekatt. Orsaken är enkel, jag gillar henne och vill ha henne kvar. Jag har inte lust att utfodra en räv eller ett annat rovdjur, eller låta en rovbil köra ihjäl henne.

Ett par gånger om året sätter jag på henne selen och tar med henne ut på en promenad, och nej hon är inte speciellt förtjust. Hon är nämligen rädd för bilar, hundar och en massa andra otäcka saker. En cyklist är oerhört skrämmande tycker hon. En skojig sak hände dock idag, hon brukar ligga som en limpa i gräset, helst inne i en buske för att inte synas, men idag kröp hon in under husses ben och tittade på allt farligt därifrån.

Efter ett tag så kaxade hon upp sig och hoppade upp i mitt knä och stod där länge och såg kaxig ut. Det är lite överraskande eftersom katter är solitärer, de litar aldrig på att deras syskon ska försvara dem, inte heller kattmamman. I praktiken betyder det normalt att samma sak gäller husse, hon tror inte att jag skulle försvara henne om det kom en stor otäck hund, hon har inte en aning om att den hunden skulle utsätta sig för en direkt livsfara om den så mycket som tittade på katten.

Jag är en fridfull person, men skulle ett vandrande lopp-bo med svans närma sig min lilla misse så skulle det rent ut sagt ta hus i helsike. Och när vi återvände hemåt så var det just det som hände. Men då satt hon på husses axel och vände sig knappt om för att titta på jycken som var i 40-kilosklassen. (forts nedan..)

Kan nämnas att hon tyckte att det var jätteskönt att komma hem, fem minuter efter det började hon prata kattiska högt och tydligt, det hon säger är – Husse jag vill gå ut igen! Och just nu, i skrivande ögonblick, så har hon drabbats av kattefnatt, rusar runt och skrynklar mattor…

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , ab ex dn svd

  15 comments for “En innekatt utomhus? Dagens bild

Comments are closed.