Besök nummer 9 000 000 kom klockan 19.45 ikväll


Ikväll inträffar ett märkligt jubileum, ikväll någon gång så kommer hemsidan att få besök nummer nio miljoner.

Jag kan inte påstå att jag anade det då jag startade den 2003/4 även om jag redan hade ett visst antal besök varje dag, men dessa besök blev fler och fler och jag klagar inte. Jag kan berätta att det fanns troll redan då, jag hade stött på dem redan 1996 då jag startade min första hemsida.

Jag konstaterar att många av dem som fanns med 2003/4 har slutat blogga, men trots allt så är vi många gamlingar som hänger med fortfarande, det är kul, och det skulle inte förvåna mig om några av fjortisbloggarna hänger med år 2061, om femtio år, men då tror jag att nätet har bytt skepnad totalt, och det är svårt att veta hur det ser ut då, och vilka tekniker som används.

Jag kan berätta att jag startade min första BBS 1983, då på ett gammalt telefonmodem. Den var den andra BBS:en i Sverige som startats av en privatperson, han som startade några veckor före mig lade ner verksamheten ungefär samtidigt som jag startade min.

Jag kan antagligen aspirera på titeln nätnörd, och få kan konkurrera med mig om titeln. Nio miljoner besök, ja jisses…

it Andra om: , , , , , ,


14 svar till “Besök nummer 9 000 000 kom klockan 19.45 ikväll”

 1. Besökare 9 000 000 klockan 19.42

  Host Name: cxx-xx-xx-xx.bredband.comhem.se
  IP Address: xx.xx.xx.xx — [Label IP Address]
  Location: Uddevalla, Vastra Gotaland, Sweden
  Operating System: Win7
  Browser: Chrome 15.0

 2. Kul !

  Karlaz : Det är 1000 gånger svårare att ”slå igenom” som bloggar i dag än för 5 år sedan. Trots allt går det att köra med kvalitet och kontinuitet men att mixa skvaller/enkla upprörande ämnen / allmänintressanta ämnen verkar fungera ganska bra för att få läsare.

  Annars går det ju alltid böra modeblogga :-)

 3. Alla som bloggat om politik vet vilken otrolig prestation som krävs för att uppnå 9M besökare. Stort grattis!

 4. Grattis Jinge! Men det var qul på den gamla goda pionjärtiden med felvärkets grejor oxo, även om det var en en smula primitivt sett med dagens ögon.:-) Nu ser vi fram emot de 10.